Οργίλη επιστολή του Δημάρχου δίνει τη λύση
γράφει η: A. Mπουζιάνη

 

Για τα φώτα της Αγίας Μαρίνας έχουν διαμαρτυρηθεί οι κάτοικοι της περιοχής κατ’ επανάληψιν!

fotismosΟι κολόνες σκουριασμένες και ετοιμόροπες να πέσουν σε διερχόμενο πεζό ή όχημα που κατήγγειλαν οι κάτοικοι και υπελήφθη ο Δήμος, μέσω των υπηρεσιών του απέδωσε μετά από παραινέσεις τεσσάρων μηνών, όπως μας ενημέρωσαν κι αυτό κάτω από την πίεση του Δήμου.

Το λέμε γιατί o Δήμος Κρωπίας απέστειλε οργίλη επιστολή στην Περιφέρεια και δη στην Περιφερειάρχη Ρένα Δούρου, μια που η αρμοδιότητα του φωτισμού των λεωφόρων ανήκει σ’ αυτήν, γιατί ενώ είχε τη διαβεβαίωση (προφορική) από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας ότι θα επιληφθούν, πήγαν στις 20 Ιουλίου διαπιστώσανε το πρόβλημα με τους προβληματικούς στήλους και έφυγαν. Δεν παρενέβησαν στο φωτισμό γιατί δεν είχαν τέτοια εντολή!

Ο Δήμος Κρωπίας έλαβε 20 /7 σχετική ενημέρωση από την αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας Αττικής η οποία ξεκαθάριζε ότι το συνεργείο της που ήταν στη Λεωφ. Αγίας Μαρίνας στις 20 Ιουλίου 2017 ήταν μόνο για τον έλεγχο της ασφάλειας των στηλών φωτισμού και όχι για την αποκατάσταση του ηλεκτροφωτισμού σε μεγάλο τμήμα της Λεωφ. Αγίας Μαρίνας.

Οργίλη επιστολή του Δημάρχου δίνει τη λύση

Ο Δήμαρχος Κρωπίας, Δημήτριος Κιούσης κατόπιν αυτών των εξελίξεων με κατεπείγουσα επιστολή του προς την Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου έθεσε το ζήτημα ζητώντας άμεσα «να επιληφθεί πολιτικά του θέματος, να κινητοποιηθεί προσωπικό ή άλλη εργολαβία από άλλη Περιφερειακή Ενότητα εφόσον προκύπτει μείζων θέμα ασφάλειας, πάντα στο πλαίσιο της ισότιμης καταστατικής θέσης μεταξύ των δύο βαθμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, του σεβασμού των αρμοδιοτήτων και της πολιτικής ευθύνης της Περιφέρειας».

Σε βοήθεια της προσπάθειας της Περιφέρειας Αττικής, ο Δήμος δήλωνε ότι θέτει έναν ηλεκτρολόγο του και ότι άλλο απαιτηθεί στη διάθεσή τους για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Πράγματι λειτούργησαν τα αντανακλαστικά και της Ρένας Δούρου εξ όσων μαθαίνουμε αλλά και του Αντιπεριφερειάρχης Π. Φιλίππου και στις 27 Ιουλίου πήγαν συνεργεία στην περιοχή και αποκατέστησαν το φωτισμό.

Δεν το έχουμε δει με τα ίδια μας τα μάτια. Θα το δούμε όμως το Σάββατο που θα επισκεφθούμε την περιοχή.

A. Mπουζιάνη

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 346 guests και κανένα μέλος