«Δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας, δηλώνει ο δήμαρχος Γιώργος Σωφρόνης

Με αφορμή δημοσίευμα σε διαδικτυακό μέσο, το οποίο δημιούργησε κλίμα ανασφάλειας σε γονείς, μαθητές και κατοίκους της περιοχής, ο Δήμαρχος Σαρωνικού, κ. Γιώργος Σωφρόνης, συγκάλεσε τη Δευτέρα 3 Απριλίου ειδική ενημερωτική συνάντηση στο Δημαρχιακό Μέγαρο, παρουσία του Διοικητή του Τμήματος Ασφαλείας Καλυβίων, κ. Κορομπλή Κ. .
 
Στη συνάντηση συμμετείχαν οι Διευθυντές όλων των σχολικών μονάδων του Δήμου, η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Σαρωνικού, καθώς και μέλη των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων.
 
Σύμφωνα με την ενημέρωση που έγινε από τον Διοικητή Ασφάλειας Καλυβίων, κανένα από τα περιστατικά που αναφέρθηκαν σε ιστοτόπους και μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν ήταν πραγματικό. Ειδικότερα, ο κ. Κορομπλής τόνισε: «Η παραπληροφόρηση είναι ένα αρνητικό στοιχείο των ημερών μας, είτε με τη μορφή της μη διακρίβωσης των στοιχείων είτε με τη μορφή της εσκεμμένης αλλοίωσης της πληροφόρησης. Στην προκειμένη περίπτωση, υπήρξε άτομο που θεωρήθηκε ύποπτο, οδηγήθηκε στην Υπηρεσία μας σύμφωνα με τα οριζόμενα στο ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, ωστόσο κατά τον νομότυπο έλεγχο που διενεργήθηκε δεν προέκυψε κανένα επιβαρυντικό σε βάρος του στοιχείο που να σχετίζεται με τα όσα διαδόθηκαν. Οι πολίτες οφείλουν να είναι σύμμαχοι της Αστυνομίας σε θέματα ασφάλειας, αναφέροντας, κατά την κρίση τους, ύποπτα περιστατικά, τα οποία και θα αξιοποιηθούν κατάλληλα από την εκάστοτε αρμόδια Υπηρεσία.»
 
Ο Δήμαρχος Σαρωνικού, κ. Γιώργος Σωφρόνης, δήλωσε: « Δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας σε καμία από τις σχολικές μονάδες του Δήμου. Δεν στοιχειοθετείται μέχρι στιγμής κάποιο συγκεκριμένο γεγονός, το οποίο να δικαιολογεί αίσθημα ανασφάλειας στους πολίτες. Ο κίνδυνος που διατρέχουμε είναι η μάχη για τα «κλικ» και τα «λάικ» στο διαδίκτυο και τα αθέμιτα μέσα που χρησιμοποιούνται για το σκοπό αυτό, σε βάρος της κοινωνίας. Παρακαλώ λοιπόν τους συμπολίτες μας να αντιμετωπίζουν κριτικά και με προσοχή τις πληροφορίες που διαδίδονται μέσω του διαδικτύου και ζητώ από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης να δείξουν  την απαραίτητη σοβαρότητα στη δημιουργία ή αναπαραγωγή «ειδήσεων», όπως στην πλειονότητα τους κάνουν, προς αποφυγή παρεξηγήσεων και αναστάτωσης των πολιτών.»

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 228 guests και κανένα μέλος