1η συλλογή ανακυκλώσιμων στα Δημοτικά Σχολεία

Ο Δήμος Παλλήνης, στο πλαίσιο του καινοτόμου προγράμματος ευαισθητοποίησης και επιβράβευσης πολιτών www.followgreen.gr/pallini, ξεκινησε τον Σχολικό Μαραθώνιο Ανακύκλωσης σε πέντε υλικά (χαρτί, πλαστικό, αλουμίνιο, τηγανέλαιο, μπαταρίες). Στη δράση αυτή συμμετείχαν:

― 15 δημόσια δημοτικά Σχολεία,

― 3.900 μαθητές

― 200 εκπαιδευτικοί

Η συμμετοχή των παιδιών αποδεικνύεται τόσο μεγάλη, καθώς ήδη με την ολοκλήρωση της 2ης εβδομάδας οι κάδοι γέμισαν, ενώ προγραμματίστηκε και η παραλαβή χαρτιού, πλαστικού (μπουκάλια και καπάκια) και αλουμινίου.

Τα αποτελέσματα από την πρώτη συλλογή ήταν εντυπωσιακά, τα οποία και καταδεικνύουν το μέγεθος της ευαισθητοποίησης των παιδιών, τη μεγάλη προσπάθεια των εκπαιδευτικών αλλά και την πολύτιμη βοήθεια των γονιών.

Συνολικά, συλλέχθηκαν:

3 935 κιλά χαρτιού, που σημαίνει ότι θα σωθούν 17 δέντρα

3 574 κιλά πλαστικού από καπάκια και μπουκάλια, που σημαίνει ότι δε θα εκλυθούν στην ατμόσφαιρα 420 κιλά αερίων που συμβάλλουν στο φαινόμενο του θερμοκηπίου

3 14 κιλά αλουμινίου, που σημαίνει ότι θα εξοικονομηθούν 200 κιλοβατώρες (kWh).

Οι πόντοι που αντιστοιχούν σε κάθε σχολείο, ανάλογα με τις ποσότητες που συλλέχθηκαν, είναι διαθέσιμοι στο www.followgreen.gr/pallini/school.

O Δήμαρχος Αθ. Ζούτσος, ευχαρίστησε τα παιδιά που αγκάλιασαν το καινοτόμο αυτό πρόγραμμα, αλλά και τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς για την πολύτιμη συμβολή τους και αναμένει τις επόμενες εβδομάδες η προσπάθεια αυτή να συνεχιστεί και να ενισχυθεί.

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 828 επισκέπτες και κανένα μέλος