Δημοτικό Συμβούλιο είχε και την περασμένη Τετάρτη το πρωί(!) στη Βούλα με ογδόντα και πλέον θέματα επιβολής προστίμων για ενδεικτικές ή διαφημιστικές πινακίδες.
Η δημοτική σύμβουλος Νανά Καραγιάν προ ημερησίας ζητάει από τον πρόεδρο να διαβαστεί  επιστολή της που είχε καταθέσει στο προεδρείο και ζητούσε εξηγήσεις από το Δήμαρχo....

Πολιτική επιθεώρηση, το Δημοτικό Συμβούλιο Βούλας

 

Δημοτικό Συμβούλιο είχε και την περασμένη Τετάρτη το πρωί(!) στη Βούλα με ογδόντα και πλέον θέματα επιβολής προστίμων για ενδεικτικές ή διαφημιστικές πινακίδες.

Η δημοτική σύμβουλος Νανά Καραγιάν προ ημερησίας ζητάει από τον πρόεδρο να διαβαστεί  επιστολή της που είχε καταθέσει στο προεδρείο και ζητούσε εξηγήσεις από το Δήμαρχο, για τη συμπεριφορά του στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο, για την επίθεση που έγινε στο πρόσωπό της με την προσβλητική έκφραση “γυναικουλίστικα” (είχαμε γράψει στο προηγούμενο φύλλο μας).

Παραθέτουμε την επιστολή όπως μας την κοινοποίησε:


ΝΑΝΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝ

Δημοτική Σύμβουλος Βούλας


Προς τον πρόεδρο του Δ.Σ.

Κοινοποίηση: Γενική Γραμματεία Ισότητας

Τοπικό τύπο


Κύριε Πρόεδρε,

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 1/12/2008, δέχθηκα αναίτια, απαράδεκτη και προσβλητική επίθεση από τον κ. Δήμαρχο, ως Δημοτική Σύμβουλος, και ιδιαίτερα ως γυναίκα.

Αναφερόμενη σε συγκεκριμένο θέμα της ημερήσιας διάταξης του Δ.Σ. εξέφρασα την άποψή μου, ευσυνείδητα και τεκμηριωμένα όπως πάντα προσπαθώ να κάνω. Η απάντηση του δημάρχου: «Αφήστε τα αυτά κ. Καραγιάν, αυτά είναι κουτσομπολίστικα και γυναικουλίστικα», φράση που την είπε κατ’ επανάληψη στη ροή της συνεδρίασης του Δ.Σ.

Επειδή αισθάνομαι ότι επλήγη το κύρος μου ως Δημοτικής Συμβούλου και ως γυναίκας, απαιτώ από τον κ. Δήμαρχο να δώσει εξηγήσεις στο δημοτικό Συμβούλιο και σε μένα προσωπικά και να ανακαλέσει την απαράδεκτη μειωτική και υβριστική, για το σύνολο των γυναικών, φράση του.


Ο Πρόεδρος διάβασε την επιστολή απόντος του Δημάρχου. Ο Δήμαρχος «απουσίαζε», μέσα στο γραφείο του και βέβαια άκουγε την επιστολή η οποία είχε περιέλθει εις γνώση του αφού η Ν. Καραγιάν, όπως μας είπε, την είχε καταθέσει στο προεδρείο τις προηγούμενες ημέρες.

Ετσι εμφανίστηκε ο Δήμαρχος ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ, προσέβαλε για άλλη μια φορά τη δημοτική σύμβουλο, χαρακτηρίζοντας την ότι «πάσχει από πολιτική δυσλεξία»!


Σ.Σ. Τώρα θα γίνω πάλι κακιά, αν αναπαράξω την πολιτική πράγματι δυσλαλία του Δημάρχου εντύπως, “το το το... το”.

 


Στη συνέχεια της συνεδρίασης ο Αντιδήμαρχος Δημ. Κιούκης απουσιάζοντος του Αγγελου Αποστολάτου απάντησε σε ερώτηση που είχε καταθέσει ο Α. Αποστολάτος στο προηγούμενο συμβούλιο «κατά πόσο είναι συμβατό Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας να είναι επαγγελματίας χωματουργικών». 

Μόνο που δεν απάντησε με ντοκουμέντα, τεκμηριώνοντας την ορθότητα της θέσης του, αν έτσι είναι, αλλά εξαπέλυσε απειλές, για αγωγές και απρεπείς εκφράσεις χαρακτηρίζοντας τον Αποστολάτο, «πολιτικό πτώμα», «έχει περάσει στην ιστορία» και άλλα τέτοια.

Το συνέχισε δε και ο δήμαρχος επαναλαμβάνοντας και συμπληρώνοντας στην απρέπεια του Δ. Κιούκη (απόντος επαναλαμβάνουμε του Α. Αποστολάτου, χωρίς να ενοχληθεί κανείς από το σώμα, που στην προηγούμενη συνεδρίαση προσπάθησαν  να αποτρέψουν τον Αποστολάτο να καταθέσει καν το ερώτημά του!). Προέτρεψε μάλιστα ο δήμαρχος τον Δ. Κιούκη να καταθέσει αγωγές και να τον καλέσει μάρτυρα!!


Σ.Σ. Πού και γιατί; Θα τρελαθούμε τελείως δηλαδή, κατά πως λέει ο λαός γάτος … και γάτος σκούζει.


Η Νανά Καραγιάν ζήτησε το λόγο να απαντήσει σε όλα τα παραπάνω αλλά ο πρόεδρος αρνήθηκε να της δώσει το λόγο, με την παρέμβαση του Δημάρχου, ότι αν της δώσει το λόγο θα φύγει!


Ετσι η Νανά Καραγιάν αποχώρησε δηλώνοντας ότι: «μετά από την δικτατορική αυτή συμπεριφορά, η οποία ξεκίνησε στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο και επαναλήφθηκε και σήμερα, όπου ο Δήμαρχος δίνει εντολή στον πρόεδρο και μας απαγορεύει να μιλήσουμε - και μάλιστα επί προσωπικού – έχουν ακουστεί σημεία και τέρατα, εγώ αποχωρώ σε ένδειξη διαμαρτυρίας».


Αποχώρησε δε από τη συνεδρίαση, για τον ίδιο λόγο, και η δημοτική σύμβουλος Τζούλια Γερακιού.

 


«Απολογισμός εθελοντικής Ομάδας αντιπυρικής περιόδου 2008 Βούλας"


Επιστολή της Εθελοντικής Ομάδας Πολιτικής Προστασίας, όπου γίνεται ένας απολογισμός της αντιπυρικής περιόδου από τον Μάιο μέχρι και τον Οκτώβριο, διαβάστηκε στο προηγούμενο Δ.Σ. την οποία υπογράφει ως υπεύθυνος ο δημοτικός σύμβουλος Παν. Σωτηρόπουλος.


Λίγοι οι εθελοντές, πλούσια η δράση της ομάδας


Σημειώνουν στην επιστολή τους, τονίζοντας την αυταπάρνηση και το μεράκι που διέθεσαν και επιτήρησαν σε 24ωρη βάση το δάσος, χωρίς να χάσουν ένα δέντρο, αλλά τουναντίον να φυτέψουν 1500.

- Η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας, φρόντισε έγκαιρα να κάνει αποψιλώσεις και κλαδέματα, ως μέλος του ΔΕ του Σ.Π.Α.Υ. (Σύλλογος Προστασίας Ανάπτυξης Υμηττού), χωρίς να διαθέσει ο Δήμος ούτε ένα ευρώ.

- Διανοίχθηκαν δρόμοι για τα πυροσβεστικά οχήματα σε περίπτωση πυρκαγιάς.

- Τοποθετήθηκαν 21 μπάρες ασφαλείας σε κάθε επίκαιρο σημείο που εκρίθη ότι απειλείται από φωτιές.

- Τοποθετήθηκαν δεξαμενές νερού σε πολλά σημεία των περιαστικών δασών και υπάρχει επάρκεια νερού για ανεφοδιασμό πυροσβεστικών οχημάτων.

- Διαθέτουν στην πρώτη γραμμή 3 πυροσβεστικά δημοτικά οχήματα άμεσης επέμβασης.

- Το τμήμα δασοπυρόσβεσης ενεπλάκη σε δέκα τουλάχιστον πυρκαγιές, που αφορούσαν όμορους Δήμους.

 

Υπαρκτά Προβλήματα

 


Επισημαίνουν στην επιστολή τους υπαρκτά προβλήματα στην πόλη, που εγκυμονούν κινδύνους σε περίπτωση κινδύνου (πυρκαγιάς, πλημμύρας κλπ.).

Τυφλοί δρόμοι που σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης θα καταστραφούν περιουσίες ή θα εγκλωβιστούν άνθρωποι με κίνδυνο τη ζωή τους. Οι δρόμοι αυτοί είναι όπως τους αναφέρουν: Παρνασσού, Κατσαντώνη, Θεμιστοκλέους, Θεσπιέων, Λεωνίδου, Σπερχειάδος, Δαρδανελίων και Ατλαντος, και έχουν προσφύγει στις αρμόδιες αρχές όπου ζητούν άμεση παρέμβαση.

Για τον καθαρισμό των 3 ρεμμάτων (Χλόης, Λυκορέμματος, Σμόλικα), που παρά τις επανειλλημένες παρεμβάσεις τους στη Νομαρχία Ανατ. Αττικής, δεν έχουν καμία πρόοδο.

Τέλος προτείνουν ως απολύτως αναγκαίο να συνεχιστεί η επαγρύπνηση και κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Τη συνέχιση απαγόρευσης και παραμονής σε κάθε είδους όχημα μετά τη δύση του ηλίου, προκειμένου «να αποτρέψουμε την εκφόρτωση μπαζών και σκουπιδιών στο Δασικό χώρο και να αποφύγουμε ζημιές και δολιοφθορές στα οχήματα-μηχανήματα του Δήμου μας που σταθμεύουν εκεί», σημειώνουν.


Ακόμη επισημαίνουν ότι οι περισσότεροι  από τους εθελοντές (εκ των 35) προέβαλαν το «λογικό επιχείρημα πως ενώ θέλουν να βοηθήσουν, έχουν οικονομικό κόλλημα. Δεδομένου πως επιβαρύνονται με έξοδα κίνησης και φθοράς του οχήματος εφόσον ο Δήμος δεν διαθέτει δικά του οχήματα και είναι  υποχρεωμένοι να χρησιμοποιούν τα ιδιωτικά τους Ι.Χ.

Θα πρέπει λοιπόν να βρούμε λύσεις. Αντιλαμβάνεστε πως είναι αντικίνητρο που πρέπει να αντιμετωπιστεί από το Δήμας ΤΩΡΑ. Σε λίγο καιρό θα επαναληφθεί το φαινόμενο και τότε θα υπάρξεις πάλι σοβαρότατο πρόβλημα».

 


Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 103 guests και κανένα μέλος