Αιτία η οικονομική κρίση αλλά έπαιξε καθοριστικό ρόλο η αλλαγή τοποθεσίας. 

Είναι η δεύτερη χρονιά που δεν πραγματοποιείται η Ανθοκομική Έκθεση στη Βάρκιζα. Ένας θεσμός που έδινε ιδιαίτερη προβολή στην περιοχή και έρχεται από βάθος χρόνου.

Ο Δήμος ρίχνει το βάρος στους φυτωριούχους, οι οποίοι αρνήθηκαν να συμμετέχουν επικαλούμενοι οικονομική ζημιά τα προηγούμενα χρόνια.

Τί λέει ο Δήμος

Με το από 12/1/2017 έγγραφό του, ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, κάλεσε τον συνεταιρισμό να κάνει προτάσεις ως προς τις λεπτομέρειες της διοργάνωσης (χώρο εγκατάστασης, ημερομηνία έκθεσης και διάρκεια). Παρά την προθεσμία που έδωσε ο Δήμαρχος να απαντήσουν μέχρι τις 30 Ιανουαρίου, ο συνεταιρισμός ζήτησε περισσότερο χρόνο και τελικά, μετά από νέα αλληλογραφία του Δημάρχου στις 10/3/2017, απάντησαν με τον από 16/3/2017 έγγραφό τους πως λόγω «διάφορων κολλημάτων» αποφάσισαν να μην συμμετάσχουν στην έκθεση φέτος.

Παράλληλα όμως, ο εκπρόσωπος της εταιρείας «Όμικρον Εκθέσεις» απάντησε με τον από 22/3/2017 έγγραφό του πως παρόλες τις προσπάθειες της εταιρείας του, οι παραγωγοί δεν επιθυμούν να λάβουν μέρος διότι τις τελευταίες χρονιές που έγινε η έκθεση είχαν ζημιά.

Ο Δήμαρχος εξέφρασε την απογοήτευση του για το γεγονός ότι η έκθεση δεν θα πραγματοποιηθεί φέτος και δήλωσε πως η Δημοτική Αρχή θα εξαντλήσει όλα τα μέσα προκειμένου να επιλυθεί το πρόβλημα και να συνεχιστεί ο θεσμός και να μη γίνει η Ανθοκομική Έκθεση της Βάρκιζας άλλο ένα θύμα της οικονομικής κρίσης.

σ.σ. Σίγουρα έχει συμβάλλει η οικονομική κρίση στην χασούρα των φυτωριούχων, αλλά πιστεύουμε ότι έπαιξε καθοριστικό ρόλο η αλλαγή τοποθεσίας. Η πλατεία της Βάρκιζας δεν είναι κατάλληλη για την έκθεση. Δεν ελέγχεται από πουθενά τη νύχτα και οι φυτωριούχοι είχαν απώλειες, δεν είναι προσβάσιμη γιατί οι χώροι στάθμευσης είναι πολύ μακριά από το σημείο της έκθεσης.

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 1752 επισκέπτες και κανένα μέλος