Ψηφίστηκαν στο Περιφερειακό Συμβούλιο

 

Τρία νέα σημαντικά έργα για τους δήμους Μαρκοπούλου Μεσογαίας και Παλλήνης εγκρίθηκαν από το Περιφερειακό Συμβούλιο στη συνεδρίαση της 21ης Δεκεμβρίου, μετά από εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Πέτρου Φιλίππου.

Για τον Δήμο Παλλήνης εγκρίθηκε η σύναψη και οι όροι σχεδίου προγραμματικής σύμβασης για την κατασκευή του έργου «Συντηρήσεις αναβάθμισης και παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας αθλητικών εγκαταστάσεων Δ.Ε. Γέρακα Δήμου Παλλήνης» συνολικού προϋπολογισμού 1.670.000,00€ (με ΦΠΑ). Με το έργο αυτό, που θα δημοπρατηθεί από τον Δήμο Παλλήνης και θα εκτελεστεί από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του, θα γίνει αναβάθμιση σε τρία αθλητικά κέντρα στη Δημοτική Ενότητα Γέρακα και συγκεκριμένα: α) στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ και τα οκτώ ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ, βόλεϋ, β). στο κολυμβητήριο και τα τέσσερα ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ και τένις και γ). στο ανοιχτό γήπεδο ποδοσφαίρου και τα δύο ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ. Σκοπός του έργου είναι η συμπλήρωση των υπαρχουσών αθλητικών εγκαταστάσεων της Δ.Ε. Γέρακα, η οποία αναμένεται να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων και να ενισχύσει τις υπηρεσίες αθλητισμού του Δήμου Παλλήνης.

Για τον Δήμο Μαρκοπούλου Μεσογαίας εγκρίθηκαν τα έργα:

«Συντήρηση ασφαλτικών οδοστρωμάτων περιοχής Πόρτο Ράφτη» συνολικού προϋπολογισμού 1.026.720,00€ (με ΦΠΑ). Σκοπός του έργου είναι η συντήρηση του οδοστρώματος των οδών: Ελ. Βενιζέλου (από τη συμβολή της με την οδό Μαρκοπούλου μέχρι την οδό Πανοράματος) και Σωτήρος (από τη συμβολή της με την οδό Αγίας Μαρίνας μέχρι την Ελ. Βενιζέλου).

Οι εργασίες που προβλέπεται να εκτελεσθούν αφορούν συνοπτικά σε καθαιρέσεις υφιστάμενων στοιχείων κατασκευών, χωματουργικά, αντικατάσταση αγωγών ύδρευσης, αποκατάσταση ασφαλτικής στρώσης κυκλοφορίας, τοποθέτηση οριζόντιας σήμανσης.

Το έργο θα δημοπρατηθεί και θα εκτελεσθεί από τον Δήμο Μαρκοπούλου Μεσογαίας.

«Ανακατασκευή στίβου στο Δημοτικό Στάδιο Μαρκοπούλου» προϋπολογισμού 800.000,00€ (με ΦΠΑ).

Προβλέπεται η κατασκευή έξι λωρίδων αγωνισμάτων δρόμων και ταχυτήτων και μιας λωρίδας ασφαλείας, σύμφωνα με τις προδιαγραφές της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και της απαιτήσεις της FIFA και της IAAF. Για το έργο αυτό θα υπογραφεί τριμερής προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Μαρκοπούλου και του ΝΠΔΔ «ΒΡΑΥΡΩΝΙΟΣ» του Δήμου, στο οποίο ανήκει το Δημοτικό Στάδιο Μαρκοπούλου, ενώ η δημοπράτηση και η εκτέλεση του έργου θα γίνει από τον Δήμο Μαρκοπούλου.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 189 guests και κανένα μέλος