Οπως δείχνουν τα πράγματα, θα κερδίσει το στοίχημα ο Δήμαρχος Κερατέας Σταύρος Ιατρού, όσον αφορά τις εντάξεις στο Σχέδιο Πόλης.
Η εμπειρία του από τον ΟΡΣΑ (Οργανισμό Αθήνας) και το Νομαρχιακό Συμβούλιο, αλλά και η αγάπη του για την πόλη, τον έβαλαν στην “πρίζα” και κινείται με ταχύτατους ρυθμούς.
Η Κερατέα είχε το όνομα με τα περισσότερα αυθαίρετα, αλλά σ’ αυτό, όπως δείχνουν τα πράγματα, έβαλε τέλος...

Με “βήμα ταχύ” εντάσσεται

στα σχέδια πόλης η Κερατέα

 

Οπως δείχνουν τα πράγματα, θα κερδίσει το στοίχημα ο Δήμαρχος Κερατέας Σταύρος Ιατρού, όσον αφορά τις εντάξεις στο Σχέδιο Πόλης.

Η εμπειρία του από τον ΟΡΣΑ (Οργανισμό Αθήνας) και το Νομαρχιακό Συμβούλιο, αλλά και η αγάπη του για την πόλη, τον έβαλαν στην “πρίζα” και κινείται με ταχύτατους ρυθμούς.

Η Κερατέα είχε το όνομα με τα περισσότερα αυθαίρετα, αλλά σ’ αυτό, όπως δείχνουν τα πράγματα, έβαλε τέλος...

 

Μέσα σε δύο χρόνια η νέα Δημοτική Αρχή του Δήμου κατόρθωσε να προχωρήσει απρόσκοπτα και με μεγαλύτερη ταχύτητα τις μελέτες για την Κερατέα και τις εκτός σχεδίου περιοχές.

Ξεμπλόκαρε το σχέδιο, που είχε για δύο χρόνια δεσμεύσει ιδιώτης μετά από ένστασή του, και ήδη προχωράει η διαδικασία έγκρισης από το ΣΧΟΠ, η μελέτη επέκτασης-ένταξης στο σχέδιο πρώτης κατοικίας 1200 στρεμμάτων στην πόλη της Κερατέας.


Ταυτόχρονα, συνεχίζονται απρόσκοπτα οι διαδικασίες για την ολοκλήρωση των μελετών των περιοχών Πανόραμα- Αγ. Μαρίνα- Τουρκολίμανο, Περιγιάλι- Τσονίμα- Τρεχαντιέρα.

Γι’ αυτές τις μελέτες, παρά το ότι γίνονται με αυτοχρηματοδότηση, η νέα Δημοτική Αρχή αποφάσισε, να πληρώσει πέραν των χρημάτων των οικιστών από έσοδα του Δήμου τους μελετητές, για να προχωρήσουν γρήγορα οι διαδικασίες.


Στο Δασκαλιό

Η παγωμένη από το 1998 μελέτη για το Δασκαλιό (Ελιές, Βένιο, Βίντζι) ξεκόλλησε και προχωρά στην ανάρτηση της Α’ φάσης πολεοδόμησης.


Στην Κακή θάλασσα

Μεγάλη ανατροπή έγινε με την πράξη εφαρμογής στην Κακή θάλασσα, όπου διαπιστώθηκε αλλοίωση των σχεδίων. Ήδη διορθώθηκαν τα σχέδια και στη φάση αυτή προωθούνται οι εκδικάσεις των εκτάσεων.

Ετσι αποτελματώθηκαν όσες μελέτες εξελίσσονταν επί χρόνια χωρίς αποτέλεσμα.


Η γνώση, η αποφασιστικότητα και η αποτελεσματικότητα της Δημοτικής Αρχής στην Κερατέα και ιδίως του Δημάρχου δεν φάνηκε μόνο στην αποτελεσματική αντιμετώπιση όλων των παραπάνω μελετών και προβλημάτων. Φάνηκε στο ότι για τρεις τεράστιες περιοχές (Βγέθι, Βρωμοπούσι και Εννιά) ήδη δημοπρατήθηκαν οι νέες εντάξεις στο σχέδιο με αυτοχρηματοδότηση.


Ο Δήμαρχος Κερατέας εξήγγειλε επίσης ότι μέσα στο 2009 ξεκινούν δύο ακόμα περιοχές το Αγιασμόθι και η Σπηλιαζέζα και το τελευταίο τμήμα Κακής Θάλασσας που είναι οι τελευταίες περιοχές για να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες ένταξης  παραθεριστικής ή Β’ κατοικίας 12.000 στρεμμάτων στην Κερατέα, όσων προβλέπονταν από τη ΖΟΕ Λαυρεωτικής το 1998. Έτσι κλείνει ο μεγάλος κύκλος των επιτρεπόμενων εντάξεων.


Αμέσως μετά ξεκινάει επίσημα το νέο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο (Γ.Π.Σ) της Κερατέας που αποτελεί την μεγάλη ελπίδα για νέες χρήσεις γης και ανάπτυξης στην Κερατέα.


Αξίζει να σημειωθεί ότι με μεθοδική εργασία η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Κερατέας αναβαθμίστηκε με νέα στελέχη και πλέον έχει τη δυνατότητα όχι μόνο να παρακολουθεί το τεράστιο αριθμό μελετών αλλά και να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για μελέτες με ίδια μέσα και με μεγάλη εξοικονόμηση χρημάτων από το Δήμο.


Με την πρωτοβουλία αυτή η Κερατέα, που ήταν τελευταία στις εντάξεις στο σχέδιο πόλης πριν λίγα χρόνια, καλύπτει γρήγορα το μεγάλο κενό και ολοκληρώνει τις διαδικασίες εντάξεων στο σχέδιο πόλης μεγάλων περιοχών.


Όπως χαρακτηριστικά δηλώνει ο Δήμαρχος Κερατέας κος Σταύρος Ιατρού «Στόχος μας ήταν και είναι η προώθηση των σχεδίων σε όλο το Δήμο που είναι για μας το δεύτερο μεγαλύτερο ζήτημα μετά την αποτροπή δημιουργίας χωματερής στο τόπο μας. Είναι η διαφύλαξή της Κερατέας από την αυθαιρεσία και την άναρχη δόμηση, είναι η αξιοποίηση της ζωής και της περιουσίας όλων των κατοίκων. Δουλεύουμε με επιμονή και γνώση σε αυτή τη κατεύθυνση και πιστεύουμε πως έτσι  μόνο μπορούμε να τα καταφέρουμε. Κάθε μέρα που περνά λύνουμε χρόνια ζητήματα των δημοτών μας και αυτό μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε.»

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι όλα αυτά τα έργα γίνονται είτε με απευθείας χρηματοδότηση από το Δήμο είτε με αυτοχρηματοδότηση των οικιστών, χωρίς καμία συμμετοχή του ΥΠΕΧΩΔΕ ή του Κράτους γενικότερα.

Για την συμμετοχή του ΥΠΕΧΩΔΕ ο Δήμαρχος Κερατέας απέστειλε αίτημα προς το ΥΠΕΧΩΔΕ.

 

 

 


Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 105 guests και κανένα μέλος