Το 3μελές Εφετείο Κακουργημάτων αθώωσε με την ολοκλήρωση της δίκης την 14η Νοεμβρίου, τον πρώην Δήμαρχο Α. Φαμέλη και σχεδόν το σύνολο της τότε πλειοψηφίας του δημοτικού Συμβουλίου – ορισμένοι των οποίων είναι Σύμβουλοι και της παρούσας πλειοψηφίας, που κατηγορούνταν για απιστία κατά την υπηρεσία τους...

Αθωώθηκαν στο Κακουργιοδικείο

Πρώην Δήμαρχος και Δημοτικοί Σύμβουλοι Βούλας


Το 3μελές Εφετείο Κακουργημάτων αθώωσε με την ολοκλήρωση της δίκης την 14η Νοεμβρίου, τον πρώην Δήμαρχο Α. Φαμέλη και σχεδόν το σύνολο της τότε πλειοψηφίας του δημοτικού Συμβουλίου – ορισμένοι των οποίων είναι Σύμβουλοι και της παρούσας πλειοψηφίας, που κατηγορούνταν για απιστία κατά την υπηρεσία τους.


Ελπίζαμε οι απαλλαγέντες θα είχαν τη σεμνότητα ν’ αρκεσθούν στην ευνοϊκή γι’ αυτούς ετυμηγορία των δικαστών και να μη δώσουν κάποια συνέχεια.

Δυστυχώς δεν το έπραξαν. Απέστηλαν στην εφημερίδα μας επιστολή, την οποία δημοσιεύουμε από δημοσιογραφικό καθήκον. Η δεοντολογία μας επέβαλε να τη γνωστοποιήσουμε στους δημοτικούς Συμβούλους που είχαν αναφερθεί σχετικά στην εποπτεύουσα αρχή και τους οποίους μνημονεύει ονομαστικά η παρακάτω επιστολή.


Εξ’ αυτών, ο Πέτρος Θανόπουλος αρχηγός της ελάσσονος μειοψηφίας σήμερα, μας δήλωσε ότι «επιφυλάσσεται ν’ απαντήσει».

Ο Ι. Νιτερόπουλος πρώην Δημοτικός Σύμβουλος αρκέστηκε στο «Ουδέν σχόλιον».

Οι υπόλοιποι δεν ευρέθησαν.


Επειδή το θέμα το γνωρίζω καλώς, γιατί είχα συμπρωταγωνιστήσει στη σχετική απόφαση και διαφύλαξα καλώς τα συμφέροντα του Δήμου, τον οποίο διέσωσα από μεγαλύτερη ζημιά, ως πρόεδρος της Νομικής Επιτροπής του Δημοτικού Συμβουλίου, στην οποία συμμετείχε, μεταξύ άλλων και ο σημερινός Πρόεδρος του Δ.Σ. Ανδρέας Κάσδαγλης, λέω απλώς ότι δεν θέλω να δώσω συνέχεια, γιατί πλέον ο Δήμος δεν έχει να ωφεληθεί ούτε δραχμή.

Δεν δικαιούνται όμως οι απαλλαγέντες να κατηγορούν τον Θανόπουλο, τον Νιτερόπουλο και τους άλλους, των οποίων το κίνητρο προσφυγής τους στην επιτροπή ελέγχου νομιμότητας, ήταν η νομιμότητα. Επιπλέον δεν ήσαν μηνυτές. Ένσταση κατά της απόφασης αποδοχής μιας κάλπικης επιταγής (ανοπισθογράφητης) έκαναν και επ’ αυτού δικαιώθηκαν, αφού α) ο μεν Γεν. Γραμματέας της περιφέρειας επέβαλε στους παραπάνω Συμβούλους και στο τ. Δήμαρχο «την ποινή της αργίας των 30 ημερών», και β) οι δε επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης που ερεύνησαν την υπόθεση διαπίστωσαν μεταξύ άλλων ότι ο Δήμος υπέστη ζημιά πολλών εκατομμυρίων και ζήτησαν από τη ΔΟΥ να ερευνήσει «αν από πράξεις και παραλήψεις» υπαλλήλων, ζημιώθηκε και το Δημόσιο. Επί πλέον δε διαβίβασαν την έκθεσή τους στον Εισαγγελέα Πλημ/κών Αθηνών «προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν διαπραχθεί αξιόποινες πράξεις από τους εμπλεκόμενους […] με τις οποίες έβλαψαν οικονομικά το Δήμο Βούλας».

Εν πάσει περιπτώσει, πριν από την επιστολή που δημοσιεύουμε αμέσως παρακάτω είμαι υποχρεωμένος να δηλώσω, ότι για την εν λόγω επιταγή αισθάνθηκα τότε ότι εξαπατήθηκα.

Για την αγόρευση της εισαγγελείας που επικαλούνται, επιφυλλάσομαι να σχολιάσω όταν θα έχω τα πρακτικά της δίκης στα χέρια μου.

Κ. Βενετσάνος

 

"Αγαπητή κα Διευθύντρια

Την Παρασκευή, 14-11-2008, ολοκληρώθηκε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η δίκη του πρώην Δημάρχου Α. Φαμέλη και εννέα πρώην και νυν δημοτικών συμβούλων, κατηγορουμένων για απιστία κατά την υπηρεσία τους. Πρόκειται για την υπόθεση της ρύθμισης, το 1997, μέρους των χρεών της εταιρείας «Μ. Οικονόμου & Σια Ε.Ε.» και την επιστροφή στον εκδότη της κ. Ντάνο μιας επιταγής 100.000.000 δρχ., που ο τελευταίος είχε δώσει ως εγγύηση στο Δήμο προκειμένου να αναλάβει την εκμετάλλευση της τότε καφετερίας ΝΥΜΦΕΣ. Η επιταγή αυτή δεν εισπράχθηκε γιατί ματαιώθηκε η όλη συμφωνία λόγω της ακύρωσης της σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου μετά από προσφυγή στην αρμόδια Επιτροπή του άρθρου 18 του ν. 2218/94 ορισμένων από τους τότε δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης.

Το δικαστήριο μας αθώωσε γιατί δέχτηκε ότι όχι μόνο δεν είχαμε πρόθεση να ζημιώσουμε το Δήμο αλλά ότι η μη είσπραξη της επιταγής αιτία είχε την ενέργεια της προσφυγής των δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης, που είχε ως αποτέλεσμα την ακύρωση της όλης συμφωνίας. Χαρακτηριστική επ’ αυτού ήταν η αγόρευση της κας Εισαγγελέα που προσδιόρισε ευθαρσώς την ενέργεια της προσφυγής ως τη μόνη αιτία της απώλειας για το Δήμο των 100.000.000 δρχ., ενέργεια που την απέδωσε σε προφανή αντιπολιτευτική κίνηση.

Η δικαίωσή μας μετά 11 χρόνια ψυχικής και ηθικής ομηρίας μας προκειμένου να εξυπηρετηθούν αμφίβολης αξίας προεκλογικές εκστρατείες, αποτελεί την πλέον κραυγαλέα απόδειξη της ορθής και επωφελούς για το Δήμο θητείας μας ως δημάρχου και δημοτικών συμβούλων.

Για την ιστορία, οι καταγγείλαντες συνάδελφοί μας ήταν οι κ.κ. Θανόπουλος, Νιτερόπουλος, Καραπαναγιώτης και Παυλής.

Ελπίζουμε στη δημοσίευση της παρούσας επιστολής μας, όπως απαιτεί η αρχή της αντικειμενικής και καλοπροαίρετης δημοσιογραφίας.


Βούλα, 18-11-2008

Οι απαλλαγέντες δημοτικοί σύμβουλοι


Α. Φαμέλης, Κ. Ανδριόπουλος, Α. Αποστολόπουλος, Γ. Βουδούρης, Β. Γληγόρη, Α. Δημακόπουλος, Δ. Κουρεμέτη, Α. Λιόκουρα, Γ. Σταμπέλος
"

 


Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 239 guests και κανένα μέλος