καταφέρνοντας να επιχορηγηθεί με μεγαλύτερο αριθμό θέσεων σε σχέση με το παρελθόν

 

Ο Δήμος Λαυρεωτικής και το Ν.Π.Δ.Δ. «Κέφαλος», διεκδικώντας την ένταξη περισσότερων ωφελουμένων στο πρόγραμμα Voucher της ΕΕΤΑA για τους παιδικούς σταθμούς, αύξησαν τη δυναμικότητα των βρεφονηπιακών σταθμών Λαυρίου και Κερατέας, επιτυγχάνοντας την πλήρη ένταξη όλων των επιλαχόντων στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ. Με γνώμονα την οικονομική στενότητα, με την οποία έρχονται αντιμέτωπες πολλές οικογένειες σήμερα, στόχος ήταν όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά στο Δήμο να βρουν θέση στους βρεφονηπιακούς μέσω του ανωτέρω προγράμματος.

Όπως ανέφερε και η Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. «Κέφαλος» Δήμητρα Πάλλη, οι διαδικασίες για πρώτη φορά φέτος, σύμφωνα με το πρόγραμμα, έπρεπε να γίνουν ηλεκτρονικά και στη συντριπτική τους πλειοψηφία, η διαδικασία των εγγραφών έγινε από το προσωπικό του Νομικού Προσώπου και των Σταθμών, καθώς το μεγαλύτερο ποσοστό των αιτούντων γονέων δεν είχαν πρόσβαση σε ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Το Νομικό Πρόσωπο με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Λαυρεωτικής, έχοντας αυξήσει τη δυναμικότητα των σταθμών, κατάφερε να επιχορηγηθεί με μεγαλύτερο αριθμό θέσεων σε σχέση με το παρελθόν. Η αυξημένη επιχορήγηση από το ΕΣΠΑ έδωσε τη δυνατότητα να καλύπτουμε ως Δήμος ανάγκες οικογενειών, οι οποίες δεν έχουν δικαίωμα υποβολής ένταξης στο Πρόγραμμα.

Να υπενθυμίσουμε ότι σύμφωνα με τις οδηγίες που έχει ανακοινώσει η ΕΕΤΑΑ,  οι γονείς θα πρέπει να προσκομίσουν το voucher, το οποίο θα εκτυπώσουν από την ειδική εφαρμογή «οριστικά αποτελέσματα» με την εισαγωγή του ΑΦΜ και του ΑΜΚΑ.

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Λουκάς από την πλευρά του χαρακτήρισε θετικό το γεγονός ότι φέτος θα φιλοξενηθούν περισσότερα παιδιά σε παιδικούς σταθμούς, ενώ πρόσθεσε ότι θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων, αλλά και των οικογενειών ώστε κάθε παιδί να έχει θέση είτε στους βρεφονηπιακούς είτε στα προνήπια των νηπιαγωγείων και να μη μείνει εκτός σχολείων. Παράλληλα, τόνισε ότι η απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, δεν είναι μόνο δικαίωμα, αλλά και υποχρέωση όλων των πολιτών για τη στήριξη της Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου μας, αλλά και συνολικά της χώρας μας.

Για περισσότερες πληροφορίες τόσο για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου μας, όσο και για τις υπόλοιπες δομές του Ν.Π.Δ.Δ. «Κέφαλος», μπορείτε να επισκεφθείτε τη σελίδα: www.kefalos.com.gr.

                                                                       

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 116 guests και κανένα μέλος