Ο τρόπος κρίθηκε και κατακρίθηκε από συμβούλους και πολίτες.

 

Υπεγράφη, (13 Σεπτεμβρίου) η σύμβαση για την πολυσυζητημένη εγκατάσταση «έξυπνου δικτύου» δημοτικού φωτισμού με λάμπες LED, μεταξύ του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και της αναδόχου εταιρείας.

Εχουν γραφτεί και έχουν ειπωθεί πολλά γύρω από το θέμα. Το κόστος, το δάνειο που ήθελε να πάρει ο Δήμος και πάρθηκε μάλιστα απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο, παρά τα σκοτεινά της εισήγησης (απουσία μελέτης) και τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης.

Το έργο είναι αναγκαίο και πρέπει να γίνει. Το όφελος του Δήμου θα προκύψει από την απομείωση του κόστους ενέργειας και χρήσης του δημοτικού φωτισμού. Ο τρόπος κρίθηκε και κατακρίθηκε από συμβούλους και πολίτες.

Το υπέρογκο δάνειο - 4.5 εκατομμύρια ευρώ, που ψήφισε το Δημοτικό Συμβούλιο, και στη συνέχεια διαφοροποιήθηκε, παρά το ότι ο Δήμος διαθέτει αποθεματικό, η απουσία οικονοματεχνικής μελέτης κ.ά.

Φτάσαμε λοιπόν μετά από πολλές αλλαγές και ανατροπές στην υπογραφή της σύμβασης, η οποία προβλέπει την αντικατάσταση του συνολικού δικτύου δημοτικού φωτισμού, το οποίο θα χρησιμοποιεί λαμπτήρες τεχνολογίας LED.

Όπως σημειώνει στο δελτίο τύπου, ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης είναι ο πρώτος Δήμος στην Ελλάδα που θα διαθέτει την τεχνολογία αυτή σε όλο το δημοτικό δίκτυο και μέσω αυτού θα διαθέτει πλέον καλύτερη ποιότητα φωτισμού χωρίς περιττή φωτορρύπανση, θα μειωθούν θεαματικά οι φθορές και οι καμένες λάμπες, ενώ παράλληλα μειώνεται σημαντικά η κατανάλωση ρεύματος κατά περίπου 550 000€ ετησίως σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των μελετητών.

Ο έλεγχος και η διαχείριση του συστήματος γίνεται με σύστημα τηλεδιαχείρισης και ελέγχου το οποίο δίνει στις υπηρεσίες του Δήμου τη δυνατότητα να έχουν πλήρη εικόνα και έλεγχο του συνολικού δικτύου σε πραγματικό χρόνο μέσω κεντρικού ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Η εγκατάσταση θα ξεκινήσει τον επόμενο μήνα και μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους θα αρχίσουν να φαίνονται τα πρώτα αποτελέσματα στα κεντρικά σημεία του Δήμου. Βάσει της σύμβασης η προθεσμία παράδοσης του έργου είναι 450 ημέρες και το συνολικό κόστος ανέρχεται περίπου στο 1.800.000 €.

led 3v 2

 

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 132 guests και κανένα μέλος