Tο Περιφερειακό Συμβούλιο ενέταξε στο πρόγραμμα εκτελεστέων έργων της Περιφέρειας Αττικής έργα συνολικού ύψους 4,7 εκ. ευρώ υπέρ του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης. Ο Δήμαρχος Γρ. Κωνσταντέλλος, παρευρέθη στη συνεδρίαση του Περιφεριεακού Συμβουλίου (16 Δεκεμβρίου), και τοποθέτηθηκε τονίζοντας τη σημασία των έργων και το ρόλο τους στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, ενώ εξήγησε ότι ο Δήμος έχει για τα προτεινόμενα έργα, ώριμες μελέτες και έτοιμα τεύχη δημοπράτησης.
 
Θετικά εισηγήθηκε η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου, αλλά και ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατ. Αττικής Πέτρος Φιλίππου, με κατάληξη να εγκριθεί το κονδύλι υπέρ του Δήμου 3Β.
 
Στο Πρόγραμμα εκτελεστέων έργων που εγγύθηκε ο Δήμος 3Β ότι έχει ώριμες μελέτες περιλαμβάνονται:
 
1. «Συντήρηση και βελτίωση οδικού δικτύου», προϋπολογισμού 1.500.000,00 € με ΦΠΑ. Με το έργο αναβαθμίζεται η ποιότητα του οδικού δικτύου στις περιοχές «Λαθούριζα» και «Μηλαδέζα» της Δημοτικής Ενότητας Βάρης.
 
2. «Ανακατασκευή χλοοτάπητα και δικτύων αποστράγγισης στο Δημοτικό Στάδιο Βουλιαγμένης», προϋπολογισμού 377.572,74 € με ΦΠΑ. Με το έργο αυτό, θα αποκατασταθεί πλήρως η λειτουργικότητα του γηπέδου, και η ασφαλής χρήση του από τους αθλούμενους.
 
3. «Διαμόρφωση αύλειων χώρων σχολικών μονάδων Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης», με προϋπολογισμό 300.000,00 € με ΦΠΑ. Το έργο αφορά την επίστρωση ελαστικού συνθετικού τάπητα, ακρυλικής βάσης, σε αύλειους χώρους των σχολικών μονάδων. Ετσι εξασφαλίζεται η κατασκευή ποιοτικών αθλητικών υποδομών σύμφωνα με τις διεθνείς προδιαγραφές.
 
4. «Βιοκλιματικές αναβαθμίσεις δημόσιων ανοιχτών χώρων του Δήμου», στην περιοχή Μηλαδέζας της Δημοτικής Ενότητας Βάρης, προϋπολογισμού 2.500.000,00 € με ΦΠΑ. Με το έργο αυτό επιτυγχάνεται η ανάπλαση μιας έκτασης έξι και πλέον στρεμμάτων, εξαιρετικής σημασίας για το Δήμο καθώς εξυπηρετεί ένα μεγάλο γεωγραφικό εύρος κι ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού. Με τη δημιουργία πλατείας (Πλατεία 25ης Μαρτίου) στο συγκεκριμένο χώρο, ο οποίος σήμερα παραμένει απαξιωμένος και αναξιοποίητος, θα επιτευχθεί σημαντική βελτίωση των περιβαλλοντικών συνθηκών της περιοχής και της ποιότητας ζωής των κατοίκων.
 
Εκτός από τα συγκεκριμένα έργα, ο Δήμαρχος ζήτησε από το Περιφερειακό Συμβούλιο να θέσει σε προτεραιότητα την άμεση χρηματοδότηση κατασκευής του ρέματος «Κόρμπι», προϋπολογιζόμενου ύψους 21,5 εκατομμύρια €.
 
σ.σ. Κουραστήκαμε να το γράφουμε. Από τις πλημμύρες του 1993 το ρέμα του Κόρμπι φτιάχνεται και έχουμε 2016 αύριο!!!

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 378 guests και κανένα μέλος