Συνεδρίασε μόλις την περασμένη εβδομάδα (Δευτέρα 22/12), ο Δήμος Κρωπίας με πρώτο θέμα την «απομάκρυνση των τσιγγάνων πλησίον της Αττικής οδού»....

Να φύγουν οι τσιγγάνοι με παρέμβαση της πολιτείας

ζητάει το Δημοτικό Συμβούλιο Κρωπίας


Συνεδρίασε μόλις την περασμένη εβδομάδα (Δευτέρα 22/12), ο Δήμος Κρωπίας με πρώτο θέμα την «απομάκρυνση των τσιγγάνων πλησίον της Αττικής οδού».

Η εισήγηση της Δημοτικής Αρχής την οποία μάλιστα συνυπογράφουν, πέραν της πολιτικής ηγεσίας, του Δημάρχου και της Αντιδημάρχου, οι υπεύθυνες των αρμοδίων υπηρεσιών Σταυρούλα Μπότου και Μαρία Μιχάλη, εγκαλεί «όλους τους αρμόδιους φορείς, με τελευταίο έγγραφο την 31.7.08, πλην όμως ουδεμία ενέργεια μέχρι σήμερα έχει γίνει από τις καθ’ ύλην αρμόδιες υπηρεσίες, με αποτέλεσμα ο καταυλισμός να έχει επεκταθεί», σημειώνουν.


Η υπουργική απόφαση Γ.Π./23641/03 αναφέρει ότι «Απαγορεύεται η ανεξέλεγκτη εγκατάσταση πλανοδίων, σε οποιαδήποτε ποεριοχή χωρίς τη σχετική άδεια. Επίσης αναφέρεται ότι ο καθορισμός των κατάλληλων χώρων για την προσωρινή εγκατάσταση των πλανοδίων γίνεται με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας, ύστερα από πρόταση του οικείου Δημοτικού Συμβουλίου, στα όρια του οποίου πρόκειται να διαμορφωθεί η οργανωμένη μόνιμη κατασκήνωση για την προσωρινή εγκατάσταση των πλανόδιων, και με την προϋπόθεση ότι οι χώροι οργανωμένη εγκατάστασης διαθέτουν τα απαραίτητα έργα υποδομής για την υγιεινή διαβίωση».

Η εικόνα που παρουσιάζουν, πάντως, όχι μόνο ο καταυλισμός αλλά και η γύρω περιοχή δεν είναι ό,τι καλύτερο. Μία ατελείωση χωματερή είναι με κινδύνους για υγειονομικά προβλήματα.


Η Δημοτική Αρχή επισημαίνει ότι αυτή η απαράδεκτη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από τους καταυλισμούς, που αυτή τη στιγμή έχουν γίνει τρεις(!!) δεν μπορεί να συνεχιστεί και πρέπει οι αρμόδιοι φορείς να ευαισθητοποιηθούν και να ενεργήσουν τα αυτονόητα.


Η Δημοτική Αρχή αφού περιγράφει την αγανάκτηση των κατοίκων, όλης της πόλης του Κορωπίου, για την κατάσταση αυτή, αλλά και ανθρώπων που διέρχονται την περιοχή, ακόμη και ταξιδιώτες, ομόφωνα ψήφισε την απομάκρυνση του οικισμού.


“Θα προτιμούσα να ήμουν τσιγγάνος”


Σ’ αυτές τις περιπτώσεις θα προτιμούσα να ήμουν τσιγγάνος. Και θα σας εξηγήσω γιατί. Αν βγω με μέσα να δημοσιοποιήσω το πρόβλημα, είμαστε υποχρεωμένοι να του λύσουμε το στεγαστικό του πρόβλημα.

«Είναι ωραίο να λέμε δεν τους θέλω, είναι ωραίο να λέμε δεν τους θέλω στην Αττική οδό, σαν τις γάτες να κρύβουμε το πρόβλημα. Εμείς θεωρούμε ότι είναι πρόβλημα της πολιτείας και γι’ αυτό στέλνουμε και το έγγραφο», καυτηρίασε ο δήμαρχος.


Ο Γ. Σπέλλας, αντιλαμβάνεται ότι είναι ένα δύσκολο θέμα, που δεν λύνεται αύριο, αλλά παρ’  όλα αυτά ζητάει τη βοήθεια των μαζικών μέσων για να προβάλουν το γεγονός αλλά και  του κόσμου γενικότερα με συγκεντρώσεις και διαμαρτυρίες.


Ο Κ. Δήμου πρότεινε προς τη Δημοτική Αρχή να ξεκινήσει μεγάλη κινητοποίηση και ενημέρωση μέσα από τα ΜΜΕ πανελλαδικής εμβέλειας, γιατί συνεχώς η κατάσταση επεκτείνεται και μεγαλώνει.

Αυτό που θέλω εγώ να πω, ότι εκτός από τα έγγραφα, πρέπει να κάνουμε και δυναμικές κινητοποιήσεις, αν χρειαστεί, κατέληξε.


“Το έγγραφο είναι ευχολόγιο”


Ο Δ. Κιούσης θεωρεί ότι ο Δήμος έχει ολιγωρήσει προς αυτή την κατεύθυνση. Ξέρω ενέργειες που έκαναν όμοροι Δήμοι και τους απέτρεψαν την εγκατάσταση. Υπήρχαν συγκεκριμένες δημόσιες εκτάσεις. Πώς είναι δυνατόν αυτοί με την Αστυνομία, με τα ΜΑΤ να καταφέρνουν να τους διώχνουνε και εμείς να τους αφήνουμε.

Και ο τρίτος οικισμός είναι μέσα σε ιδιοκτησίες.

Δεν λύνονται με ευχολόγια αυτά τα προβλήματα, γιατί το έγγραφο είναι ευχολόγιο.


Στο άκουσμα των ΜΑΤ «ανέβηκαν οι κεραίες» του προέδρου Αν. Χρήστου, που απευθύνθηκε στον Δ. Κιούση και τον παρατήρησε ότι τα ΜΑΤ δεν είναι λύσεις.

Μένει να ενεργήσουν οι ύπερθεν αρμόδιες αρχές, οι οποίες μάλλον βρίσκονται σε μόνιμη χειμερία νάρκη.

 


Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 310 guests και κανένα μέλος