Η 24η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου των 3Β, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 14/11 ξεκίνησε με μεγάλη καθυστέρηση, ώστε να επιτευχθεί μία οριακή απαρτία· πολλές απουσίες συμβούλων. Παρ’ ότι η συνεδρίαση ήταν προγραμματισμένη για τις 7μ.μ. η συνεδρίαση ξεκίνησε μισή ώρα αργότερα. Στο διάστημα αυτό αποχώρησαν σύμβουλοι της αντιπολίτευσης διαμαρτυρόμενοι για την καθυστέρηση. Οι σύμβουλοι που αποχώρησαν είναι: Δημ. Κιούκης, Διον. Κοντονής, Μ. Σίνα, Δημ. Μπελετσιώτης, Δημ. Δαβάκης και Σπ. Βαλάτας. Από την αντιπολίτευση δεν αποχώρησαν και παρευρέθηκαν στη συνεδρίαση, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Σπ. Πανάς, και ο επικεφαλής της ΡιΚιΠ. Θάνος Ματόπουλος. Απουσίαζαν επικεφαλής της “Δημοτικής Βούλησης”  Δημοσθ. Δόγκας και ο επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης” Κώστας Πασακυριάκος.

Η πρόεδρος του Δ.Σ. Λυδία Αργυροπούλου αιτιολόγησε την καθυστέρηση λέγοντας ότι: «Δεν είναι η πρώτη φορά που καθυστερούμε. Πάντα καθυστερούμε γιατί υπάρχει ένα θέμα με τον υπάλληλο που μας φτιάχνει τα ηλεκτρονικά και δεν μπορεί να έρθει από τις 7.15. Αναγκαστήκαμε να καθυστερήσουμε για να έχουμε απαρτία».

Ο δήμαρχος Γρ. Κωνσταντέλλος επίσης τόνισε για το θέμα ότι: «νομίζω ότι υπάρχει εξήγηση σήμερα γι’ αυτή την ξαφνική απόφαση αποχώρησης 5 - 6 συναδέλφων, χωρίς ιδιαίτερο λόγο. Να ευχαριστήσω πρώτ’ απ’ όλα όσους ήταν ασθενείς και ήρθαν σήμερα εδώ για να καλύψουν το κενό και για να γίνει το Δημοτικό Συμβούλιο στηρίζοντας την κανονικότητα του Δ.Σ., που δεν μπορεί να γίνεται γιο-γιό στις απόψεις του οποιουδήποτε συμβούλου ή οποιασδήποτε ομάδας. Νομίζω ότι αυτό δεν τιμά το Δ.Σ. και την εύρυθμη λειτουργία του».

Και αφού έκανε ένα χαριτολόγημα για ...λυκάνθρωπους λόγω φωτεινής πανσελήνου, συνέχισε: «Μην ευτελίζουμε και μην παίζουμε με τους θεσμούς. Θα αντιπαρατεθούμε πολιτικά, με επιχειρήματα. Κάποιος θα έχει δίκηο, κάποιος θα έχει άδικο, πάντα όμως με κοσμιότητα και χωρίς να υπονομεύουμε αυτό που πρέπει να κάνουμε και που είναι η εργασία και η δουλειά μας».

Έτσι η συνεδρίαση έγινε με δύο μόνο συμβούλους από την πλευρά της αντιπολίτευσης, τον Σπ. Πανά και το Θάνο Ματόπουλο.

Στο χρόνο των ερωτήσεων, ο μόνος ερωτών Θάνος Ματόπουλος αναφέρθηκε για την κινητοποίηση που έγινε στον Αστέρα Βουλιαγμένης υποστηρίζοντας τους εργαζόμενους, ενώ γκρέιντερ του Δήμου δούλευε διαμορφώνοντας(!) την παραλία περνώντας κάθε τόσο μέσα από τον κόσμο... Επεσήμανε δε και την απουσία της Δημοτικής Αρχής στην κινητοποίηση.

Ο δήμαρχος επ’ αυτού απάντησε ότι δεν είχε ενημερωθεί για την εκδήλωση αυτή. «Δεν είχα κανένα πρόβλημα να πάω γιατί μιλώ με τους περισσότερους εξ’ αυτών. Μάλιστα έχω στείλει από τις αρχές του μήνα επιστολή στην Τράπεζα για να γίνει μία τετραμερής συνάντηση ώστε να μπορέσουμε να δούμε πιθανές λύσεις για τη διατήρηση όσων περισσότερων εργαζομένων γίνεται. Αυτό δεν έγινε· ακολουθήθηκε άλλη διαδικασία, όπου προτάθηκε η εθελούσια έξοδος του μόνιμου προσωπικού, που είναι εργαζόμενοι πολλά χρόνια. Πρόβλημα υπάρχει με τους εποχιακούς εργαζόμενους, που είναι και οι περισσότεροι και επ’ αυτού γίνετια μία συζήτηση».

Ο Σπ. Πανάς δεν είχε ερωτήσεις.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 222 guests και κανένα μέλος