Πρόοδο σε όλους τους τομείς από τη Δημοτική Αρχή
 

 

Απολογισμό διετίας δημοσιοποίησε ο δήμαρχος Μαρκοπούλου Σωτήρης Μεθενίτης.

Εκλεισε δύο χρόνια από τη δεύτερη, νέα πενταετή δημοτική θητεία του και έκανε τον απολογισμό του.

Ενας απολογισμός που περιλαμβάνει ότι έργο έχει προγραμματιστεί είτε έχει ολοκληρωθεί είτε βρίσκεται σε εξέλιξη στο Δήμο και παρουσιάζεται πληθώρα έργων και δράσεων γενικότερα (κοινωνική, πολιτιστική, παιδεία κ.λπ.).

Επισημαίνοντας βέβαια δύο στοιχεία που παίζουν καθοριστικό ρόλο στη λειτουργία του Δήμου, το οικονομικό, που η κρατική επιχορήγηση μειώθηκε πάνω από 65% τα τελευταία έξι χρόνια στους ΟΤΑ καθώς και το προσωπικό στους Δήμους, που επίσης μειώθηκε δραματικά λόγω συνταξιοδοτήσεων απ’ τη μιά και απαγόρευσης νέων προσλήψεων από την άλλη.

Ο δήμαρχος Σωτήρης Μεθενίτης, επισημαίνει τα θετικά, αλλά και τα αρνητικά που έχουν πετύχει και αυτό είναι πολύ θετικό και ελπιδοφόρο, γιατί σπάνια συναντάς δήμαρχο να σου λέει ότι π.χ. στην καθαριότητα έχουμε σημαντικά κενά.

Αλλά ας δούμε τι σημειώνει ο δήμαρχος methenitisμεταξύ άλλων:

...«δουλεύοντας με ελάχιστη κρατική επιχορήγηση και με ιδιαίτερα μειωμένο προσωπικό, καταθέτοντας καθημερινά, δώδεκα και πλέον ώρες, οργανωμένης και προγραμματισμένης δουλειάς, οι συνεργάτες μου και μαζί τους κι εγώ, καταφέραμε:

― Να κάνουμε ένα τεράστιο άλμα, στην υλοποίηση του μεγαλύτερου έργου υποδομής της πόλης μας, την αποχέτευση!

Στον οικισμό του Μαρκόπουλοιυ, η αποχέτευση ολοκληρώθηκε κατά 70% και ταυτόχρονα εξασφαλίσαμε για την υλοποίησή της στο Πόρτο Ράφτη, μέσω ΕΣΠΑ, 28 εκατομμύρια ευρώ.

Ήδη μετά από διαγωνισμό, σε λίγες εβδομάδες, αναδεικνύεται ο ανάδοχος, στο πρώτο τμήμα αυτού του έργου στο Πόρτο Ράφτη, αξίας 5 εκατομ. ευρώ.

― Θεωρούμαστε - δίκαια πιστεύουμε - πρότυπο Δήμου στην περιοχή μας, στους τομείς της Κοινωνικής πολιτικής, του Πολιτισμού και του Αθλητισμού.

― Λειτουργούμε αξιοπρεπώς σε άλλους τομείς, όπως π.χ. της Παιδείας

― Δεν έχουμε πετύχει και έχουμε αντιθέτως, καταγράψει αρνητικά αποτελέσματα και σημαντικά κενά στην καθαριότητα (ειδικά στο Πόρτο Ράφτη) και στην κατάσταση των δρόμων».

Τα αρνητικά αποτελέσματα στην καθαριότητα, όπως επισημαίνει ο δήμαρχος, οφείλονται «στην μεγάλη γραφειοκρατική διαδικασία έγκρισης από το ελληνικό δημόσιο αγοράς δύο νέων απορριμματοφόρων που κράτησαν δύο περίπου χρόνια!!!

Οσο για τις ασφαλτοστρώσεις των δρόμων σημειώνει ότι, «αφού δεν έγιναν όταν “λεφτά υπήρχαν” και τώρα το ΕΣΠΑ δίνει ελάχιστα για το οδικό δίκτυο, το δε πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων είναι ανύπαρκτο, κάνουμε λίγες προσεκτικά μελετημένες επιλογές ώστε και το τελευταίο ευρώ να πιάσει τόπο».

Τέλος ευχαρίστησε όλους τους συνεργάτες του γιατί όπως σημειώνει: «είναι κυρίως δικό τους έργο και οφείλεται σε όλες και όλους, που είναι δίπλα μου και αγωνίζονται καθημερινά δέκα και δώδεκα ώρες, για να λύσουμε, όσο είναι δυνατόν, τα προβλήματα της πόλης μας».

Μια ματιά στα έργα

Το μεγαλύτερο έργο υποδομής του Δήμου είναι η αποχέτευση. Ήδη εκταμιεύονται 28 εκατ. ευρώ για την αποχέτευση στο Πόρτο Ράφτη και στα επόμενα χρόνια θα αποκτήσει πλήρη αποχέτευση σε όλη την ακτογραμμή μου. Από Αγιο Σπυρίδωνα μέχρι Αυλάκι και σε βάθος 500 μέτρων.

Επίσης από τις 16 Ιανουαρίου 2017 και εντεύθεν, η σύνδεση με το δίκτυο αποχέτευσης καθίσταται υποχρεωτική για όλους τους πολίτες στις περιοχές που ήδη υφίσταται το δίκτυο.

Ο Δήμος έχει βελτιώσει σημαντικά τα οικονομικά του - παρά τις αντίξοες συνθήκες - αν λάβει κανείς υπόψη του ότι η παρούσα δημοτική αρχή παρέλαβε χρέος 18,5 εκατ. και σήμερα οφείλει 6 εκατ. €

Βελτιώθηκαν όλες οι αθλητικές εγκαταστάσεις και εκσυγχρονίστηκαν:

― Αντικαταστάθηκαν οι κερκίδες του κλειστού Γυμναστηρίου του Δημοτικού Σταδίου Μαρκοπούλου.
― Αντικαταστάθηκε η οροφή του κλειστού γυμναστηρίου.
― Αναβαθμίστηκε το Δημοτικό Στάδιο με νέες κερκίδες και κλειστές αίθουσες καθως και ο χλοοτάπητας του γηπέδου.
― Ανακαινίστηκε το θέατρο Σάρας, που πραγματικά, έχει παρουσιάσει εξαιρετικές θεατρικές παραστάσεις και όχι μόνο.
 
 

Και μια και μιλάμε για πολιτισμό θα πρέπει να πούμε ότι ο Δήμος Μαρκοπούλου προσφέρει - κάθε χρόνο - εξαιρετικά πλούσιες δράσεις πολιτισμού.

Η πρόσβαση στον αθλητισμό για όλα τα παδιά είναι πραγματικότητα. Ο Δήμος με το πρόγραμμα “Αθλητισμός και Πολιτισμός για Όλους” έχει αναπτύξει τμήματα σε πολλά αθλήματα, με εντυπωσιακή συμμετοχή παιδιών.

Γενικά το νομικό πρόσωπο του Δήμου “Βραυρώνιος” έχει δώσει δείγματα γραφής σε όλους τους τομείς που διαχειρίζεται και έχει πάρει άριστα!

Εν πολλοίς πιστεύουμε ότι αυτό οφείλεται στον ...στυλοβάτη του, που είναι η αντιδήμαρχος Μαρία Κιμπιζή και συγχαίρουμε το δήμαρχο για την επιλογή του αυτή.

 

Αλλά και στον κοινωνικό τομέα ο Δήμος έχει πολύ μεγάλη πρόοδο:

― με το Κοινωνικό Παντοπωλείο που το ενισχύει συνεχώς από τους πολίτες που συμμετέχουν στις εκδηλώσεις με συμμετοχή δωρεάν τρόφιμα
― με το Κοινωνικό Φροντιστήριο που βοηθήθηκαν πολλά παιδιά και πέτυχαν στα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας ή έμαθαν μια ξένη γλώσσα!
― με δωρεάν γνώση πληροφορικής
― με την αντισταθμιστική ανακλύκλωση παλιών ρούχων και παπουτσιών
― με τα πλαστικά καπάκια που έχει αποκτήσει αναπηρικά αμαξίδια τα οποία διαθέτει σε πολίτες.
 
 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 233 guests και κανένα μέλος