Ο Δήμος Μαρκοπούλου αντιδρά 

Μεγάλο μπέρδεμα στις ανακατατάξεις εξυπηρέτησης των πολιτών στα κέντρα του πρ. ΙΚΑ και σήμερα (Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης) ΕΦΚΑ.

Συγκεκριμένα Ο Δήμος Λαυρεωτικής διατηρεί το κέντρο και το αναβαθμίζει, ενώ οι πολίτες του Δήμου Μαρκοπούλου θα πρέπει να ταξιδεύουν στο Λαύριο, ενώ μέχρι χθες εξυπηρετούντο στο Κορωπί, που επίσης παραμένει η δομή.

Ο Δήμος Λαυρεωτικής ενημερώθηκε σχετικά ότι αποφασίστηκε από την Κυβέρνηση και τη διοίκηση του ΕΦΚΑ, να παραμείνει το ΙΚΑ στο Λαύριο και να αναβαθμιστούν οι υπηρεσίες του, με σκοπό να εξυπηρετούνται και οι δημότες της ευρύτερης περιοχής με έδρα το Λαύριο. Δηλαδή περιλαμβάνει το Δήμο Λαυρεωτικής, αλλά και τους όμορους Δήμους Σαρωνικού και Μαρκοπούλου.

 Αυτό επιβεβαιώνεται και με την επιστολή που απέστειλε ο Διοικητής του ΕΦΚΑ προς το Δήμαρχο Λαυρεωτικής, την οποία κοινοποιεί και στους Δήμους Μαρκοπούλου και Σαρωνικού.

 

Οι δημότες Μαρκοπούλου θα ταξιδεύουν στο Λαύριο... 

Ο Δήμος Μαρκοπούλου αντέδρασε άμεσα στην ενημέρωση του (Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης) ΕΦΚΑ ότι το νέο σχέδιο προβλέπει τη δημιουργία Τοπικής Δ/νσης Ε’ Ανατολικής Αττικής, με έδρα το ΛΑΥΡΙΟ, αλλά ταυτόχρονα παραμένει εν λειτουργία η Τοπική Δ/νση Δ’ Ανατολικής Αττικής, με έδρα το ΚΟΡΩΠΙ και με χωρική αρμοδιότητα εντός των ορίων των Δήμων Κρωπίας, Παιανίας και Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης της Π.Ε. Αν. Αττικής.

Με ανακοίνωσή του ο Δήμος Μαρκοπούλου καταγγέλει αυτή την αλλαγή σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Θεωρούμε τουλάχιστον αδικαιολόγητη και απαράδεκτη, αν όχι ανόητη, την πρωτοβουλία ένταξης του Δήμου Μαρκοπούλου στην Τοπική Δ/νση Ε’ Αν. Αττικής, καθώς οι πολίτες του Δήμου μας, θα είναι πλέον υποχρεωμένοι, να διανύουν 28 χλμ. από το Μαρκόπουλο και 35 χλμ. από το Πόρτο Ράφτη, προκειμένου να εξυπηρετηθούν στο Λαύριο, τη στιγμή που διατηρείται η ύπαρξη Τοπικής Διεύθυνσης στο Κορωπί, που απέχει μόλις 5 χλμ., απ’ όπου και εξυπηρετούμαστε, πολλές δεκαετίες!

Μέριμνα της Πολιτείας, οφείλει και πρέπει να είναι, η καταβολή προσπάθειας, για την διευκόλυνση και όχι την ταλαιπωρία των πολιτών, με κάθε μέσο. Εν αντιθέσει με την ως άνω αρχή, διαπιστώνουμε έκπληκτοι πως η Πολιτεία, όχι μόνο δεν μεριμνά για την εξυπηρέτηση των πολιτών του Δήμου Μαρκοπούλου, αλλά αντίθετα, θέτει εμπόδια και τους ταλαιπωρεί βλακωδώς και άσκοπα, καθώς ο Δήμος μας και οι ασφαλισμένοι πολίτες μας, θα έπρεπε, να συνεχίζουν να ανήκουν, στην Τοπική Δ/νση Δ’ Αν. Αττικής, με έδρα το Κορωπί!

Ρωτάμε λοιπόν:

― Με ποιο σκεπτικό και ποια «λογική» ελήφθη η σχετική απόφαση;

― Για ποιο λόγο οι πολίτες του Δήμου μας, πρέπει να βγουν χωρίς ουσιαστικό λόγο, «χαμένοι» σε χρόνο και χρήμα, σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, ενώ υπάρχει ήδη, λειτουργούσα εναλλακτική λύση;

Αναμένοντας τις οφειλόμενες – ως κρίνουμε – απαντήσεις της Πολιτείας, στο Δημοτικό Συμβούλιο, της ερχόμενης Δευτέρας, 15/5/2017 στις 8 μ.μ., το πρώτο θέμα της Ημερήσιας Διάταξης, θα αφορά στην λήψη Απόφασης, σχετικά με τις ενέργειες του Δήμου μας, ώστε να μην προχωρήσει αυτός ο απαράδεκτος Σχεδιασμός για τους δημότες Μαρκοπούλου, όσον αφορά, στη νέα Οργανωτική Δομή του Ε.Φ.Κ.Α.!

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 1456 επισκέπτες και κανένα μέλος