Ήταν το πρώτο που άνοιξε σε όλη την Αττική

 

Ο Δήμος Μαρκοπούλου ήταν ο πρώτος που ίδρυσε το πρώτο Κοινωνικό Παντοπωλείο στην Αττική, 17 Δεκεμβρίου 2011, ενώ η Πολιτεία το θεσμοθέτησε 5 μήνες αργότερα!

Στόχος του ήταν και παραμένει, μέσα στα ευρύτερα πλαίσια της στρατηγικής ανάπτυξης της Κοινωνικής Πολιτικής της Δημοτικής Αρχής, η προώθηση της κοινωνικής συνοχής, η καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, αλλά και η ευαισθητοποίηση- δραστηριοποίηση ατόμων, ομάδων, φορέων και επιχειρήσεων, που θα μπορούσαν να συνδράμουν στο κοινωνικό του έργο.

Στη συμπλήρωση των έξι χρόνων λειτουργίας, 17 Δεκεμβρίου 2017 και μετά την επεξεργασία των στοιχείων για τα έτη 2011-2017, παρέθεσε αναλυτικά στοιχεία του έργου του Κοινωνικού Παντοπωλείου που είναι πολύ χρήσιμα, γιατί βλέπει ο αναγνώστης την αλληλεγγύη των πολιτών και των επιχειρήσεων απ’ τη μιά και την ανάγκη της κοινωνίας για βοήθεια.

  1. Το σύνολο των Δωρεών σε προϊόντα μακράς διάρκειας και οι οποίες προέρχονται από εταιρείες, καλέσματα αλληλεγγύης στις εκδηλώσεις πολιτισμού του Δήμου, και προσφορές από χιλιάδες συμπολίτες,
  2. Τον αριθμό των Εγγεγραμμένων Δικαιούχων, καθώς επίσης και τα προϊόντα που τους προσφέρθηκαν,
  3. Τα Αναπηρικά Αμαξίδια που διαθέτει και διατίθενται στους συμπολίτες,
    4. Τον συνολικό αριθμό των παιδιών Δικαιούχων του Κοινωνικού Παντοπωλείου, που εντάχθηκαν στα Κοινωνικά Φροντιστήρια,
  4. Τις δωρεάν Μαστογραφίες, που διοργανώθηκαν για τις άπορες και ανασφάλιστες γυναίκες που σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγειών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΥ), εξυπηρετήθηκαν από την Κοινωνική Υπηρεσία, και
    1.149 συνολικά εξυπηρετήθηκαν δικαιούχοι του Κοινωνικού Παντοπωλείου για τα έτη 2011- 2017.

Στο διάστημα αυτό, δόθηκαν επίσης, 199 έκτακτα πακέτα σε πολίτες, ενώ οι συνολικές διανομές που πραγματοποιήθηκαν φτάνουν τις 4.908.

Ο κατάλογος είναι ατελείωτος και οι ανάγκες συνεχώς πληθαίνουν καθώς η ανέχεια η οποία πλήττει τους πολίτες, αφόρα ένα κοινωνικό φαινόμενο της εποχής μας, το οποίο ολοένα και περισσότερο χρήζει άμεσης ψυχοκοινωνικής παρέμβασης και αντιμετώπισης!

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 141 guests και κανένα μέλος