σε Μαρκόπουλο, Αγιο Στέφανο και Ωρωπό

Την έγκριση τριών έργων στο Μαρκόπουλο αποφάσισε το Περιφερειακό Συμβούλιο στις 2 Νοεμβρίου. Εισηγητής των έργων ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατ. Αττικής Πέτρος Φιλίππου.

Τα έργα είναι:

«Συντήρηση και αποκατάσταση ασφαλτικών οδοστρωμάτων και πεζοδρομίων πόλεως Μαρκοπούλου»

Το συγκεκριμένο έργο είναι ενταγμένο στο Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων της Περιφέρειας, ο συνολικός του προϋπολογισμός ανέρχεται σε 1.300.000,00€ και σκοπός του είναι η αποκατάσταση των ασφαλτικών οδοστρωμάτων και των πεζοδρομίων εντός του εγκεκριμένου σχεδίου πόλεως Μαρκοπούλου, όπου λόγω διέλευσης του αποχετευτικού δικτύου ακαθάρτων, καθώς και των αναμονών αποχέτευσης των κατοικιών, έχουν προκληθεί σοβαρές φθορές. Το έργο θα δημοπρατηθεί και θα εκτελεσθεί από τον Δήμο Μαρκοπούλου Μεσογαίας.

― Η κατασκευή δικτύου ομβρίων υδάτων και διευθέτηση ρέματος «ΒΡΥΣΑΚΙ» για την αντιπλημμυρική προστασία της Δημοτικής Κοινότητας Αγίου Στεφάνου του Δήμου Διονύσου, προϋπολογισμού 6.980.000,00€ (με ΦΠΑ)

― Η κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ομβρίων ανατολικού τμήματος οικισμού Ωρωπού του Δήμου Ωρωπού, ύψους 2.333.633,81€ (με ΦΠΑ).

Τα δύο τελευταία έργα θα γίνουν στη νέα Προγραμματική Περίοδο ΕΣΠΑ 2014 – 2020 (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική»). Εισηγήτρια ήταν η Περιφερειακή Σύμβουλος Εντεταλμένη για Θέματα Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Καλλιόπη Σταυροπούλου.

Με την ένταξη των δυο παραπάνω έργων στο ΕΣΠΑ 2014 – 2020 αναμένεται να επιταχυνθούν οι διαδικασίες υλοποίησής τους και να γίνει ένα σημαντικό βήμα για την πρόληψη πλημμυρικών συμβάντων με στόχο την αντιπλημμυρική προστασία και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος των δύο περιοχών.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 181 guests και κανένα μέλος