Νήσος Φλέβες

Ερώτηση κατέθεσε ο Δημοσθένης Δόγκας προ ημερησίας για το νησί Φλέβες, που από πληροφορίες ακούγεται ότι το διαπραγματεύεται προς πώληση ο Πάνος Καμμένος (υπουργός Εθν. Αμυνας) με κάποιον Αραβα προκειμένου να γίνει φωτοβολταϊκό πάρκο ξένων συμφερόντων, στη δημοτική συνεδρίαση της 9/2/15.

Ο Δημοσθένης Δόγκας κατέθεσε την αντίθεσή του σ’ αυτό και θύμισε στον δήμαρχο ότι το προεκλογικό του πρόγραμμα μιλούσε για περιβαλλοντικό πάρκο με επισκεψιμότητα.

Ο δήμαρχος επανέλαβε ότι πρέπει να γίνει ένα πραγματικό περιβαλλοντικό πάρκο, στα πλαίσια ενός προγράμματος που μελετάμε, ενός θαλάσσιου πάρκου.

Αφού είναι γαλλικό!

Τα χριστουγεννιάτικα στολίδια με το αστέρι και την ...ουρά, που έχει τοποθετήσει ο Δήμος είναι στημένα ανάποδα, όπως τόνισε ο Δημοσθ. Δόγκας διότι ο διάτων αστήρ έχει την ουρά προς τα κάτω και όχι προς τα πάνω!

Ο Δήμαρχος απάντησε ότι το αστέρι αυτό, προφανώς δεν ταιριάζει στην αισθητική σας ή δεν κατανοείτε τη λογική του καλλιτέχνη. Δεν είναι διάτων αστέρας, αλλά ένα διακοσμητικό στην προσπάθειά μας να κάνουμε κάτι πρωτότυπο και ψυχρό για να είναι εορταστικό χρώμα. Το αντιγράψαμε από ένα χειμερινό θέρετο της Γαλλίας, που έχουν ένα επίπεδο αισθητικής... Εκεί έχουν αυτό το αστέρι.

3 “Μομφή” προς τον Θάνο Ματόπουλο απηύθυνε ο δήμαρχος για δελτίο τύπου που εκυκλοφόρησε η ΡΙ.ΚΙ.Π ΒΒΒ για τα δημοτικά τέλη, τονίζοντας ότι «δεν περίμενα κάτι τέτοιο από εσάς γιατί έχετε μια καλή παρουσία και μελέτη των θεμάτων».

 

3 Με 58.000 ευρώ θα επιχορηγηθεί η Πρωτοβάθμια Επαίδευση του Δήμου καθώς και με 30.000 περίπου η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

3 Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του Δήμου για το 2016 από την Περιφέρεια.

«Φέτος θα είναι επιχειρησιακός ο προϋπολογισμός από τις 3 Ιανουαρίου του 2016» δήλωσε ο δήμαρχος Γρ. Κωνσταντέλλος απόλυτα ευχαριστημένος και απέδωσε εύσημα στο προσωπικό του Δήμου που εργάστηκε γι’ αυτό.

Από μηδενική βάση η ΜΕΕΚΒ

Η υπόθεση της διεκδίκησης της παραλίας της Βούλας από τη ΜΕΕΚΒ ξανά στο προσκήνιο. Το 3ο θέμα του Δ.Σ. αφορούσε τον καθορισμό αμοιβής δικηγόρου, που διαχειρίζεται τις διεκδικήσεις της εταιρείας “φάντασμα”. διεκδικεί το καλύτερο “φιλέτο” της παραλίας της Βούλας. Το Δ.Σ. το ψήφισε ομόφωνα.

Ο επικεφαλής της Δημοτικής Βούλησης Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Δημοσθένης Δόγκας, έθεσε τον προβληματισμό του για την   “πεσιμιστική δήλωση” του δημάρχου «ότι τις περισσότερες φορές ο Δήμος χάνει σε τέτοιου είδους δικαστήρια» και ρώτησε για τα 12 εκατομμύρια που απαιτεί η ΜΕΕΚΒ από το Δήμο.

Ο δήμαρχος Γρ. Κωνσταντέλλος απάντησε ότι η υπόθεση της ΜΕΕΚΒ έχει θετικό βηματισμό. Ξεκινάει από μηδενική βάση η δικαστική διένεξη και το θετικό είναι ότι συμμετέχει και το δημόσιο.

Οτι χάνονται οι δίκες μέχρι σήμερα στις διεκδικήσεις του Δήμου είναι ένα στοίχημα που θα πρέπει να κερδίσει η Δημοτική Αρχή, γιατί ο Δήμος χάνει συνεχώς εδάφη του.

Αννα Μπουζιάνη

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 282 guests και κανένα μέλος