Aφορά τα Ο.Τ. που έχουν πρόσωπο στην οδό Βασ. Παύλου από την οδό Αισώπου μέχρι και την Αυλώνος

 

Το 8ο θέμα της δημοτικής συνεδρίασης αφορούσε τη “Μελέτη τροποποίησης ρυμοτομικού σχεδίου οδών Αισώπου - Ποσειδώνος - Βασ. Παύλου”.

Οπως ανέφερε στην εισήγησή του ο δήμαρχος, επιχειρούν να βάλουν σε μία νομιμότητα τα Οικοδομικά Τετράγωνα (Ο.Τ.) 202,203 204 & 205, που περικιλείονται στην πλατεία γιατί ήταν εκτός ρυμοτομικών και οικοδομικών γραμμών. Εγιναν παρεμβάσεις στην πλατεία όπως η πεζοδρόμηση της οδού Ποσειδώνος χωρίς να γίνει ποτέ τροποποίηση ρυμοτομικού. Σήμερα η οδός Ποσειδώνος βάσει του ισχύοντος ρυμοτομικού είναι δρόμος.

Η πλατεία στο σημείο που έχει κατασκευαστεί ο χώρος στάθμευσης και η σημερινή πλατεία δεν είναι χώρος πλατείας. Είναι δρόμος αδιάνοιχτος.

Αυτά προσπαθεί να τροποποιήσει σύμφωνα με τη μελέτη. Στην πλατεία υπάρχουν χρήσεις που λειτουργούν πάρα πολλά χρόνια, και παρ’ ότι είναι εμπορική ζώνη δεν είναι νόμιμες.

Π.χ. η λειτουργία των τραπεζών δεν είναι νόμιμη η χρήση τους. Οι Σχολές χορού είναι παράνομες. Τα γυμναστήρια είναι εκτός προβλεπομένων χρήσεων και δεν μπορούν να λειτουργήσουν.

Η Τροποποίηση ρυμοτομικού αφορά για τα Ο.Τ. που έχουν πρόσωπο στην οδό Βασ. Παύλου από την οδό Αισώπου μέχρι και την Αυλώνος και το κομμάτι που αφορά την οδό Ποσειδώνος και Κονδύλη. Εκεί υπάρχει ένα οικόπεδο 1400 μέτρα ιδιοκτησίας του ΙΚΑ και ήρθε σε επαφή ο Δήμος για να το μισθώσει για δημοτικό πάρκινγκ και επειδή τα πάρκινγκ δεν επιτρέπονται με τις παρούσες χρήσεις γίνεται η αλλαγή του ρυμοτομικού και της χρήσης στο κομμάτι της Ποσειδώνος μέχρι την οδό Κονδύλη.

Προτάθηκε η χρήση Γενικής κατοικίας με εξαίρεση τα επαγγελματικά εργαστήρια χαμηλής όχλησης, τα ξενοδοχεία, τα κέντρα διασκέδασης και τα βενζινάδικα.

Στη Γενική Κατοικία επιτρέπονται να αναπτυχθούν εμπορικές δραστηριότητες μέχρι 1000 μέτρα. Πάνω από 1000 μέτρα θεωρούνται υπεραγορές και δεν επιτρέπονται.

Το θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα.

 

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 134 guests και κανένα μέλος