Μετατρέπεται σε γενικής κατοικίας!
γράφει η: Αννα Μπουζιάνη

 

Με την υπ’ αρ. 384/2017/26.7.17 ψηφίστηκε ομόφωνα το 8ο θέμα της δημοτικής συνεδρίασης στο Δήμο 3Β, που αφορούσε τη “Μελέτη τροποποίησης ρυμοτομικού σχεδίου των οδών Αισώπου - Ποσειδώνος - Βασ. Παύλου” στο κέντρο της Βούλας.

Το γράφαμε στο φύλλο της 26 Ιουλίου και σημειώναμε ότι ο δήμαρχος, εισηγούμενος το θέμα τόνισε ότι με την απόφαση αυτή επιχειρούν «να βάλουν σε μία νομιμότητα τα Οικοδομικά Τετράγωνα (Ο.Τ.) 202,203 204 & 205, που περικιλείονται στην πλατεία γιατί ήταν εκτός ρυμοτομικών και οικοδομικών γραμμών.

Η πλατεία στο σημείο που έχει κατασκευαστεί ο χώρος στάθμευσης και η σημερινή πλατεία δεν είναι χώρος πλατείας. Είναι δρόμος αδιάνοιχτος.

Στην πλατεία υπάρχουν χρήσεις που λειτουργούν πάρα πολλά χρόνια, και παρ’ ότι είναι εμπορική ζώνη δεν είναι νόμιμες.

Π.χ. η λειτουργία των τραπεζών δεν είναι νόμιμη η χρήση τους. Τα γυμναστήρια είναι εκτός προβλεπομένων χρήσεων και δεν μπορούν να λειτουργήσουν».

Η Τροποποίηση ρυμοτομικού αφορά για τα Ο.Τ. που έχουν πρόσωπο στην οδό Βασ. Παύλου από την οδό Αισώπου μέχρι και την Αυλώνος και το κομμάτι που αφορά την οδό Ποσειδώνος και Κονδύλη.

Στην οδό Κονδύλη, όπως ενημέρωσε ο δήμαρχος υπάρχει ένα οικόπεδο 1400 μέτρα ιδιοκτησίας του ΙΚΑ και ήρθε σε επαφή ο Δήμος για να το μισθώσει για δημοτικό πάρκινγκ. Επειδή όμως τα πάρκινγκ δεν επιτρέπονται με τις παρούσες χρήσεις γίνεται η αλλαγή του ρυμοτομικού και της χρήσης στο κομμάτι της Ποσειδώνος μέχρι την οδό Κονδύλη. Στο χάρτη της googl που κατεβάσαμε φαίνεται σκιασμένη όλο αυτό το κομμάτι!

Η χρήση Γενικής κατοικίας αποφασίστηκε με εξαίρεση τα επαγγελματικά εργαστήρια χαμηλής όχλησης, τα ξενοδοχεία, τα κέντρα διασκέδασης και τα βενζινάδικα.

Στη Γενική Κατοικία επιτρέπονται να αναπτυχθούν εμπορικές δραστηριότητες μέχρι 1000 μέτρα. Πάνω από 1000 μέτρα θεωρούνται υπεραγορές και δεν επιτρέπονται.

Η απόφαση πάρθηκε ομόφωνα και από τα έδρανα της αντιπολίτευσης ήταν παρών μόνο ο επικεφαλής της ΡΙΚΙΠ Θάνος Ματόπουλος που το ψήφισε.

Αντιδράσεις από κατοίκους της περιοχής έχει ξεσηκώσει η απόφαση που την είδαν καθυστερημένα λόγω της καλοκαιρινής ραστώνης. Ενσταση επί της απόφασης, όπως πληροφορηθήκαμε, έχει κάνει προς την Περιφέρεια ο δημοτικός σύμβουλος Δημ. Δαβάκης.

Αννα Μπουζιάνη

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 665 επισκέπτες και κανένα μέλος