Το 9ο θέμα του Δ.Σ. των 3Β (26.7.17) αφορούσε την Έγκριση για απευθείας αγορά οικοπέδου για δημιουργία πολιτιστικού κέντρου – πολυχώρου, βιβλιοθήκης και συναφών χρήσεων στην Βάρκιζα, Δ.Ε. Βάρης.
Γράφει η: Άννα Μπουζιάνη

 

Αφορά το Κτήμα βίλας Κατσουλάκου μεταξύ των οδών Απόλλωνος και Θέμιδος, στην πάνω πλευρά της πλατείας στη Βάρκιζα.

Όπως εισηγήθηκε το θέμα ο δήμαρχος: «Είναι το μοναδικό με τα κριτήρια που αναζητεί ο δήμος. Είναι γύρω στα 1100 μέτρα και οι ιδιοκτήτες ενδιαφέρονται να το πουλήσουν. Η απολλοτρίωση είναι πολύ χρονοβόρα (τουλάχιστον 3 χρόνια) και είναι αβέβαιο το αποτέλεσμα όσον αφορά το κόστος της, όπως δήλωσε ο δήμαρχος και γι’ αυτό δεν επελέγη.

Η περιοχή της Βάρκιζας στερείται σήμερα από έναν πολυχώρο για να αναπτυχθούν εγκαταστάσεις πολιτισμού και κοινωνικής μέριμνας και χώρος στάθμευσης».

Ο Θ. Ματόπουλος επεσήμανε ότι: Στις 29.10.15 και στη διαβούλευση για την ανάπλαση της πλατείας Βάρκιζας, είχε αναφέρει ο κ. δήμαρχος ότι θα αγοραστεί από το Δήμο για να μπορέσει να αποκτήσει η πλατεία μεγαλύτερο όγκο και χώρο στάθμευσης, όπως διαφαίνεται στο εισηγητικό. Προσθέτουμε μια χρήση που θα έχει από μόνη της αρκετή επισκεψιμότητα και πιθανόν να επιβαρύνει ακόμα παραπάνω το θέμα αυτό.

Εχει την πρόθεση ο δήμαρχος να υλοποιήσει την υπόσχεση που είχε δώσει για χώρο στάθμευσης δημοτικού πάρκινγκ; ρώτησε ο επικεφαλής της ΡΙΚΙΠ, Θάνος Ματόπουλος.

Ο δήμαρχος Γρ. Κωνσταντέλλος δήλωσε ότι η παρέμβαση για χώρο πολιτισμού είναι πολύ μικρή (100 μέτρα περίπου) και ένα παράρτημα ΚΑΠΗ. Το μεγαλύτερο κομμάτι θα είναι χώρος στάθμευσης.

Το θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα.

Άννα Μπουζιάνη

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 298 guests και κανένα μέλος