Για την πρόληψη και αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων, παρακαλούνται οι οδηγοί και πεζοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να τηρούν με σχολαστικότητα τους κανόνες κυκλοφορίας...

Για να  επιστρέψουμε  όλοι αρτιμελείς

Η Τροχαία προτείνει

 

Ιδίως, στους οδηγούς των οχημάτων εφιστάται η προσοχή στα εξής:

Να μην οδηγούν όταν έχουν πιει έστω και λίγο αλκοολούχο ποτό.

Να μην αναπτύσσουν υπερβολική ταχύτητα και να προσαρμόζουν αυτήν ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες.

Να χρησιμοποιούν τη ζώνη ασφαλείας και το προστατευτικό κράνος και να απαιτούν να χρησιμοποιούν αυτά και οι συνεπιβάτες τους.

Να συγκρατούν με σύστημα κατάλληλο για την ηλικία το ύψος και το βάρος στα μικρά παιδιά (ειδικό κάθισμα, ζώνη ασφαλείας κλπ.).

Να μην πραγματοποιούν αντικανονικά προοπετάσματα.

Να μην ομιλούν στο κινητό τηλέφωνο εκτός κι αν είναι τοποθετημένο σε ειδική θέση για ανοιχτή ακρόαση ή χρησιμοποιούν ακουστικό ασύρματης επικοινωνίας (bluetooth).

Να αποφεύγουν την προσέγγιση με ΙΧ του Σταθμού Υπεραστικών Λεωφορείων Κηφισού κατά τις παραμονές των εορτών και να προτιμούν για το σκοπό αυτό τα ΜΜΜ, επειδή τις ημέρες αυτές παρατηρείται σοβαρό κυκλοφοριακό πρόβλημα στο παραπάνω σημείο.

Μέσα στην πόλη, που η κίνηση των οχημάτων μειώνεται αισθητά κατά τις ημέρες των εορτών, να είναι πολύ προσεκτικοί και να κινούνται με μειωμένη ταχύτητα, γιατί παρατηρείται αύξηση των θανατηφόρων και σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων.

Τέλος, όταν πρόκειται να ταξιδέψουν προς την επαρχία να φέρουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες για το ενδεχόμενο χρήσης τους σε περιοχές με χιόνι ή πάγο.

 


Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 136 guests και κανένα μέλος