Τροποποίηση εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου στο Ο.Τ. 251 ΔΕ Βούλας σε συμμόρφωση απόφασης δικαστηρίου, ήταν το 7ο θέμα της συνεδρίασης.

Το 2013, είχε παρθεί ομόφωνη απόφαση για να ξαναδεσμευτεί το Ο.Τ. 251 για χρήση σχολείου. Τότε οι ιδιοκτήτες αντέδρασαν σ’ αυτή την απόφαση και προσέφυγαν σε ένα γνωμοδοτικό όργανο, το ΣΥΠΟΘΑ, το οποίο γνωμοδότησε να μη γίνει επανεπιβολή και να προχωρήσουν σε τροποποίηση ρυμοτομικού κατ’ εντολή της με αρ. απόφασης 4103/2011 του 2ου Τριμελούς Τμήματος του Διοικητικού Πρωτοδικείου Πειραιά.

Σημειωτέον ότι το Ο.Τ. 251 έχει χαρακτηριστεί ως natura 2000 και προστατεύεται ως ζώνη ειδικής διαχείρισης.

Ωστόσο ο δήμος αποφάσισε να καταθέσει ένσταση επί της απόφασης και αποφάσισε επίσης, να προχωρήσει σε επανεπιβολή της απαλλοτρίωσης και χαρακτηρισμού ως σχολείο στο Ο.Τ. 251, αφού το θεωρεί ως τον μόνο κατάλληλο χώρο.

«Δεν θα προχωρήσουμε», δήλωσε ο δήμαρχος «μόνο αν η Περιφέρεια απορίψει την απόφασή μας με το αιτιολογικό ότι για λόγους προστασίας του περιβάλλοντος δεν είναι δυνατή η ανέγερση σχολείου στο Ο.Τ. 251».

σ.σ. Βέβαια απαγορευτική είναι και η τιμή του γηπέδου, που δεν θα μπορέσει ο Δήμος να αποδώσει, αφού δύο περίπου δεκαετίες που ήταν και χαμηλότερες οι τιμές δεν το έπραξε.

Στο μεταξύ όπως εξήγησε ο δήμαρχος, έχουν ήδη πάρει το Ο.Τ. 110 και επειδή υπάρχει η πιθανότητα να κολλήσει, από ενστάσεις θα προχωρήσει σε τροποποίηση του ρυμοτομικού χαρακτηρίζοντάς το σχολείο.

«Αν εγκριθεί η τροποποίηση ρυμοτομικού στο 11ο για σχολείο θα άρουμε άμεσα και πλήρως τις δεσμεύσεις του Ο.Τ. 251 για να αποδοθούν οι ιδιοκτησίες στους ιδιοκτήτες;», ρώτησε ο Θ. Ματόπουλος και η απάντηση του δημάρχου ήταν θετική. Ότι θα αρθούν οι δεσμεύσεις.

Αννα Μπουζιάνη

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 53 guests και κανένα μέλος