Ανάπλαση της παραλίας γίνεται από το Δήμο 3Β!

Την Τετάρτη (18.10.17) το μεσημέρι ειδοποιηθήκαμε ότι μπήκαν μπουλντόζες στην παραλία δίπλα από το δημαρχείο και ...μπαζώνουν τη θάλασσα!

Επισκεφθήκαμε λοιπόν το χώρο και πράγματι είχαν κάνει “διάδρομο οδικό” στη θάλασσα και ένα φορτηγό ανέβαινε επάνω και έριχνε μπάζα στη θάλασσα. Μπάζα που έσπαγαν από τα κράσπεδα της ακτής.

Φωτογραφίσαμε και πλησιάσαμε έναν κύριο που έδινε οδηγίες. Τον ρωτήσαμε τί γίνεται και μας εξήγησε ότι γίνεται ανάπλαση της παραλίας.

- Και γιατί μπαζώνεται η θάλασσα; ήταν η επόμενη ερώτησή μας.

paralia dimarxeio voula 1- Φτιάχνουμε “δρόμο” στη θάλασσα για να μπορέσουμε να φτάσουμε στο σημείο που βρίσκονται - μέσα στο νερό - τσιμεντένιοι όγκοι και η προβλήτα για να τους αφαιρέσουμε και μετά θα αφαιρέσουμε και τα μπάζα, ήταν η απάντηση του επικεφαλής.

Αυτοί οι τσιμέντινοι όγκοι βρίσκονται εκεί από την εποχή που είχαν φτιάξει ένα νυχτομάγαζο, που το μεγαλύτερο μέρος του ήταν μέσα και πάνω από το νερό. Ενα κέντρο που γκρεμίστηκε κάτω από την πίεση πολιτών.

Ωστόσο μας έστειλε και δελτίο τύπου ο δήμος 3Β, που ενημερώνει ότι γίνεται ανάπλαση.

Η ανάπλαση θα περιλαμβάνει την απομάκρυνση των τσιμεντένιων όγκων (προβλήτα και εξέδρας), μίας ξύλινης κατασκευής, τον καθαρισμό του βυθού, την ενοποίηση της παραλίας με τη διπλανή (δίπλα ακριβώς από το δημαρχείο) και την κάλυψη της έκτασης με 1600 κυβικά μέτρα άμμου.

Οι εργασίες θα διαρκέσουν πέντε ημέρες.

Ο Δήμος ενημερώνει τους κατοίκους να μην πλησιάζουν την περιοχή που έχει οριοθετηθεί με σήμανση, όσο γίνονται τα έργα, προς αποφυγή του κάθε κινδύνου.

«Οι νέα παραλία που θα διαμορφωθεί θα διαθέτει εγκαταστάσεις προς εξυπηρέτηση των λουομένων και θα είναι ανοιχτή για το κοινό. Το εν λόγω έργο είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσει τον προηγούμενο Μάιο αλλά υπήρξε καθυστέρηση στη έκδοση των απαιτούμενων αδειών από τις αρμόδιες αρχές», ενημερώνει ο Δήμος.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 121 guests και κανένα μέλος