To Ευρωπαϊκό Κέντρο Τέχνης της Παιανίας, μας ενημέρωσε για τα αρχαία που αποκάλυψαν τα έργα της αποχέτευσης στην Παιανία.

Συγκεκριμένα:

Στο κέντρο της Παιανίας, μπροστά στο Ταχυδρομείο, αποκαλύφθηκε υπόστρωμα αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, καθώς το συνεργείο των έργων της δημοτικής αποχέτευσης εκτελούσε την εκσκαφή στη γωνία των οδών Καραολή-Δημητρίου και Σταμάτη.

Σχεδόν αμέσως έσπευσαν αρχαιολόγοι, που ξεκίνησαν την εργασία της έρευνας. Με μια πρώτη οπτική επαφή δεν προκύπτει κάτι ιδιαίτερο πέρα από μια επιμήκη λιθόστρωτη επιφάνεια εδάφους. Πάντως οι εργασίες των επιστημόνων συνεχίζονται πράγμα που εντείνει το ενδιαφέρον για ενδεχόμενη – και ευκταία – αρχαιολογική επιτυχία.

Θυμίζουμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά, που το Παιανιώτικο υπέδαφος αποδίδει καρπούς της αρχαίας ιστορίας. Παλαιότερα στο 1ο Δημοτικό Σχολείο της πόλης στεγαζόταν αποθηκευμένη συλλογή αρχαίων (επιγραφικά, γλυπτά, κ.λ.π. μνημεία) καθώς και διάσπαρτο μαρμάρινο αρχαιολογικό υλικό στο προαύλιο του σχολείου, προερχόμενο από εκσκαφές περασμένων χρόνων. Πριν μερικές δεκαετίες η συλλογή αυτή μεταφέρθηκε στο Μουσείο της Βραυρώνας, όπου και εκτίθεται ένα αξιόλογο μέρος της.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 170 guests και κανένα μέλος