Διαβεβαιώνει ο Υφ. Κοινωνικής Ασφάλισης τους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Περιφέρειας Αττικής 

 

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αναστάσιο Πετρόπουλο πραγματοποίησαν οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ της περιφέρειας Αττικής Αριστείδης Μπαλτάς, Νάσος Αθανασίου, Πάνος Σκουρολιάκος και Γιώργος Πάντζας, προκειμένου να ενημερωθούν και να συζητήσουν για την πρόταση του Υπουργείου αναφορικά με την παρουσία του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης στην Ανατολική Αττική σε οργανωτικό και διοικητικό επίπεδο.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με αφορμή αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών σε Λαύριο και Ραφήνα σχετικά με το σχέδιο - πρόταση του νέου οργανογράμματος για τον ΕΦΚΑ, το οποίο κατά πληροφορίες προέβλεπε την μετεγκατάσταση των διευθύνσεων σε Σπάτα και Άγιο Στέφανο αντίστοιχα.

Κατά την συζήτηση οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αφού τοποθετήθηκαν και ανέδειξαν την δυσκολία και τα λειτουργικά προβλήματα που θα προκαλέσει ένας τέτοιος σχεδιασμός σε τοπικό επίπεδο, τόνισαν ότι το νέο οργανόγραμμα θα πρέπει να έχει την σύμφωνη γνώμη των πολιτών και των τοπικών κοινωνικών φορέων των εν λόγω περιοχών.

Από την πλευρά του, ο Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αναστάσιος Πετρόπουλος, ξεκαθάρισε ότι η εν λόγω πρόταση αφορά σε έναν σχεδιασμό υπό διαμόρφωση, που στόχο έχει την αποδοτικότερη και λειτουργικότερη παρουσία του Φορέα σε όλες τις περιοχές της χώρας. Τόνισε δε ότι, και ο σχεδιασμός και η υλοποίησή του θα λαμβάνει υπόψη τις ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής και σε καμία περίπτωση δεν θα ολοκληρωθεί χωρίς διαβούλευση και συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες και τους τοπικούς κοινωνικούς φορείς. Η όποια μεταβολή σημειωθεί δεν θα αφορά σε υποκαταστήματα του ενιαίου φορέα που ήδη λειτουργούν, αλλά μόνο σε υπηρεσίες ασφαλιστικών ταμείων σε περιοχές που η παρουσία τους είναι πολλαπλή. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι καμία περιοχή δεν θα μείνει χωρίς την παρουσία των υπηρεσιών του νέου φορέα.

Στο πλαίσιο αυτό, Οσον αφορά το Λαύριο, ο Υφυπουργός ξεκαθάρισε ότι, δεν θα υπάρξει καμία μεταβολή. Θα παραμείνει η διεύθυνση του ΙΚΑ, υπό την μορφή του ενιαίου φορέα προκειμένου να εξυπηρετεί άρτια τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, στη δε Ραφήνα, διαβεβαίωσε ότι δεν θα μεταφερθούν οι διοικητικές υπηρεσίες στον Άγιο Στέφανο, αλλά αντίθετα θα αναζητηθεί λύση εντός προσβάσιμης περιοχής πάντα σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές.

.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 187 guests και κανένα μέλος