Της ημερήσιας διάταξης προηγήθηκαν στο Δ.Σ. Παλλήνης,  έκτακτα θέματα που αφορούσαν
1. την Ανάρτηση Πολεοδομικής Μελέτης νότια στην Μαραθώνος, και πάρθηκε απόφαση να προχωρήσει η ανάρτηση της Β’ φάσης...

Ενστάσεις και Δημοτική Επιχείρηση στον Δήμο Παλλήνης


Της ημερήσιας διάταξης προηγήθηκαν στο Δ.Σ. Παλλήνης,  έκτακτα θέματα που αφορούσαν

1. την Ανάρτηση Πολεοδομικής Μελέτης νότια στην Μαραθώνος, και πάρθηκε απόφαση να προχωρήσει η ανάρτηση της Β’ φάσης, η οποία σημειωτέον είχε ξεκινήσει το 1998, αλλά λόγω της χάραξης της Αττικής Οδού και των δασικών χαρτών έμεινε τόσο πίσω, όπως εξήγησε ο Δήμαρχος.


2. Ενστάσεις για την μελέτη στο Λουτρό Παλλήνης, η οποία έχει κατατεθεί από το 2002, άλλαξε εν τω μεταξύ ο Νόμος (2003) για τα ρέματα, και καθυστέρηση άνευ λόγου αφού εκεί δεν υπάρχει ρέμα, και δεν υπάρχει λεκάνη απορροής, δήλωσε ο Δήμαρχος.

Τέσσερις ενστάσεις συζητήθηκαν εκ των οποίων έγινε δεκτή μόνο η μία.

Για την ένσταση της οικογένειας Ασημακοπούλου τους καθησύχασε ο Δήμαρχος ότι το εκκλησάκι των Αγίων Αναργύρων δεν πρόκειται να πειραχτεί. Θα επεκταθεί κάποια στιγμή γιατί οι ανάγκες των κατοίκων μεγαλώνουν και θα δημιουργηθεί πλατεία.

Το εκκλησάκι είχε χτίσει ο ιδιοκτήτης και ιερέας τότε Νικος Ασημακόπουλος σε οικόπεδό του πριν 45 χρόνια και σήμερα λειτουγεί τις Κυριακές - χωρίς να τελεί μυστήρια - για τους κατοίκους που θέλουν να εκκλησιαστούν. Η δε οικογένεια θα αποζημιωθεί με ίσης αξίας ακίνητο σε εντός σχεδίου περιοχή.


Συζητήθηκε ο κανονισμός της νέας Δημοτικής κοινοφελούς Επιχείρησης,

ο οποίος ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία.

Λευκό ψηφισαν  ο Αν. Μπουντουβάς και  ο Δημ. Νάτσης για τους λόγους που επιχειρηματολόγησαν πάνω σε συγκεκριμένα άρθρα του Κανονισμού, γιατί όπως είπε ο Μπουντουβάς “υπάρχουν ζητήματα αιχμής που αφορούν εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών στα αθλητικά και πολιτιστικά προγράμματα, και γι’ αυτό θα ρίξω λευκό”.

Ο Δήμαρχος το αιτιολόγησε επαρκώς, θα έλεγα, αφού ειναι εργαζόμενοι 1,5 και 2 ώρες την εβδομάδα και ως εκ τούτου δεν είναι δυνατόν να προσληφθούν μόνιμα.

Η Μαρία Λεβαντή  ζήτησε να μάθει τη διάρθρωση του Δ.Σ. και τη σχέση των τμημάτων και των Νομικών προσώπων του Δήμου. “Τον ιμάντα μεταβίβασης των ΠΔΔ με τη Δημοτική Επιχείρηση”, όπως χαρακτηριστικά είπε. Ψήφισε δε

θετικά.

Ο Δήμαρχος εξήγησε ότι τα ΝΠΔΔ είναι εργαλεία για να αποκεντρώσουν και να διαχειριστούν με καλύτερη προσέγγιση τα θέματα με τους δημότες.

Η Δ.Ε. απασχολεί αυτή την ώρα 7 άτομα (6 στο ΚΔΑΠ και 1 υπεύθυνη των ευρωπαϊκών προγραμμάτων και δεν θα ξεπεράσει τα δέκα, όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος.

Ο Θ. Γκοτσόπουλος  αφού έκανε τη διαπίστωση ότι ο Κώδικας περί Δήμων και Κοινοτήτων που ορίζει και τους κανόνες των Δημοτικών Επιχειρήσεων δεν ψηφίστηκε ομόφωνα από την ΚΕΔΚΕ γιατί υπήρχαν πολλές ενστάσεις σε βασικά ζητήματα.

Και αφού εξήγησε ότι ο εσωτερικός κανονισμός της Δ.Ε. ορίζεται από τον Κώδικα, δήλωσε ότι αυτός είναι και ο λόγος που θα ψηφίσει θετικά. Θετικά επίσης ψήφισε και Γ. Μερτζάνος μετά τις επιφυλάξεις που εξέφρασε.


Η Πόπη Ζινέλη, έδωσε μεν συγχαρητήρια για την προσπάθεια οργάνωσης και συντονισμού των προγραμμάτων στην ερχόμενη διετία, αλλά κατέθεσε λευκή ψήφο που τη χαρακτήρισε ψήφο

διαμαρτυρίας για την μέχρι τώρα εικόνα που έχει παρουσιάσει η Δημοτική επιχείρηση σε σχέση με την συνεργασία της με τα Νομικά πρόσωπα και ιδιαίτερα στον Αθλητικό οργανισμό και με ορισμένους συνεργάτες του πνευματικού Κέντρου.

Ειδικότερα ανέφερε ότι:

1. Δεν υπήρξαν απολογισμοί των Νομικών προσώπων για το 2008

2. Δεν έγιναν επικαιροποιημένες προτάσεις για το πρόγραμμα δράσης του κάθε Νομικού Προσώπου από το ίδιο το Δ.Σ.

Διαφώνησε με την χρήση εσόδων από τις διαφημιστικές πινακίδες, που είναι κίνδυνος για τον πολίτη.

Επιφυλάχθηκε  “για το πόσο είναι εφικτό  να υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας ανάμεσα στα Νομικά Πρόσωπα και την Κοινωφελή Επιχείρηση σε επίπεδο  λειτουργίας και υλοποίησης των προγραμμάτων, έτσι ώστε να υλοποιεί  τις αποφάσεις των ΝΠΔΔ και όχι να παράγει πολιτική” και ευχήθηκε να διαψευσθεί δηλώνοντας ότι θα είναι παρούσα σε κάθε τι εποικοδομητικό.


Νέοι Αντιδήμαρχοι


Οι νέοι αντιδήμαρχοι που ορίστηκαν από το Δήμαρχο Σπ. Κωνσταντά είναι: Λάζαρος Μερτύρης, Σπύρος Κεχριώτης και Γεώργιος Πλατανιώτης.

 


Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 200 guests και κανένα μέλος