Μήνυμα του Δημάρχου Σαρωνικού Γιώργου Σωφρόνη

Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Φτώχειας, ο Δήμαρχος Σαρωνικού, Γιώργος Σωφρόνης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στη μάχη για την εξάλειψη της φτώχειας. Δυστυχώς, στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια η φτώχεια και η ανέχεια έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις για τα δεδομένα μιας ανεπτυγμένης χώρας. Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, σχεδόν 4 στους 10 Έλληνες στερούνται βασικά υλικά αγαθά και υπηρεσίες, όπως φαγητό και θέρμανση, με τα παιδιά να απειλούνται περισσότερο.

Η φτώχεια όμως δεν είναι μόνο αριθμοί και ποσοστά. Είναι άνθρωποι και οικογένειες που ζουν ανάμεσά μας, δίπλα μας. Άνθρωποι που πέραν της υλικής στέρησης, βιώνουν το αίσθημα της ντροπής, της αδυναμίας, του φόβου ενάντια στην απομόνωση και στην περιθωριοποίηση.

Η φτώχεια συνιστά παραβίαση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και η αντιμετώπισή της αφορά όλους μας.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, από την αρχή της κρίσης, πρωταγωνιστεί στην προσπάθεια για τη στήριξη των οικονομικά αδυνάμων, δημιουργώντας ένα ευρύ δίκτυο κοινωνικής προστασίας. Στο Δήμο Σαρωνικού δίνουμε τη δική μας μάχη κατά της φτώχειας και της περιθωριοποίησης, μέσα από τη λειτουργία δομών όπως το Κοινωνικό Παντοπωλείο, η Ιματιοθήκη, ενώ προετοιμάζουμε την λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας και του Κοινωνικού Φαρμακείου. Σημαντική είναι και η ενεργός συμμετοχή μας ως επικεφαλής της σύμπραξης Αν. Αττικής στο Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΤΕΒΑ).

Χάρη στην προσπάθεια αιρετών και εργαζομένων, αλλά και χάρη στο περίσσευμα ανθρωπιάς των εθελοντών μας, καταφέρνουμε να δώσουμε ένα χέρι βοήθειας σε εκατοντάδες συμπολίτες μας που βρίσκονται σε δύσκολη θέση. Συνεχίζουμε με γνώση, με συνέπεια και ευαισθησία. Ελπίδα όλων μας είναι η βοήθεια αυτή, να γίνεται σταδιακά όλο και λιγότερο απαραίτητη. Μέχρι να σταματήσει, όμως, να υπάρχει ανάγκη, εμείς θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να προσφέρουμε ανακούφιση σε όσους τη χρειάζονται.»

                                                                                        Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Β. ΣΩΦΡΟΝΗΣ

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 203 guests και κανένα μέλος