“Η πρωτοβουλία Πολιτών Κορωπίου” καλεί το Περιφερειακό Συμβούλιο

 

Κε πρόεδρε του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής,

Αγαπητέ Κε Σχινά,

protovoulia kiousiΈνα από τα σημαντικότερα έργα που υλοποιούνται στην Περιφέρεια της Αττικής τα τελευταία έτη είναι η «ΣΥΛΛΟΓΗ, ΜΕΤΑΦΟΡΑ, ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΚΟΡΩΠΙΟΥ – ΠΑΙΑΝΙΑΣ», που όταν ολοκληρωθεί θα σταματήσει τη σημαντική περιβαλλοντική επιβάρυνση από την ισχύουσα αποχετευτική μέθοδο (βόθροι) στην περιοχή μας.

Το έργο αυτό δημοπρατήθηκε στα τέλη του 2010 και δυστυχώς υπήρξε σημαντική καθυστέρηση τριών περίπου ετών στη διαγωνιστική διαδικασία με αποτέλεσμα η σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία να υπογραφεί τον Ιούλιο του 2013 και η έναρξη των εργασιών να γίνει το Φθινόπωρο του 2013 με αρχικό χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των εργασιών εντός του Ιουλίου 2016 συμπεριλαμβανομένης και της 12μηνης δοκιμαστικής περιόδου λειτουργίας του Κ.Ε.Λ.

Σήμερα (Οκτώβριος 2017) μετά από διαδοχικές παρατάσεις η ημερομηνία ολοκλήρωσης των εργασιών συμπεριλαμβανομένης και της 12μηνης δοκιμαστικής περιόδου λειτουργίας του Κ.Ε.Λ. έχει μετατεθεί στο Δεκέμβριο του 2019 ήτοι περίπου 3,5 έτη μακράν του αρχικού χρονοδιαγράμματος.

Οι παραπάνω καθυστερήσεις σε συνδυασμό με:

1) Την απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (υπόθεση C‑167/14) με την οποία για 6 οικισμούς συμπεριλαμβανομένου και αυτού του Κορωπίου επιβλήθηκε στη χώρα μας κατ’ αποκοπήν χρηματική ποινή 10.000.000 € και επίσης χρηματική ποινή 3.640.000 € ανά εξάμηνο καθυστερήσεως της έναρξης λειτουργίας συστημάτων συλλογής και επεξεργασίας των αστικών λυμάτων,

2) Την πρόσφατη επιστολή με αρ. πρωτ. οικ. 197397/420/29-9-2017 του Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής προς τον Πρωθυπουργό και τους Υπουργούς Εσωτερικών, Υποδομών & Μεταφορών και Πολιτισμού στην οποία αναφέρονται οι καθυστερήσεις του έργου με την επισήμανση ότι «είναι άγνωστο πότε θα ολοκληρωθεί»,

3) Το γεγονός ότι δεν έχει γίνει καμιά προεργασία στην περιοχή του Κορωπίου για τις συνδέσεις των αγωγών του εσωτερικού δικτύου με τις προσόψεις των οικοπέδων-κτιρίων, έχουν δημιουργήσει εύλογη ανησυχία και αμφιβολίες στην τοπική κοινωνία μας για το αν το έργο θα ολοκληρωθεί και πότε επιτέλους θα απαλλαγούμε από την περιβαλλοντική επιβάρυνση που δημιουργεί η σημερινή τριτοκοσμική κατάσταση.

Για το λόγους αυτούς αιτούμαστε σε προσεχή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής να εντάξετε στα θέματα της ημερήσιας διάταξης συζήτηση-ενημέρωση για την πρόοδο του έργου και την εξεύρεση τρόπων επιτάχυνσης της υλοποίησής του με συμμετοχή και των αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων της Περιφέρειας Αττικής.

Παρακαλούμε να κοινοποιήσετε το αίτημά μας αυτό στα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ Πολιτών Κορωπίου - Δημοτική Παράταξη Μείζονος Αντιπολίτευσης

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι
Αθηνά Κιούση (Επικεφαλής - Τηλ. επικοινωνίας 697 2879919)
Διονύσης Κερασιώτης
Γιώργος Γκίκας
Παναγιώτης Τσιμπικτσίογλου
Θωμάς Πρόφης
Δέδες Λιώνης
 
 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 145 guests και κανένα μέλος