To αδιαχώρητο δημιουργήθηκε στην αίθουσα του Plaza Resort στην Παλ. Φώκαια, (19.3.170) από κατοίκους του Δήμου Σαρωνικού ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα του δημάρχου Γιώργου Σωφρόνη για απολογισμό των δυόμιση περίπου ετών έργο της δημοτικής πλειοψηφίας.

Ο Δήμαρχος στην ομιλία του είχε αμεσότητα και την ανταπέδιδε το ακροατήριο με το συχνό θερμό χειροκρότημά του.

Πολύωρος ο απολογισμός, δεν άφησε περιθώρια για άλλους χαιρετισμούς, από τους εκπροσώπους του Κοινοβουλίου και άλλων δημάρχων που παραβρέθηκαν.

Ο Γ. Σωφρόνης ευχαρίστησε το ακροατήριο για την παρουσία του καθώς και τους καλεσμένους επίσημα πολιτικούς και αναφέρθηκε πρωτίστως στην ανάγκη στήριξης της κοινωνίας για να μπορέσει να αντέξει στην κρίση που βιώνουμε. Και αυτό κάνει ο θεσμός της Αυτοδιοίκησης, ο οποίος «κράτησε όρθια την Ελλάδα τα τελευταία οκτώ χρόνια».

Τόνισε, ότι «προς αυτή την κατεύθυνση κινείται και ολόκληρος ο Δήμος ανακουφίζοντας όσο και όπου μπορεί τους κατοίκους, πρωτίστως με τη στήριξη της οικογένειας. Γιατί είναι αυτή που κράτησε ζωντανή την Ελλάδα στα 500 χρόνια σκλαβιάς, όπως και η θρησκεία και η πατρίδα. Σήμερα καλούμαστε να κάνουμε το ίδιο για να σώσουμε την πατρίδα μας».

Αναφέρθηκε στη συνεχιζόμενη οικονομική και θεσμική υποβάθμιση των Δήμων και άσκησε κριτική στα σχέδια για αλλαγή του εκλογικού συστήματος ανάδειξης των Δημάρχων, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι δεν μπορεί να υπάρξει μεταρρύθμιση της Αυτοδιοίκησης «χωρίς επαρκή χρηματοδότηση των Δήμων και αποκέντρωση αρμοδιοτήτων».

Έκανε εκτενή αναφορά στο έργο που – παρά τις αντίξοες συνθήκες – υλοποίησε η Δημοτική Αρχή στα δυόμισι πρώτα χρόνια της θητείας της. «Είμαι υπερήφανος, γιατί πετύχαμε να υλοποιήσουμε το 90% σχεδόν του προγράμματος μας. Να κάνουμε στη μισή θητεία μας πράξη σχεδόν το σύνολο των δεσμεύσεων που αναλάβαμε προεκλογικά. Κι επιπλέον, έχουμε σχεδιάσει ένα νέο πρόγραμμα έργων και πρωτοβουλιών, που ανταποκρίνεται στις μελλοντικές ανάγκες του τόπου μας», τόνισε χαρακτηριστικά.

ΕΡΓΟ ΠΝΟΗΣ ΤΟ Κ.Ε.Λ.

Ο δήμαρχος Σαρωνικού έβαλε τις βάσεις για τρία μεγάλα έργα πνοής που θα αλλάξουν το τοπίο στο Δήμο.

Η δημιουργία Κέντρου επεξεργασίας λυμάτων, που θα λύσει ένα τεράστιο, χρόνιο πρόβλημα για την περιοχή με τους βόθρους να ξεχειλίζουν... Το έργο θα γίνει στο ΒΙΟΠΑ Καλυβίων σε έκταση 69 στρεμμάτων, το οποίο θα περιλαμβάνει ΚΕΛ 42 στρ. (Κέντρου επεξεργασίας λυμάτων),

Μονάδα κομποστοποίησης 16 στρ. για αυτοδιαχείριση των πράσινων απορριμμάτων. 4 εκατομ. ευρώ θα αποφέρει η χωροθέτηση αυτή, από τα χρήματα που καταβάλουν πηγαίνοντας στα Λιόσια.

Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης 11 στρέμματα, με διαδρόμους διαδραστικού περιπάτου, καθιστικά, βιοκλιματικά στέγαστρα και πάμπολες δραστηριότητες. Μάλιστα επέδωσε και σχετικό έντυπο με αναλυτικά στοιχεία.

ΔΩΡΕΑΝ Δημοτική Συγκοινωνία

«Εξασφαλίσαμε τα κονδύλια για τη δημοτική Συγκοινωνία του Σαρωνικού από το Θυμάτι της Παλαίας Φώκας μέχρι τον προαστιακό ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ.

Ελπίζουμε ότι μέχρι το Μάιο θα ξεκινήσει μαζί με την επέκταση της γραμμής 123 θα συνεθούμε συγκοινωνιακά και θα πάψουμε να είμαστε απομονωμένη περιοχή», επεσήμανε.

Ομπρελοκαθίσματα ΔΩΡΕΑΝ

Όλες οι παραλίες του Δήμου έχουν ελεύθερη πρόσβαση και όλα τα αναψυκτήρια διαθέτουν ομπρελοκαθίσματα ΔΩΡΕΑΝ. Και αν σας ζητήσουν χρήματα κάπου να με πάρετε προσωπικά τηλέφωνο.

Αναφέρθηκε στο έργο που έχει υλοποιηθεί ή εξελίσσεται στους τομείς της κοινωνικής πολιτικής και της στήριξης της οικογένειας, της εκπαίδευσης, του πολιτισμού και του αθλητισμού, του περιβάλλοντος, των υποδομών και του τουρισμού.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο πρόγραμμα για την υλοποίηση 16 έργων σε όλο το Δήμο, συνολικού ύψους 42 εκατ. ευρώ, για τα οποία η Δημοτική Αρχή έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής, το ΕΣΠΑ 2014 – 2020 και Εθνικούς Πόρους.

Ο Γ. Σωφρόνης τόνισε ότι το έργο της Δημοτικής Αρχής ήταν αποτέλεσμα ομαδικής δουλειάς και ευχαρίστησε για τη συνεργασία τους Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους, τους Προέδρους των Τοπικών Συμβουλίων και τους Τοπικούς Συμβούλους, το προσωπικό του Δήμου, αλλά και τους τοπικούς φορείς, εθελοντές και χορηγούς, οι οποίοι στηρίζουν τις δράσεις του Δήμου.

«Ασκώ αυτοκριτική κάθε βράδυ που πάω στο κρεββάτι μου. Η διατήρηση των πράσινων κάδων πέρυσι το καλοκαίρι με στεναχώρησε πάρα πολύ. Ο λόγος είναι οι χωματερές τις οποίες σταματήσαμε. Δεν ρίχνουμε πλέον απορρίμματα. Γίνεται πλήρης ανασχεδιασμός της καθαριότητας με δύο αντιδημάρχους καθημερινότητας, γιατί η καθημερινότητα είναι εκείνη που μας πονάει και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε για να μπορώ πρώτα εγώ να κοιτάζομαι στον καθρέφτη και μετά εσάς στα μάτια», τόνισε και καταχειροκροτήθηκε.

Δήλωσε παρών στις επόμενες δημοτικές εκλογές. Θα διεκδικήσει ξανά την ψήφο των πολιτών στο τέλος της πενταετίας, με τη δέσμευση ότι: «θα εξακολουθήσω να τιμώ την υπόσχεσή μου απέναντί σας: να είμαι ένας Δήμαρχος χρήσιμος για τον τόπο και τους συμπολίτες μου».

Παρόντες μεταξύ άλλων οι βουλευτές Βλάχος Γ., Μπούρας Α., Β. Οικονόμου Β., οι δήμαρχοι Κρωπίας Κιούσης Δ., Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης Κωνσταντέλλος Γρ., Λαυρεωτικής Λουκάς Δ., Μαρκοπούλου Μεθενίτης Σ., Σαλαμίνας Νάννου Ι., Γλυφάδας Παπανικολάου Γ., Παιανίας-Γλυκών Νερών Στάμου Σ., Δάφνης-Υμηττού Σταυριανουδάκης Μ., ο περιφερειακός σύμβουλος Σμέρος Ι., ο πρώην βουλευτής Καντερές Ν., ο διευθυντής της ΚΕΔΕ Πάνου Ε. και οι πολιτευτές Αττικής Αντωνίου Ν. και Τσιώκος Α..

Κλείνοντας την εκδήλωση ευχαρίστησε τα παιδιά του και τη σύζυγό του για την αμέριστη συμπαράσταση.

Μαζί με τη σύζυγό στάθηκαν και χαιρέτισαν όλο τον κόσμο.

Αννα Μπουζιάνη

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 262 guests και κανένα μέλος