Ένα Αστυνομικό Τμήμα πλέον έχουν και οι τρεις πόλεις του Δήμου 3Β

Οριστικά έκλεισαν τα Αστυνομικά Τμήματα Βάρης και Βούλας, στις αρχές Αυγούστου, μετά την ενοποίηση των Αστυνομικών Τμημάτων που αποφάσισε η κεντρική κυβέρνηση. Ένα Αστυνομικό Τμήμα πλέον έχουν και οι τρεις πόλεις του Δήμου 3Β. Αυτό της Βουλιαγμένης.

Μεγάλο το πρόβλημα μετακίνησης στο Α.Τ. Βουλιαγμένης από τη Βούλα και τη Βάρη. Συγκοινωνίες δεν εξυπηρετούν και μόνο με ιδιωτικό όχημα μπορεί κανείς να το προσεγγίσει.

Πολλά τα Αστυνομικά τμήματα και τα τμήματα ασφαλείας που έκλεισαν στην Αττική - περίπου 50 - στα πλαίσια της “αναδιάρθρωσης των υπηρεσιών” τους προκειμένου να εξοικονομηθούν κονδύλια. Σημειωτέον ότι το Αστυνομικό Τμήμα Βούλας λειτουργούσε σε ιδιόκτητο κτήριο και δεν είχε ενοίκια.

Σε κάποιους δήμους πάντως υπήρξαν ισχυρές αντιστάσεις από Δημοτική Αρχή και πολίτες και πέτυχαν να μην κλείσουν.

Η Δημοτική Αρχή του Δήμου 3Β προτίμησε να μην παρέμβει και προέβη σε συναντήσεις με ανώτερα όργανα της ΕΛ.ΑΣ. και του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για να ζητήσει να ενισχυθεί το μοναδικό πλέον Αστυνομικό Τμήμα του Δήμου, ενός Δήμου που ξεπερνάει τις 60.000 πληθυσμό!

Στα πλαίσια λειτουργίας του μοναδικού τμήματος Βουλιαγμένης στο Δήμο 3Β, ο δήμαρχος Γρ. Κωνσταντέλλος, όπως μας ενημέρωσε με δ.τ. συναντήθηκε με τον Γεν.Γραμματέα του Υπ. Προστασίας του Πολίτη Δ. Αναγνωστάκη (24.8.17) προκειμένου να ζητήσει την επαρκή στελέχωση του νέου ενιαίου αστυνομικού τμήματος στη Βουλιαγμένη.

Ο Υπουργός τον διαβεβαίωσε ότι «μετά την ενοποίηση των τμημάτων που έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση των διοικητικών θέσεων, (Διοικητής, Υποδιοικητής Αξιωματικός Υπηρεσίας, Γραμματεία κλπ), θα υπάρξει μεγαλύτερη διαθεσιμότητα αστυνομικών για περιπολίες και επεμβάσεις».

Και οι δύο πλευρές εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για το καλό επίπεδο συνεργασίας τους.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 248 guests και κανένα μέλος