ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ για τη ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ 

 

Για το Κτηματολόγιο και τις ενστάσεις ενημέρωσε ο Δήμαρχος Κρωπίας Δημ. Κιούσης το Δημοτικό Συμβούλιο στις 16.5.17, τονίζοντας ότι ο Δήμος έκανε μεγάλες προσπάθειες προκειμένου να εξετάζονται οι ενστάσεις στο Κορωπί και να μην τρέχει ο κόσμος στην Αθήνα, αλλά δυστυχώς αποφασίζουν άλλοι...

Και να σκεφθεί κανείς ότι από τις 25.000 ενστάσεις που έχουν κατατεθεί από τους τρεις Δήμους: Κορωπί, Μαρκόπουλο και 3Β που ανήκουν στον ίδιο τομέα, οι 16.000 είναι ενστάσεις μόνο στο Κορωπί!

Από το 2008 ο Δήμος έχει παραχωρήσει δωρεάν γραφεία στην εταιρεία που καταγράφει το Κτηματολόγιο. και έρχεται μετά από 9 χρόνια να πει ότι το 90% των ακινήτων είναι ανεντόπιστα!!

Πρότεινε ο δήμαρχος να τους παραχωρήσουν αίθουσες στο Κορωπί προκειμένου να εξεταστούν εκεί οι ενστάσεις, αλλά κανένας δικηγόρος και κανένας δικαστικός δεν πάει στο Κορωπί! Και ο λόγος είναι ότι δεν αμοίβονται πέραν του μισθού που λαμβάνονται. Δεν δικαιολογούνται υπερωρίες.

Ο δημοτικός σύμβουλος Θωμάς Πρόφης πρότεινε να κάνουν προσφυγή στα δικαστήρια γιατί «δεν μπορεί καμία Ανεξάρτητη Αρχή και κανένας Υπουργός να είναι ανεξέλεγκτοι».

Ο δήμαρχος τουναντίον πρότεινε να εκδόσουν ομόφωνο ψήφισμα, γιατί αν πάνε με τη δικαστική οδό τα έξοδα για κάθε κάτοικο θα είναι αβάσταχτα (κλητήρες, δικηγόροι κ.λπ.) όπως και έγινε.

 

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ για τη ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ

«Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κρωπίας διαμαρτύρεται έντονα για την ταλαιπωρία που υφίσταται η πλειονότητα των ιδιοκτητών ακινήτων, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία κτηματογράφησης της περιοχής και με κίνδυνο να βρεθούν χιλιάδες ιδιοκτήτες στις δικαστικές αίθουσες, με δυσβάστακτο κόστος, και μάλιστα σε μια περίοδο πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης.

   Κατά τη συνάντηση με την εταιρεία Κτηματολόγιο Α.Ε. παρουσία του Προέδρου κου Νάκου, της Δν/σας συμβούλου κας Κλωνάρη, Δ/ντων της Τεχνικής και Νομικής Υπηρεσίας της Κτηματολόγιο Α.Ε. καθώς και του επιβλέποντος κτηματογράφησης, εκτέθηκαν από το Δήμαρχο Δημήτρη Κιούση, εκτενώς, όλα τα προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί και ταλαιπωρούν χιλιάδες ιδιοκτήτες του Δήμου μας. Μεταξύ των άλλων , παρουσιάστηκαν προβλήματα και σε ιδιοκτήτες που ενώ είχαν υποβάλει πλήρεις φακέλους το 2008 στις αρχικές δηλώσεις, κλήθηκαν να επανυποβάλουν τα ίδια στοιχεία και στην ανάρτηση της Β’ φάσης του 2016.

   Από την Κτηματολόγιο Α.Ε αναφέρθηκε ότι σε σύνολο 120.000 δικαιωμάτων στο Δήμο μας υπήρξαν 90.000 ανεντόπιστες ιδιοκτησίες. Αυτό είναι πρακτικά αδύνατο να συμβεί, μόνο σε κακή οργάνωση της διαδικασίας θα μπορούσε να αποδοθεί. Εμείς, αμφισβητούμε το προαναφερόμενο μέγεθος ανεντόπιστων ιδιοκτησιών, και την έλλειψη στοιχείων των φακέλων αφού θεωρούμε ότι κατά την μεταφορά τους το 2015, από το Κορωπί στην Κτηματολόγιο Α.Ε., συνέβη κάτι ανεξήγητο! Τούτο ζητάμε να πληροφορηθούμε…

Στο σύνολο των τριών Δήμων (Κρωπίας, Μαρκοπούλου, Βάρης-Βούλας –Βουλιαγμένης) έχουν κατατεθεί, σύμφωνα με τα στοιχεία της Κτηματολόγιο Α.Ε., 25.000 ενστάσεις εκ των οποίων οι 16.000 αφορούν το Δήμο Κρωπίας, καθώς και 5.000 διορθώσεις εκ των οποίων οι 3.500 αφορούν στα Διοικητικά όρια του Δήμου μας. Τούτος ο αριθμός καταδεικνύει την «ποιότητα» επεξεργασίας των στοιχείων.

   Ο Δήμος μας από τις 27-03-2017 είχε ζητήσει οι εκδικάσεις των ενστάσεων να γίνονται σε Δημοτικά κτίρια, εντός της πόλης του Κορωπίου, κατάλληλα για έως και 10 παράλληλες συνεδριάσεις επιτροπών. Το αίτημα αυτό δεν έγινε αποδεκτό από τα μέλη των επιτροπών λόγω χαμηλής αποζημίωσης αυτών. Η απάντηση της Κτηματολόγιο Α.Ε. ήταν ότι οι επιτροπές ορίζονται από την Ανεξάρτητη Αρχή και δεν έχουν αρμοδιότητα. Είναι δε στην διακριτική ευχέρεια του Προέδρου σε συμφωνία με τα υπόλοιπα μέλη η επιλογή του τόπου και του χρόνου εκδίκασης των ενστάσεων. Στην προσπάθεια επίλυσης του θέματος, ο Δήμαρχος παρέστη και στην ενημέρωση στο Δικηγορικό σύλλογο προς τα μέλη των επιτροπών και παρόλο που απαίτησε να γίνονται οι εκδικάσεις στο Κορωπί, η άρνησή τους ήταν ομόφωνη, αν και προτάθηκαν διευκολύνσεις.

Πολλά προβλήματα έχει δημιουργήσει με δηλωθέντα δικαιώματα και η Ιερά Μονή Πετράκη τα οποία ταλαιπωρούν, άνευ λόγου, τους ιδιοκτήτες, καθότι υπάρχουν στοιχεία μεταβιβάσεων στα Γενικά Αρχεία του Κράτους (Γ.Α.Κ) και στο Εθνικό Λογοτεχνικό Ιστορικό Αρχείο (Ε.Λ.Ι.Α.) όπου φυλάσσονται πληροφοριακά στοιχεία της εκποίησης μοναστηριακής περιουσίας και της Εθνικής Τράπεζας που συμμετείχε στην διαδικασία

   Με το παρόν ομόφωνα ψήφισμα, ΖΗΤΑΜΕ για τις μη προσδιορισμένες εκδικάσεις πινακίων από τις επιτροπές, την αναβολή τους έως ότου για τις υπολειπόμενες ενστάσεις γίνει ανάρτηση των προτάσεων του αναδόχου από την Κτηματολόγιο Α.Ε. στο διαδίκτυο ώστε να υπάρχει η βέλτιστη προετοιμασία των ιδιοκτητών κατά την εκδίκαση των ενστάσεων τους και τούτο γιατί η προθεσμία των 10 ημερών για την υποβολή στοιχείων δεν είναι επαρκής. Επίσης, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη, ότι ταυτόχρονα συζητούνται ενστάσεις σε 4 διαφορετικά σημεία των Αθηνών, όπου ενδεχομένως, θα πρέπει οι πολίτες να παρευρίσκονται ως ιδιοκτήτες κατά την εκδίκαση της ένστασης τους, παράλληλα όμως και ως όμοροι, κληθέντες από άλλους ενιστάμενους. Τέλος, θεωρούμε ότι είναι αναγκαίο να υπάρχει ένα αντίγραφο της εισήγησης, που θα δίδεται στον ενιστάμενο, για να μην υποχρεώνεται την ώρα εκείνη να την φωτογραφίζει ή να την φωτοτυπεί».

11η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κρωπίας, 19 Μαΐου 2017

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 266 guests και κανένα μέλος