«πρέπει να αλλάξουμε τον τρόπο συμπεριφοράς μας μέσα στην πόλη...»

 

Μία ηλιόλουστη ημέρα ήταν η καλύτερη ευκαιρία για μια ποδηλατοδρομία και έτσι έγινε. Η ποδηλατοδρομία - πεζοπορία που οργάνωσε ο Δήμος Λαυρεωτικής, με αφορμή την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Βιώσιμης Κινητικότητας (Ε.Ε.Β.Κ.) στην Κερατέα την Κυριακή 8/10/2017 σημείωσε μεγάλη επιτυχία με σύμμαχο τον καιρό.

Η Ε.Ε.Β.Κ. αποτελεί μια ευρωπαϊκή εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών για τη χρήση των δημοσίων μέσων μεταφοράς, του ποδηλάτου και της πεζής κίνησης, με στόχο τη μείωση της μόλυνσης του περιβάλλοντος από τη χρήση του αυτοκινήτου και τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής μας.

Η πρώτη εκκίνηση για τα περίπου 75 ποδήλατα δόθηκε στις 10:30 από το Δήμαρχο Λαυρεωτικής Δημήτρη Λουκά και αμέσως μετά ξεκίνησαν τη δεύτερη διαδρομή τους 60 πεζοπόροι με τους μικρούς ποδηλάτες από την Πλατεία Ηρώων της Κερατέας.

Ο Δήμαρχος συμμετέχοντας στην πεζοπορία, δήλωσε: «Στόχος της σημερινής δράσης είναι να ευαισθητοποιηθούν οι δημότες ως προς τη χρήση εναλλακτικών μέσων μετακίνησης, ωφελώντας με αυτό τον τρόπο τόσο το περιβάλλον όσο και την σωματική τους υγεία. Αυτό που πρέπει να αλλάξουμε είναι ο τρόπος συμπεριφοράς μας μέσα στην πόλη, επιλέγοντας περισσότερο βιώσιμους τρόπους μετακίνησης, όπως το ποδήλατο, το βάδισμα, τα μέσα μεταφοράς, καθώς και ο συνδυασμός αυτών σε κάθε διαδρομή. Ευχαριστούμε για την ενεργό συμμετοχή τους το Γυμναστικό Σύλλογο Κερατέας, το Αθλητικό Σωματείο Δικυκλιστών Λαυρεωτικής, το Σύλλογο «Νίκη» Κερατέας, το αθλητικό τμήμα του ΝΠΔΔ ‘’ΘΟΡΙΚΟΣ’’, αλλά και την Τροχαία Κερατέας, που μερίμνησε ώστε να διεξαχθεί η σημερινή βόλτα με ασφάλεια.»

Μετά το πέρας της ποδηλατοδρομίας προσφέρθηκαν σάντουιτς, χυμοί και νερό, ενώ όλοι οι συμμετέχοντες έλαβαν τιμητικό έπαινο. Η εκδήλωση έκλεισε με ένα show bmx ποδηλάτων από επαγγελματίες του χώρου, ενθουσιάζοντας μικρούς και μεγάλους!

podilatoporia 1

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 125 guests και κανένα μέλος