Ζηλευτές εγκαταστάσεις με Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο

Η Τρίτη 20 Μαρτίου, ήταν μια ξεχωριστή ημέρα για το Κορωπί και ιδιαίτερα την περιοχή Κίτσι, Σκάρπιζα. Ο λόγος τα εγκαίνια ενός υπερσύγχρονου σχολικού συγκροτήματος, που έλυσε το πρόβλημα σε εκατοντάδες γονείς και παιδιά που ταξίδευαν χιλιόμετρα για να πάνε στο Δημοτικό, στο Γυμνάσιο, στο Λύκειο.

Ενα σχολικό συγκρότημα που στεγάζει πάνω από 400 παιδιά από το Νηπιαγωγείο, το Δημοτικό, το Γυμνάσιο και το Λύκειο. Με ξεχωριστές εισόδους και αύλειους χώρου το καθένα, με αίθουσες ανάγνωσης, αίθουσες εκδηλώσεων και γυμναστικής. Ό,τι θα ζητούσε ένας μαθητής για να τον έλκει το σχολείο.

Παρόντες λοιπόν στα εγκαίνια εκπρόσωποι από όλες οι βαθμίδες αιρετών και θεσμικών οργάνων.

Υπουργοί, βουλευτές, περιφερειακοί σύμβουλοι, δήμαρχοι δημοτικοί σύμβουλοι, τα σώματα ασφαλείας, το ιερατικό σώμα προεξάρχοντος του μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικολάου και όλη τη βαθμίδα της εκπαιδευτικής κοινότητας.

kitsi kordelaΤην κορδέλα έκοψε ο υφ. Παιδείας Δημ. Μπαξεβανάκης.

 

Μετά την τελετή των εγκαινίων, χαιρετισμό απηύθυνε ο μητροπολίτης κ. Νικόλαος και στη συνέχεια εκπρόσωποι της Εκπαιδευτικής Κοινότητας, διευθυντές των σχολείων, εκπρόσωποι της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης τέως και νυν (Παπακωνσταντίνου, Καπέλας), εκπρόσωπος της ΣΔΙΤ εταιρείας που κατασκεύασε τα σχολικά συγκροτήματα, τα οποία σημειωτέον ότι θα συντηρεί επί μία 25ετία.

 

 

 

kitsi mathitriesΧαιρετισμό απηύθυναν και δύο μαθήτριες του 15μελούς. Η Νεκταρία Ρουπακιά και η Όλγα Αποστολάκη, σημειώνοντας ότι είναι μία ημέρα ορόσημο που θα παραμείνει ανεξίτιλη στη μνήμη τους.

 

Τα σχολεία είναι χτισμένα σε οικόπεδο 22 στρεμμάτων, που δώρησε ιδιώτης που δυστυχώς δεν ακούστηκε το όνομά του, έχει κτίρια 8.000 τ.μ. και διαθέτουν 27 αίθουσες.

 

 

 

kitsi egainia dimarxosΑκολούθησε η ομιλία του δημάρχου Κρωπίας Δημήτρη Κιούση, ο οποίος τόνισε ότι όλοι πρέπει να κάνουμε το κάτι παραπάνω για να ξεπεράσουμε την κρίση που βιώνει η πατρίδα μας.

 

 

Επεσήμανε ότι η περιοχή είναι γεμάτη αρχαία, τα οποία αποκαλύφθηκαν με την κατασκευή του σχολικού συγκροτήματος, που περιμένουν να αξιοποιηθούν, όπως τόνισε απευθυνόμενος προς τον υφ. Μπαξεβανάκη που παρευρίσκετο στην τελετή.

Μάλιστα απεκαλύφθη και ο αρχαίος δρόμος Ολύμπου, ο οποίος πήγαινε εσωτερικά προς την Ανάβυσσο.

Αυτός ο δρόμος χωρίζει το Δήμο από τη Διάταγμα Προστασίας Υμηττού, το οποίος έχει δεσμεύσει μεγάλες εκτάσεις του Κορωπίου, κάτι που επικαλέστηκε ο δήμαρχος και ζήτησε ταη βοήθεια της πολιτικής ηγεσίας προκειμένου να διευθετηθεί.

kitsi anamnistiki Αναμνηστική φωτογραφία. Διακρίνονται από αριστερά ο βουλευτής Αθ. Μπούρας, ο αντιπεριφερειάρχης Αν. Αττικής Πέτρος Φιλίππου, ο υφ. Παιδείας Δ. Μπαξεβανάκης, πίσω ακριβώς ο βουλευτής Κ. Κατσίκης, ο δήμαρχος Δημ. Κιούσης, ο βουλευτής Γ. Βλάχος, ο μητροπολίτης Μεσογαίας κ. Νικόλαος, ο αντιδήμαρχος Μαν. Γρινιεζάκης.  

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 142 guests και κανένα μέλος