Τα “πάρτυ” στο δημόσιο συνεχίζονται!

 

Η ΕΙΔΗΣΗ

Η απάντηση που έδωσε η “Αποκεντρωμένη Διοίκηση” στην καταγγελία του δημοτικού συμβούλου, του Δήμου 3Β, Δημήτρη Κιούκη για τον τρόπο μίσθωσης του κυλικείου στο Αθλητικό Κέντρο Βάρης, ζητώντας «να αναζητηθούν ποινικές, πειθαρχικές και διοικητικές ευθύνες των συμμετεχόντων στη διαδικασία μίσθωσης», ήταν πως όλα έγιναν καλώς.

Αντιγράφουμε το δια ταύτα: «Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 158 ΑΚ.: “Η τήρηση τύπου για τη δικαιοπραξία απαιτείται μόνο όπου το ορίζει ο νόμος”».

Και: «Τέλος όπως προκύπτει από το απαντητικό έγγραφο του ΟΑΠΠΑ και τα συνημμένα σε αυτό έγγραφα, το νομικό πρόσωπο προέβη σε όλες τις νόμιμες ενέργειες για την προστασία των δικαιωμάτων του σχετικά με το εκμισθούμενο ακίνητο». (αρ. πρ. 11873/4447/14.3.17)

Ολα καλώς καμωμένα λοιπόν. Να θυμίσουμε ότι η μισθώτρια έχει ήδη εξωστεί από τον ΟΑΠΠΑ, γιατί δεν πλήρωνε τα μισθώματα.

Η  ΟΥΣΙΑ

Αλλά ας το πιάσουμε από την αρχή.

Είχαμε παρουσιάσει στις στήλες μας της 14ης Ιανουαρίου, με τίτλο: «Μεγάλο Σκάνδαλο στα 3Β» την καταγγελία του δημοτικού συμβούλου του Δήμου Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης Δημήτρη Κιούκη σχετικά με τη διαδικασία μίσθωσης αναψυκτηρίου των εγκαταστάσεων του δημοτικού αθλητικού κέντρου Βάρης από τον Οργανισμό Αθλητισμού - Πολιτισμού και Παιδικής Αγωγής (ΟΑΠΠΑ) ΝΠΔΔ.

Και τούτο γιατί το εν λόγω αναψυκτήριο, δια της μεθόδου της “καραμπόλας” κατέληξε στα επιχειρηματικά χέρια της συζύγου εκλεκτού επιλαχόντος δημοτικού συμβούλου του Δημάρχου, ο οποίος συμμετέχει και στις τρεις συναφείς επιτροπές για τη μίσθωση ακινήτων του Δήμου (στη μια ως πρόεδρος).

Η Αποκεντρωμένη Διοίκησης δια της γενικής γραμματέως Καλλιόπης Καρδαμίτση, αποφαίνεται ότι ναι μεν κατά των Κώδικα Δ.Σ. «...τα μέλη των συλλογικών οργάνων οφείλουν να απέχουν από κάθε ενέργεια ή διαδικασία, που συνιστά συμμετοχή σε λήψη απόφασης ...που συνιστά ικανοποίηση προσωπικού συμφέροντος...», αλλά η “καραμπόλα” δεν απαγόρεύεται!

Δηλαδή το ότι η μίσθωση έγινε από τη μοναδική ενδιαφερόμενη Δ. Παπαχατζίδου - η οποία σημειωτέον πρόσφερε σχεδόν το διπλάσιο μίσθωμα, απ’ ότι είχε ορίσει η Επιτροπή - και στη συνέχεια, αυτή συνέστησε ετερόρυθμη εταιρεία, που ανέλαβε τη μίσθωση, με συμμετοχή ...1% (ένα τοις εκατό, δηλαδή για πλάκα), ενώ ως “αφεντικό” με 99% προέκυψε η σύζυγος του εκλεκτού επιλαχόντος συμβούλου του Δημάρχου, Βασ. Σωτηρίου, έχει καλώς σύμφωνα με την Αποκεντρωμένη! (Διότι κατά το χρόνο διεξαγωγής της δημοπρασίας κλπ. δεν συνέτρεχαν οι απαγορευτικές διατάξεις του άρθρ 7 §2 του ΚΔΔ). (στο μεταξύ δεν πλήρωσαν ποτέ ενοίκια).

 

Ερώτηση (αφελής) προς τους λάτρεις των ιδιωτικοποιήσεων: Ποια ιδιωτική επιχείρηση θα ‘τρωγε τέτοιον “ταραμά;”.

Στη συνέχει η Αποκεντρωμένη επικαλείται διάφορα άρθρα του Α.Κ. για τις “δικαιοπραξίες” και τα τοιαύτα, τα τυπικά και τα άτυπα...

Η ουσία πότε τηρείται;

Δεν πα ‘να φτύνουμε αίμα,

Δεν πα’ να χρεώνουμε και τα εγγόνια μας σαν χώρα,

Δεν πα’ να υποτάσσουμε την πατρίδα μας ως χρέους υποτελή στις εταίρες μας χώρες, εμείς τον χαβά μας!

Μυαλό δεν βάζουμε. Το τομάρι μας και το σόι μας και τους δικούς μας να βολέψουμε, γιατί “ο σώζων εαυτόν σωθείτω!» Αυτό εξάλλου επιβάλλει η νέα “θεότητα”, ο ανταγωνισμός. Την εφαρμογή του κοινωνικού δαρβινισμού.

Δήλωση του Δημήτρη Κιούκη

«Δεν μου προκάλεσε έκπληξη το πόρισμα της Aποκεντρωμένης Περιφερειακής διοίκησης. Θεωρώ ότι μετά την αποβολή του μισθωτή από το αναψυκτήριο με ενέργειες του Δήμου, ήταν αναμενόμενη η εξέλιξη αυτή. Παρ' όλα αυτά θεωρώ ότι το θέμα δεν έχει λήξει, όχι μόνο γιατί το σκεπτικό της απόφασης είναι λανθασμένο (νομιμοποιεί την κατακύρωση του ανψυκτηρίου στη σύζυγο μέλους του Νομικού Προσώπου του Δήμου), αλλά και γιατί θα πρέπει να διαπιστωθεί η απώλεια εσόδων για το Δήμο μας και να καταλογισθούν οι ευθύνες».

ΚΩΣΤΑΣ ΒΕΝΕΤΣΑΝΟΣ

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 343 guests και κανένα μέλος