Στόχος είναι η είναι αφενός η έγκαιρη διάγνωση και αφετέρου
η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των γυναικών

 

Στο πλαίσιο του προγράμματος πληθυσμιακού ελέγχου «Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ»,
που υλοποιεί το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού και του τραχήλου της μήτρας σε Δήμους της Αττικής, έχουν ξεκινήσει από τις 29 Νοεμβρίου 2017 δωρεάν εξετάσεις (μαστογραφία και τεστ ΠΑΠ) για τις Δημότισσες Κρωπίας.

Στόχος του προγράμματος είναι η εξέταση όλων των γυναικών ηλικίας 25 έως 39 ετών με τεστ Παπανικολάου και των γυναικών από 40 ετών και άνω επιπροσθέτως με μαστογραφία.

Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν στην ειδική κινητή μονάδα που διαθέτει το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας, η οποία θα βρίσκεται σταθμευμένη επί της οδού Καραϊσκάκη, δίπλα από το Δημαρχείο.

Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να επικοινωνούν, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες (9:30 έως 14:00) στο τηλέφωνο 210.6623240 για να προγραμματίσουν το ραντεβού τους.

«Στόχος των δωρεάν εξετάσεων που θα υλοποιηθούν από το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας είναι αφενός η έγκαιρη διάγνωση και αφετέρου η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των γυναικών για την σωστή προσέγγιση του καρκίνου. Σκοπός μας είναι να εντοπίσουμε τις γυναίκες που φαινομενικά είναι καλά ενώ νοσούν.» αναφέρει ο κ. Εμμ. Αμπατζόγλου, χειρουργός και επιστημονικός διευθυντής του Ελληνικού Ιδρύματος Ογκολογίας.

Τις μαστογραφίες και τα λαμβανόμενα επιχρίσματα διαγιγνώσκουν έμπειροι ιατροί ακτινολόγοι και κυτταρολόγοι. Στις μαστογραφίες γίνεται διάγνωση χωριστά από δύο ακτινολόγους και εάν υπάρχει διάσταση απόψεων παραπέμπονται σε επιτροπή ιατρών για περαιτέρω έλεγχο. Οι γυναίκες ενημερώνονται ταχυδρομικώς ή ηλεκτρονικώς (προσωπικό e-mail) για τα αποτελέσματα των εξετάσεων με προσωπική επιστολή. Στην περίπτωση που υπάρχουν ύποπτα ευρήματα, οι γυναίκες καλούνται για επανεξέταση. Σε περίπτωση που χρειαστεί συμπληρωματικός έλεγχος, αυτός πραγματοποιείται, επίσης δωρεάν, στην σταθερή μονάδα του Ιδρύματος, που βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας. Εάν χρειαστεί ιατρική παρέμβαση προτείνεται η παραπομπή των γυναικών στο νοσοκομείο «Ο Άγιος Σάββας», το οποίο είναι το νοσοκομείο αναφοράς.

Το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας, με μόνιμο χορηγό το «Ελληνικό Αντικαρκινικό Ινστιτούτο», πραγματοποιεί προγράμματα πληθυσμιακού ελέγχου για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού και του τραχήλου της μήτρας, με δωρεάν εξετάσεις, σε Δήμους της Αττικής και σε Περιφ.Ενότητες της χώρας. Τα προγράμματα αυτά, υλοποιούνται στον Ελλαδικό χώρο από το 1989.

«Το πρόγραμμα που αφορά στις Δημότισσες Κρωπίας, θα διαρκέσει όσο χρειαστεί, προκειμένου να εξεταστούν όσο το δυνατόν περισσότερες γυναίκες» τονίζει ο κ. Μιχαήλ Βροντάκης, Πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Ογκολογίας, Επίτιμος Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας.

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 231 guests και κανένα μέλος