Κυριακή 23 Απριλίου

Μετά τη μεγάλη επιτυχία και το ρεκόρ συμμετοχών που σημείωσε το 2016 η αναβίωση, μετά από 40 χρόνια περίπου, την Ιστορική «Ανάβαση Βούλας», στον φημισμένο «Κρεμασμένο Λαγό» ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Συλλεκτικών Αυτοκινήτων διοργανώνει και φέτος την αναβίωση του ιστορικού αγώνα την Κυριακή 23 Απριλίου στις 10.00. Η εκδήλωση που τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, θα διοργανωθεί με τη μορφή rally sprint regularity, μια ήπια μορφή «αγώνα», που προάγει την οδική ασφάλεια και σέβεται το περιβάλλον και τους κατοίκους της περιοχής, ενώ οι συμμετέχοντες θα διαγωνισθούν στην ίδια ειδική διαδρομή ακριβείας τρεις φορές. Δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν επιλεγμένα ιστορικά αυτοκίνητα, ενώ θα υπάρχουν αγωνιζόμενοι που το όνομα τους είναι συνδεδεμένο με το θρύλο του Κρεμασμένου Λαγού.

Η εκκίνηση θα δοθεί το πρωί της Κυριακής στις 10:00 και ο αγώνας θα αποτελείται από μία απλή διαδρομή συνολικού μήκους 7 χιλιομέτρων και από 1 ειδική διαδρομή ακρίβειας, που θα εκτελεσθούν 3 φορές. Ο τερματισμός και η απονομή θα γίνουν στην πλατεία Άλσους, στον Άγιο Νεκτάριο στο Πανόραμα Βούλας.

Ρύθμιση κυκλοφορίας

Κατά τη διάρκεια του αγώνα, θα ισχύσει ρύθμιση της κυκλοφορίας με το δρόμο προς το νεκροταφείο να μονοδρομείται με ανοδική πορεία και η επιστροφή να γίνεται μέσω του Πανοράματος, με συνοδεία αυτοκινήτων να δείχνουν το δρόμο, ενώ η διέλευση των αυτοκινήτων στην Οδό Ζακύνθου, από την Πλατεία Δαβάκη έως την Οδό Υμηττού θα επιτρέπεται μόνο στους κατοίκους. Επίσης, κατά τη διάρκεια του αγώνα θα υπάρχει λεωφορείο του Δήμου που θα εκτελεί συνέχεια δρομολόγια από την Πλατεία Άλσους προς το νεκροταφείο για εξυπηρέτηση του κοινού και των θεατών.

Ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος τόνισε πως ο Δήμος, μέσα από τον αγώνα αυτόν θέλει να αναδείξει το μοναδικό περιβάλλον της περιοχής του Πανοράματος. Παράλληλα ενημέρωσε πως όπως και πέρυσι, θα τηρηθούν αυστηρά όλοι οι κανόνες ασφάλειας και τα όρια ταχύτητας σε καμία περίπτωση δεν θα υπερβαίνουν αυτά που προβλέπει ο ΚΟΚ. Ενημέρωσε πως υπάρχουν αυστηρές κυρώσεις για όσους δεν συμμορφώνονται.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

09:00-10:00    Συγκέντρωση και Διοικητικός έλεγχος στην πλατεία Άλσους στον Αγ. Νεκτάριο

10:00               1o Σκέλος

11:30               2o Σκέλος

13:00               3o Σκέλος

15:00               Ανακοίνωση τελικών αποτελεσμάτων & απονομή επάθλων

Τα ωράρια των διαδρομών & ανασυγκροτήσεων αναφέρονται στην εκκίνηση και στον τερματισμό του πρώτου αυτοκινήτου. Το τελευταίο θα διέρχεται περίπου μιάμιση ώρα μετά.

Για πληροφορίες και κανονισμό στα τηλέφωνα 210 97.04.457 και 6945700040 Μιχάλης Μουζούκης ή στην ιστοσελίδα του ΣΙΣΑ. Ο Σύλλογος διατηρεί το δικαίωμα αλλαγών για την καλύτερη ροή του προγράμματος.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 847 guests και κανένα μέλος