Στο έλεος Κάλαμος, Βαρνάβα, Καπανδρίτι…

Από το απόγευμα της Κυριακής 13 Αυγούστου, μεγάλη φωτιά ξέσπασε στον Κάλαμο και επεκτάθηκε στο Βαρνάβα, το Γραμματικό και το Καπανδρίτι. Μέχρι την Τρίτη 15 Αυγούστου, η φωτιά είναι πύρινος εφιάλτης. Κατακαίει κατοικημένες περιοχές και δασικό πλούτο.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία, σημειώνει ότι πρόκειται για μια δύσκολη πυρκαγιά, η οποία έλαβε γρήγορα διαστάσεις λόγω της μεταβλητότητας που παρουσίαζε η ένταση και η διεύθυνση του ανέμου και εξελίσσεται σε μεικτή ζώνη κατοικιών και δασικών εκτάσεων. 

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις πέραν του περιορισμού των μετώπων έχουν ως προτεραιότητα την προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών.

Ο Δήμος Ωρωπού με ανακοίνωσή του κήρυξε το δήμο σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Από θαύμα δεν θρηνήσαμε ζωές, δήλωσε ο αντιδήμαρχος Ωρωπού Κώστας Δέδες για τη μεγάλη πυρκαγιά.

Οι περιοχές έχουν βυθιστεί στο σκοτάδι, λόγω διακοπής ρεύματος και διεκόπη η κυκλοφορία στην Παλαιά Εθνική Οδό Καλάμου – Καπανδριτίου και στη Νέα Εθνική Οδό στο ύψος του Καπανδριτίου με κατεύθυνση προς τον Κάλαμο.

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν από την Τρίτη δεν διευκολύνουν καθόλου την πυρόσβεση και όπως σημειώνει η Ε.Μ.Υ. οι άνεμοι θα συνεχιστούν.

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 206 guests και κανένα μέλος