Ημερίδα της Ένωσης Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδος

 

Με πρωτοβουλία της Ένωσης Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδος, η Θράκη έγινε το επίκεντρο ενδιαφέροντος το διήμερο 17 και 18 Φεβρουαρίου, πραγματοποιώντας εκδηλώσεις σε Ξάνθη και Κομοτηνή αντίστοιχα.

Η Ε.Ν.Α αποτελούμενη από νέους αυτοδιοικητικούς, εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης Α' &΄Β' βαθμού, προσπάθησε να αναδείξει τις προοπτικές, τις δυνατότητες αλλά και τον στρατηγικό ρόλο της περιοχής.

Η Θράκη με πυλώνες στήριξης και ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, τις συνδυασμένες μεταφορές, την αξιοποίηση της ενέργειας, την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και την προσέλκυση νέων επενδύσεων και με τον ρόλο της Ευρωπαϊκής Κοινότητας, εξίσου σημαντικό, στην αξιοποίηση χρηματοδοτικών εργαλείων και ευκαιριών, σε μια στρατηγικούς σημασίας περιοχή, την πύλη εισόδου της Ευρώπης.

Το απόγευμα της Παρασκευής 17 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης στον Πολιτιστικό Πολυχώρο Καπναποθήκη «Π» ημερίδα με θέμα: «Ξάνθη, η πόλη του Καπνού», από την Ένωση Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδος (ΕΝΑ). Η εκδήλωση είχε ομιλητή τον Χρήστο Μιχαλόπουλο, Συγγραφέα και Πρόεδρο Δικαστικών Επιμελητών Εφετείου Ξάνθης, με θέμα «Η εμφάνιση της καπνοκαλλιέργειας και της εμπορίας καπνού στην περιοχή της Ξάνθης» και τον Αρχιτέκτονα Μηχανικό - Λέκτορα ΔΠΘ, Ιορδάνη Σιναμίδη με θέμα: «Η συμβολή της παραγωγικής διαδικασίας του καπνού στην εξέλιξη της πόλης της Ξάνθης», έχοντας συντονιστή το δημοσιογράφο και διευθυντή του Δημοτικού Ραδιοφώνου Ξάνθης Τηλέμαχο Αρναούτογλου.

Υπεύθυνοι διοργάνωσης: ήταν ο Νεκτάριος Καλαντζής, Πρόεδρος ΕΝΑ και η Αλεξία Γκιρτζίκη, Δημοτική Σύμβουλος Ξάνθης, Μέλος ΔΣ ΕΝΑ.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Αβδήρων Γιώργος Τσιτιρίδης, ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης Στέλιος Μωραϊτης, ο πρώην Πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Γκιρτζίκης, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, ο Σύμβουλος Τουρισμού και Περιφερειακός Σύμβουλος Μιχάλης Αμοιρίδης, η πρώην Δήμαρχος Αβδήρων Εύα Τσακίρη, ο Πρόεδρος της ΕΑΣ Ξάνθης Κώστας Χατζηελευθεριάδης, η Πρόεδρος της ΟΕΒΕ Μαρία Τσιακίρογλου, ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Νίκος Κιατύπης, η Πελαγία και ο Διονύσης Βώβος και πολύς κόσμος.

Το απόγευμα του Σαββάτου 18 Φεβρουαρίου στην αίθουσα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ροδόπης, η Ένωση Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδος διοργάνωσε ημερίδα για τις προοπτικές και τις προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει η Θράκη, καθώς και τις επιλογές που έχει μέσα σε ένα δύσκολο και απαιτητικό περιβάλλον, όπου και αναλύθηκαν κατά τη διάρκεια της ενημερωτικής ημερίδας με θέμα «Η Θράκη έχει επιλογή… Προοπτικές και προκλήσεις μέσω της αξιοποίησης των πυλώνων ανάπτυξης».

Με έντονο το πολιτικό και κυρίως αυτοδιοικητικό στοιχείο στο ακροατήριο της αίθουσας του Επιμελητηρίου, την οργάνωση και την προεδρία του πάνελ είχε η Φελίνα Καζάκου, επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Δήμο Κομοτηνής.

Εισηγητές στην ομιλία ήταν οι Αθανάσιος Καραμπίνης, πρύτανης του ΔΠΘ, Ρόδη Κράτσα τ. αντιπρόεδρος Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και πρόεδρος του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κ. Καραμανλής, ο Χρήστος Δούκας πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης, ο Γιάννης Γιαρέντης σύμβουλος Ενέργειας π. πρόεδρος & διευθύνων σύμβουλος ΑΔΜΗΕ και ο Σταμάτης Κουρούδης, επιχειρηματίας και επίτιμος πρόξενος της Γερμανίας.

Την ανάγκη να προτείνονται λύσεις, πέρα από τη διαπίστωση των προβλημάτων, τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδας Νεκτάριος Καλαντζής.

«Ήρθαμε στην Κομοτηνή για να δούμε για την Θράκη», σημείωσε, τονίζοντας πως η προσέγγισή τους διαφέρει από αυτή των κλασικών πολιτικών, που έρχονται, δηλώνουν πως εδώ χτυπά η καρδιά της Ελλάδας, και την θυμούνται ξανά μόνο προεκλογικά.

Την πρώτη εισήγηση του συνεδρίου έκανε ο πρύτανης του ΔΠΘ, Αθανάσιος Καραμπίνης, ο οποίος ανέπτυξε την ιστορία του ΔΠΘ ως σήμερα, ενώ η τ. αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρόδη Κράτσα, έλαβε τον λόγο στη συνέχεια, κάνοντας μία ομιλία συναισθηματική για την περιοχή της Θράκης και δηλώνοντας ενθουσιασμένη από την παρουσία της στην περιοχή. Μίλησε για τις τελευταίες πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις, το Eurogroup, την προεκλογική περίοδο στην οποία μπαίνει η Ε.Ε., τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόνταλντ Τραμπ, και τη θέση της χώρας μας σε όλα αυτά. Ο Χρήστος Δούκας, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρουπόλεως, μίλησε για τη συμβολή του Λιμένα Αλεξανδρούπολης στις συνδυασμένες μεταφορές και την ανάπτυξη, καθώς και ο κ. Γιάννης Γιαρέντης, Σύμβουλος Ενέργειας, π. Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλων ΑΔΜΗΕ, αναφέρθηκε στην ενέργεια ως κύριο αναπτυξιακό πυλώνα της Θράκης.

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 274 guests και κανένα μέλος