Την εορτή του Αγίου Ανδρέα, πολιούχου του Ωρωπού, Πέμπτη 30 Νοεμβρίου, επέλεξε ο δήμαρχος Ωρωπού Θωμάς Ρούσσης να ανακηρύξει τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο σε Επίτιμο Δημότη του Δήμου Ωρωπού.
 
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στον Ι. Ν. Αγίου Ανδρέα στη Σκάλα Ωρωπού, στην οποία χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος, ο Δήμος Ωρωπού σε μια σεμνή εκδήλωση τον ανακήρυξε Επίτιμο Δημότη του.
 
Ο Δήμαρχος Ωρωπού Θωμάς Ρούσσης στη σύντομη ομιλία του αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη σχέση του Αρχιεπισκόπου με τον Δήμο Ωρωπού, καθώς είναι ο τόπος καταγωγής του, αλλά και στο σημαντικό θρησκευτικό και κοινωνικό έργο που επιτελεί η Αρχιεπισκοπή, ως τους κύριους λόγους που συντέλεσαν στην απόφαση για την ανακήρυξη του Μακαριώτατου σε Επίτιμο Δημότη Ωρωπού.
 
Στη συνέχεια, τον λόγο έλαβε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου, ο οποίος πρόσφερε στο δήμαρχο το βιβλίο με τίτλο «ΠΕΤΡΟΣ ΑΝ. ΦΟΥΡΙΚΗΣ – Ο Σαλαμίνιος αρχαιολόγος, ιστορικός, λαογράφος, γλωσσολόγος (1878-1936)» το οποίο έχει επιμεληθεί ο ίδιος.
Με αφορμή του βιβλίου αυτού, το οποίο περιλαμβάνει μεγάλη συλλογή αρβανίτικων παραμυθιών και τραγουδιών, ο Αρχιεπίσκοπος έκανε σύντομη αναφορά στην ιστορία των Αρβανιτών και στην πολύτιμη συνεισφορά τους στους απελευθερωτικούς αγώνες των Ελλήνων.
 
 
 
Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 318 επισκέπτες και κανένα μέλος