Ο Δημοσθένης Δόγκας αναφέρθηκε στα πλημμυρικά φαινόμενα που εμφανίζονται στο Πανόραμα της Βούλας με κάθε βροχή και επανέφερε την πρόταση της παράταξής του “Δημοτικής Βούλησης” για κατασκευή των δημόσιων έργων με υδατοπερατά υλικά που μπορούν σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες (τις οποίες η Δημοτική Βούληση παρουσίασε σε πρόσφατη ημερίδα για την Ημέρα Περιβάλλοντος) να αποτρέπουν τις πλημμύρες, συγκεντρώνοντας παράλληλα νερό για την άρδευση του δημοτικού πρασίνου.

Σχολίασε την ασφυκτική κατάσταση στην πιάτσα ταξί της Βούλας, που στέκονται σε αναμονή και παρκάρουν αντίθετα προς τη φορά του δρόμου. Πρότεινε μάλιστα, καταθέτοντας για άλλη μια φορά πρόταση να τοποθετηθεί σήμανση επί της οδού Ζεφύρου με απαγορευτικό για την άνοδο, ώστε να σταματήσει το φαινόμενο της στάθμευσης των αυτοκινητιστών κάθετα της λεωφόρου Βασ. Παύλου.

Ο επικεφαλής της “Δημοτικής Βούλησης” επεσήμανε ότι δεν πρέπει να προχωρήσει η   η μελέτη για τη χωροθέτηση Σταθμού Μεταφόρτωσης στο χώρο του αδρανούς Λατομείου στη Βουλιαγμένη, με το σκεπτικό ότι χώροι όπου έχει αποκατασταθεί το φυσικό τοπίο σύμφωνα με τη νομοθεσία δεν θα πρέπει να επιλέγονται γι’ αυτές τις χρήσεις. Υπενθύμισε δε την αντίθεσή του στην εκπόνηση μελέτης για χώρο δίπλα από το Νεκροταφείο Βουλιαγμένης, ο οποίος προστατεύεται από το Προεδρικό Διάταγμα της Λίμνης Βουλιαγμένης.

Ο Δημοσθένης Δόγκας επανήλθε για τα κάγκελα του πάρκου Ηρώων Πολυτεχνείου, που αφαιρέθηκαν από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή και παρά τις αιτήσεις και δημοτικών συμβούλων και κατοίκων της περιοχής δεν ξανατοποθετήθηκαν.

Όπως τόνισε, η περίφραξη του πάρκου αφαιρέθηκε παράτυπα και παράνομα και δεν υπάρχει πλέον στο σημείο όπου αποθηκεύτηκε. Τα κάγκελα δεν υπάρχουν, εξαφανίστηκαν!

Παράλληλα, μια σειρά στοιχείων της πλατείας έχουν ανεξήγητα αφαιρεθεί (θεατράκι, ράμπα για σκέιτ, σιδερένια πύλη) γεγονός που γεννά σοβαρά ερωτήματα για το κατά πόσο περιφρουρείται η περιουσία των δημοτών.

Μάλιστα ζήτησε να συζητηθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο, εκτάκτως, η αφαίρεση δημοτικής περιουσίας από την πλατεία Ηρώων της Βούλας, κάτι που δεν έγινε.

σ.σ Γνώμη μας είναι ότι η περίφραξη πρέπει να μπει μόνο στο χώρο της παιδικής χαράς και των αθλοπαιδιών και όχι σε όλο το πάρκο. Το πάρκο πρέπει να έχει εισόδους ανοιχτές στον πολίτη.

Στο πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης, που αφορούσε την αναμόρφωση του προϋπολογισμού ο Δημοσθένης Δόγκας, στήριξε την πρωτοβουλία για αναδιάρθρωση των δανείων του Δήμου, σχολιάζοντας όμως ότι η σημερινή διοίκηση, μπλόκαρε κατά την προηγούμενη δημοτική περίοδο ανάλογη προσπάθεια, ως αντιπολίτευση!

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 128 guests και κανένα μέλος