• Γυναίκα… «πράγμα»* επικίνδυνο
  • Οδηγίες για όσους ταξιδέψουν στην ΠΓΔΜ
  • Ψεκάστε και ...τελειώστε χωρίς φόβο

Γυναίκα… «πράγμα»* επικίνδυνο


Γυναικείο φύλο… τι έχει περάσει ανά δεκαετίες και τι έχει ειπωθεί από «σοφούς» ανθρώπους δεν μπορεί να διατυπωθεί σε μια σελίδα εφημερίδας. Απόψεις για να γελάς αλλά και να κλαις με τη «λογική» του ανθρώπινου είδους. Απόψεις που διατυπώθηκαν από άνδρες στην προσπάθεια να κατανοήσουν το γυναικείο φύλο σε μια ανδροκρατούμενη κοινωνία κρίνοντας την γυναικεία συμπεριφορά μόνο με την ανδρική ψυχολογία… Μάταιο. Θα απαριθμήσω μερικά σε μια λίγο κωμική προσέγγιση του εορτασμού της 8η Μαρτίου ως ημέρας της Γυναίκας.

• Κατά την Χριστιανική θρησκεία η γυναίκα απ’ τη στιγμή που γεννιέται είναι αμαρτωλή.

• Κατά τον Σαίξπηρ «η γυναίκα έπρεπε να ονομαστεί αστάθεια κι όχι γυναίκα».

• Μια γυναίκα για τον Ευριπίδη «είτε αθώα είτε ένοχη, εκτίθεται στην κακογλωσσιά από μόνο το γεγονός ότι δεν μένει στο σπίτι της».

• Δάντης:«Γυναίκα, το πλάσμα μιας ώρας».

• Δουμάς: «Η πιο ανόητη γυναίκα είναι εκατό φορές πιο πονηρή απ’ τον πιο έξυπνο άντρα».

• Νίτσε: “Όταν πηγαίνεις σε μια γυναίκα, μην ξεχνάς το μαστίγιό σου”.

• Ενώ ο Αριστοτέλης πίστευε πως «ο άντρας είναι απ’ τη φύση του καλύτερος απ’ τη γυναίκα. Ο άντρας διευθύνει και η γυναίκα υπακούει σ’ αυτόν»…

• Στις αρχές του 5ου αιώνα Γάλλοι επίσκοποι διοργάνωσαν στην πόλη Μάκον, τοπική σύνοδο στην οποία συζητήθηκε το ερώτημα αν η γυναίκα είναι άνθρωπος!

Το καλύτερο σας το κράτησα για το τέλος.

Άρθρο που είχε δημοσιευθεί

πριν 76 χρόνια:

«Ορισμένα τινά Ελληνικά θήλεια ζητούν να δοθή ψήφος εις τας γυναίκας.

Σχετικώς με το ίδιον τούτο θέμα διαπρεπέστατος επιστήμων είχεν άλλοτε αναπτύξη από του βήματος της Βουλής το επιστημονικώς πασίγνωστον, άλλωστε, γεγονός ότι παν θήλυ διατελεί εις ανισόρροπον και έξαλλον πνευματικήν κατάστασιν ωρισμένας ημέρας εκάστου μηνός.

Επειδή, εν τούτοις, αι ημέραι αύται, δεν συμπίπτουν ως προς όλα τα θήλεια, είναι αδύνατον να ευρεθεί ημέρα πνευματικής ισορροπίας και ψυχικής γαλήνης όλων των θηλέων, ώστε την ευτυχή εκείνη ημέραν να ορίζωνται αι εκάστοτε εκλογαί. Η γυναικεία συνεπώς ψήφος είναι πράγμα επικίνδυνον, άρα αποκρουστέον».

(«Νέα Ημέρα», 20.3.1928)

Στο έτος 2009 που διανύουμε ευτυχώς τα πράγματα έχουν αλλάξει. Υπάρχει βέβαια μια μερίδα ανδρών που δεν έχει καταφέρει να βγάλει από μέσα της τα υπολείμματα τέτοιων απόψεων ή μπορεί και να μην τους συμφέρει να τα βγάλει. Τι δύσκολο που είναι τελικά να δεχτείς ότι είσαι ίσος με όλους…

•    Οι Λατίνοι ονόμαζαν την γυναίκα “res” δηλαδή πράγμα, ενώ οι …δημοκρατικοί Αθηναίοι «οικούρημα».

 

Οδηγίες για όσους ταξιδέψουν στην ΠΓΔΜ


Επιθετικά συμπεριφέρονται οι Σκοπιανοί στους Έλληνες πολίτες που βρίσκονται στη χώρα τους και όπως φαίνεται μόνο την ειρηνική γειτνίαση δεν θέλουν. Μου θυμίζουν την παροιμία γάτος γ…εί και γάτος σκούζει…

Θέλουν να αλλάξουν την ιστορία και να καπηλευθούν εκτός απ’ το όνομα ποιος ξέρει τι, απαιτούν και να το δεχτούμε αυτό σαν κάτι αυτονόητο και δεδομένο.

Μήπως θα έπρεπε η Ελλάδα να ταράξει λίγο τα νερά; Πολύ ευγενικά απαντάμε στις εξωπραγματικές βλέψεις τους και δεν είναι πάντοτε η ευγενική οδός η καλύτερη για να δείξεις την διαφωνία σου σε κάτι, μερικές φορές αυτό εκλαμβάνεται ως αδυναμία.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γ. Κουμουτσάκος λόγω πρόσφατων δυσάρεστων γεγονότων προέβη στην ακόλουθη ανακοίνωση:

«Το υπουργείο Εξωτερικών ενημερώνει τους Έλληνες πολίτες που επιθυμούν να ταξιδέψουν στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, με την πρόθεση να διαμείνουν ή απλώς να διέλθουν, για επαγγελματικούς ή προσωπικούς σκοπούς, ότι ενδέχεται να αντιμετωπίσουν προβλήματα, ενδεικτικώς για τους εξής λόγους:

Α) Το αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί σε βάρος της χώρας μας, το τελευταίο έτος, προκάλεσε περιστατικά προπηλακισμών προσώπων, ιδίως οδηγών και επιθέσεων και φθορών σε  αυτοκίνητα με ελληνικές πινακίδες κυκλοφορίας

Β) Η τοπική νομοθεσία και οι διαδικαστικοί κανόνες, π.χ. όσον αφορά:

- τελωνεία, φορολογία, μεταφορές τράνζιτ, εξαγωγή ποσού σε ξένο συνάλλαγμα που υπερβαίνει τα 2.000 ευρώ, εκτός αν δηλωθεί κατά την είσοδο στην χώρα,

- κανόνες οδικής κυκλοφορίας,

εφαρμόζονται πλειστάκις, από τις σκοπιανές αρχές έναντι των Ελλήνων πολιτών, με εξάντληση κάθε αυστηρότητας, με εμφανή χαρακτηριστικά κατάχρησης και δυσανάλογες συνέπειες.

Θα πρέπει επίσης να ληφθεί υπόψη ότι η νομοθεσία στην ΠΓΔΜ αλλάζει συνεχώς και χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωση του κοινού, ούτε των ενδιαφερομένων επαγγελματικών κλάδων.

Τα ανωτέρω έχουν καταγραφεί ως περιστατικά, ιδίως στους τελευταίους μήνες, από τις αρμόδιες ελληνικές Αρχές.

Οι Έλληνες πολίτες ενθαρρύνονται να ενημερώνονται εγκαίρως για τους ισχύοντες στην ΠΓΔΜ κανόνες καθώς και να τους τηρούν πολύ σχολαστικά και, κυρίως, να λαμβάνουν μέτρα ιδιαίτερης προσοχής και σύνεσης, όσον αφορά την ασφάλεια του προσώπου και της περιουσίας τους, κατά την διαμονή ή την διέλευσή τους από την ΠΓΔΜ.

Ο ελληνικές διπλωματικές και προξενικές Αρχές στη χώρα είναι στην διάθεση των Ελλήνων πολιτών, για τυχόν διευκρινίσεις ή για συνδρομή στην περίπτωση δυσάρεστου συμβάντος”.

 

Ψεκάστε και ...τελειώστε χωρίς φόβο


Νέα μέθοδος αντισύλληψης εφηύραν Αυστραλοί επιστήμονες με ένα απλό ψέκασμα ενός σπρέι.

Σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύεται στο ΑΠΕ, παρασκεύασαν ένα αντισυλληπτικό σπρέι, το οποίο χρησιμοποιήθηκε σε 40 γυναίκες επιτυχώς.

Ο επικεφαλής της εταιρίας, Ρίτσαρντ Τρέγκους, ανέφερε πως οι γυναίκες μπορούν να βάζουν λίγο σπρέϊ στον καρπό του χεριού και αυτό περνά στο δέρμα και λειτουργεί ως αντισυλληπτικό.

"Τα έως τώρα πειράματα δείχνουν ότι το σπρέϊ που είναι αποτελεσματικό και δεν έχει παρενέργειες, όπως συμβαίνει με το χάπι, θα αντικαταστήσει πολλές μεθόδους αντισύλληψης” είπε ο Ρ. Τρέγκους.

Εμείς με τη σειρά μας λέμε να μη βιαστείτε να το χρησιμοποιήσετε καθώς ένα παρασκεύασμα πρέπει να κυκλοφορήσει για τουλάχιστον 5 χρόνια μέχρι να βεβαιωθεί ο επιστημονικός κόσμος ότι δεν έχει παρενέργειες.

 


Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 216 guests και κανένα μέλος