Η εκτροπή της συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο, έδειξε ότι η συγχώνευση των δύο συνδυασμών σε ΔΑΔΑ με ΟΡΑΜΑ, όχι μόνο δεν πέρασε απαρατήρητη από την πλειοψηφία του Δημάρχου, αλλά υπολογίστηκε ιδιαίτερα...

«Θα χρεώσω το Δήμο όσο μπορώ περισσότερα»

Γ. Μάντεσης, Δήμαρχος

Προεκλογική συζήτηση... για τον  Προϋπολογισμό στη Βούλα

 

Η εκτροπή της συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο, έδειξε ότι η συγχώνευση των δύο συνδυασμών σε ΔΑΔΑ με ΟΡΑΜΑ, όχι μόνο δεν πέρασε απαρατήρητη από την πλειοψηφία του Δημάρχου, αλλά υπολογίστηκε ιδιαίτερα.

Για πρώτη φορά ήρθε με κομπιούτερ ο Δήμαρχος, στο συμβούλιο, και αντί να παραθέσει νούμερα και έργα του προϋπολογισμού, παρουσίασε παρελθόντα προεκλογικά έντυπα...

Ερωτηματικό πάντως δημιουργεί η συπεριφορά του Δημάρχου, ο οποίος έχει δηλώσει, και το επανέλαβε,  ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές.  Γιατί λοιπόν κόπτεται;

Ο Ανδρέας Κάσδαγλης, που προαλείφεται για την υποψηφιότητα του Δημάρχου και θεωρείται βέβαιη η κάθοδός του,  θα τραβήξει δική του ρότα...


Αποκλειστικό θέμα συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο της Βούλας, την περασμένη Δευτέρα 26 Ιανουαρίου, ο προϋπολογισμός του 2009, ύψους 32 εκατομ. €.

Πλασματικός και αντιαναπτυξιακός για την αντιπολίτευση, ρεαλιστικός για τη συμπολίτευση.

Τεχνοκρατικός, ο εισηγητής Γρηγόρης Κωνσταντέλος, με ρεαλιστικό όραμα η Ηλέκτρα Τσιριγώτη.

Σκωπτικός, προκλητικός, οργανωτικά εξοπλισμένος ο Δήμαρχος.

Δυναμικός, ανανεωμένος και μαχητικός ο Αγγελος Αποστολάτος.

Διαβασμένη (όπως πάντα) και αφοπλιστική η Νανά Καραγιάν, αλλά και όλοι οι σύμβουλοι της μειοψηφίας ανέπτυξαν θέσεις για τον προϋπολογισμό.

Στις γνωστές θέσεις του, για τα σχολεία, το πράσινο, την παραλία, ο Π. Θανόπουλος.

Η συζήτηση εξετράπη της πορείας της από την αρχή σχεδόν της συνεδρίασης όταν ο Αγγ. Αποστολάτος κατά την αρχική τοποθέτησή του, έθεσε ένα σαφές ερώτημα ως προς το ύψος του δανεισμού του Δήμου και ως προς την παραγωγική χρέωση των δανείων αυτών, και ο Δήμαρχος του απάντησε «άλλα αντ’ άλλων» με αιχμηρό τρόπο «άλλα λέγατε …άλλα λέτε».

Συνήθης συμπεριφορά του Δημάρχου, ο οποίος οξύνει τις συζητήσεις με συνεχείς διακοπές, ειρωνείες, «αποστομωτικές» απαντήσεις με κείμενα που ανασύρει από το «φάκελο» εκάστου των αντιπάλων του. Χαρακτηριστική περίπτωση προς αποφυγή.

Δεν αρκέστηκε όμως μόνο σ’ αυτό. Όταν στη συνέχεια πήρε το λόγο ο Θανόπουλος, απαντώντας και σ’ αυτόν κατά αήθη τουλάχιστον τρόπο: «Να σταματήσει αυτή η καραμέλα, περί αντιαναπτυξιακού προϋπολογισμού», και μη ξεχνώντας πάλι τον Αποστολάτο, απείλησε τους… Βουλιώτες.

Δήμαρχος: […] ναι, κύριε Αποστολάτο, προς το τέλος της θητείας μου, θα ξαναχρεώσω το Δήμο όσα μπορώ περισσότερα, για να ολοκληρώσω το πρόγραμμά μου.


Θα πληρώσουν οι κάτοικοι


Θα πληρώσουν οι Βουλιώτες δηλαδή το «μάρμαρο». Θα τους τιμωρήσει...

Κι άλλο, παρακάτω, προς την Τσιριγώτη: «Θέλετε απάντηση…δεν θέλετε, γιατί δεν σας συμφέρει!» Τη διέκοπτε συνεχώς, έτσι που ανάγκασε τον πρόεδρο Ανδρέα Κάσδαγλη να του συστήσει να κρατήσει σημειώσεις και ν’ απαντήσει συνολικά.


Από κει και πέρα, μετά την τοποθέτηση της Ηλέκτρας Τσιριγώτη, η «συζήτηση» μεταπηδούσε από το παρελθόν στο μέλλον (στις απροσεχείς εκλογές), παρακάμπτοντας το παρόν.


Και συνεχίζει η …προεκλογική αντιπαράθεση… εκτός προϋπολογισμού!

Δήμαρχος: «Συγχαίρω την κ. Τσιριγώτη γιατί έχει την ικανότητα να μετατρέπει τα πράγματα από 4ετία σε 4ετία. Για μένα έλεγε και την προηγούμενη 4ετία ότι δεν έκανα τίποτα. Για θυμίστε της παρακαλώ τι έλεγε για τον προηγούμενο Δήμαρχο. Κι αν θέλετε να σας πω – τα έχω στο Laptop μου – τι έλεγε για τον προηγούμενο, τον κ. Αποστολάτο και τι έλεγε για τον δήμαρχο Μάντεση […]. Πάντως σας ευχαριστώ γιατί την προηγούμενη 4ετία ήσασταν υποψήφια Δήμαρχος και τώρα δεν θα είσαστε, έτσι»;

Αποστολάτος: (επί προσωπικού) Επειδή αναφέρθηκε το όνομά μου.

Εγώ άκουσα ότι η κ. Τσιριγώτη ανέφερε τί έργο έκανα εγώ κι τι εσείς. Μα εσείς δεχθήκατε που σας είπαν «κλέφτη», σας είπαν «απατεώνα»· τον καταδικάσατε σε 9 μήνες φυλακή και τον έχετε δίπλα σας.

Δήμαρχος: Εξαρτάται ποιος σε λέει κλέφτη…

Αποστολάτος: ο σύμβουλός σας, ο σύμβουλός σας.

Δήμαρχος: Εγώ κ. Αποστολάτο, έχω αναγνωρίσει το έργο σας και το ΄χω βάλει στο βιβλίο...

Εύστοχη απάντηση έδωσε στα παραπάνω η Νανά Καραγιάν, προς το Δήμαρχο, τονίζοντας την απρεπή συμπεριφορά του. Σημείωσε τη θέση θετική στάση της Τσιριγώτη την προηγούμενη προεκλογική περίοδο που: “αν και νέα κοπέλα, μικρή και αρχάρια, είχε την παλικαριά και το σθένος και έκανε πρόσκληση για τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών”...       

 


“Ενας προϋπολογισμός με ένα αδικαιολόγητο ΥΠΕΡΜΕΓΕΘΕΣ ΧΡΕΟΣ”


apostolatos.jpgΟ Αγγελος Αποστολάτος μίλησε με ντοκουμέντα και στοιχεία.  Επεσήμανε δε μεταξύ άλλων ότι:

«Σήμερα δεν ψηφίζουμε προϋπολογισμό του 2009, αλλά έναν απολογισμό του 2008 που δείχνει ότι δεν λύσατε κανένα πρόβλημα στο Δήμο μας. Μηδενικό έργο και αυτή τη χρονιά.

Είναι τραγικό για την πόλη μας, δώδεκα χρόνια Δημοτική Αρχή, δεν μπορέσατε να καταλάβετε πώς λειτουργεί η ΑΝΑΠΤΥΞΗ, πώς υλοποιούνται έργα ΠΡΟΟΔΟΥ και ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ μιας πόλης, πώς χρηματοδοτούνται και πώς αυτοχρηματοδοτούνται ΕΡΓΑ.


...Αφήσατε και αφήνετε και σήμερα την πόλη στην ΥΠΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΧΡΕΩΜΕΝΗ πέραν των δεκαπέντε εκατομμυρίων ευρώ.

Αλήθεια, πού είναι τα Αθλητικά και Πολιτιστικά Κέντρα, πού είναι τα Διοικητικά Κτίρια, τα Κολυμβητήρια, τα υπόγεια πάρκινγκ και τόσα άλλα που δέκα χρόνια διαφημίζετε με τα προεκλογικά σας προγράμματά»;

Φέρνετε έναν προϋπολογισμό με ένα αδικαιολόγητο ΥΠΕΡΜΕΓΕΘΕΣ ΧΡΕΟΣ και προφανείς ανάγκες για νέο ΔΑΝΕΙΣΜΟ από άστοχη Οικονομική Διαχείριση. Χωρίς αντίληψη για τη μεγάλη οικονομική κρίση 2009-2010 και τα προβλήματα που θα ανακύψουν ή τις ευκαιρίες που αυτή θα προσφέρει.

Ο συγκεκριμένος προϋπολογισμός 2009 όπως και οι προηγούμενοι είναι Δημοσιοϋπαλληλικός, εικονικός και μικρόψυχος.

 

Προτιμήσατε την αρχή της ήσσονος προσπάθειας


tsirigoth-new.jpgΗ Ηλέκτρα Τσιριγώτη ανέλυσε θεματικά και με ακρίβεια ένα ένα τα σημεία που ο προϋπολογισμός άφησε απέξω· δεν τα άγγιξε. Είπε δε μεταξύ άλλων:

Για μας ο προϋπολογισμός είναι η ακτινογραφία της πολιτικης  ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ. Είναι το σύνολο της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Σκυψαμε, με προσοχή, και αναλύσαμε τον Προϋπολογισμό. Δυστυχώς δεν είναι αυτός που αξίζει στο Δήμο μας.

Είναι ενας προϋπολογισμος που δεν εχει καταλάβει και δεν έχει ερμηνεύσει, τι σημαίνει η επερχόμενη  Οικονομική Κρίση κυρίως  για τους Δήμους αυτή τη φορα και βεβαια δεν δειχνει καμιά πρόνοια  γι’ αυτό.

Τί μας λεει λοιπόν ο συγκεκριμενος προυπολογισμος; Δυστυχως δεν εχετε εισπράξει καν τα χρηματα από την ΕΤΑ για την Α΄και Β΄πλαζ.

Και όχι μονο αυτό, αλλά μια ολόκληρη παραλια μηκους ανω των 5 χιλιομετρων εχετε καταφερει να μας  αποφερει εισοδημα οσο ένα καταστημα σε γειτονικο μας Δημο!

ΕΙΣΑΣΤΕ Δημοτική Αρχή εδώ και 12 χρόνια, και είχατε ολο το χρόνο να οργανώσετε και να υλοποιήσετε ένα Πρόγραμμα για την Απασχόληση όχι απλα 100 αλλα 1000 νέων Βουλιωτών, και μάλιστα, όχι παρασιτικά και με αργομισθίες, αλλά δημιουργικά και με ουσιαστικό περιεχόμενο.

ΕΣΕΙΣ από την άλλη προτιμησατε  την αρχή της «ελαχίστης προσπαθείας», που στο τέλος κατατείνει στον γνωστο Προϋπολογισμό, χωρις  μπλεξίματα με απαιτιτικη  διαχείριση.

 


Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 260 guests και κανένα μέλος