Δύο επιστολές ελάβαμε από τον Δήμαρχο των 3Β Γρηγόρη Κωνσταντέλλο με υπογραφή “Δελτίο Τύπου” και από την “Δημοτική βούληση” με επικεφαλής τον Δημοσθένη Δόγκα, όπου και οι δύο ανταπαντούν με στοιχεία που αφορούν κυρίως, τις αναθέσεις μελετών που αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο των 3Β, να δώσει σε εθελοντές μελετητές προκειμένου να αποφύγει τα κοστολόγια και τους πολύ μεγάλους ελέγχους και καθυστερήσεις.

Βέβαια ο σοφός λαός μας λέει “φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντες”, αλλά...




Απάντηση του Δημάρχου στο λαϊκισμό και την παραπληροφόρηση του Δ. Δόγκα

Την αγανάκτησή του στον φθηνό λαϊκισμό, τις ψευδείς δηλώσεις και την παραπληροφόρηση του Δημοτικού Συμβούλου, και υποψηφίου βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Δημοσθένη Δόγκα, εκφράζει ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος.

Ο κ. Δόγκας, τις τελευταίες ημέρες, έχει επιδοθεί σε ένα μαραθώνιο παραπληροφόρησης των συμπολιτών μας, έχοντας μάλιστα μπερδέψει την κρισιμότητα των ημερών που διανύουμε, με το μικροπολιτικό του συμφέρον και την αγωνία του να ασκήσει φθηνή, ανούσια μικροπολιτική στα θέματα που αφορούν το Δήμο μας.

Εκμεταλλευόμενος λοιπόν ο κ. Δόγκας το βήμα που του έδιναν κάποια ΜΜΕ, χρησιμοποιούσε τον χρόνο του να κάνει με την ίδια ένταση τα εξής πράγματα:

1. Μέχρι τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος να προπαγανδίζει φανατικά υπέρ του ΟΧΙ.

2. Να κατηγορεί τον Δήμαρχο της πόλης ότι «τόλμησε» να εκφέρει άποψη για το δημοψήφισμα, προφανώς ενοχλημένος από το γεγονός ότι η θέση του Δημάρχου, της μεγάλης πλειοψηφίας των δημοτικών συμβούλων του Δήμου μας, αλλά και όπως αποδείχτηκε, της μεγάλης πλειοψηφίας των συνδημοτών μας, είχαν το «θράσος» να διαφωνούν μαζί του. Οι κατηγορίες αυτές μάλιστα, στον προσωπικό του λογαριασμό σελίδας κοινωνικής δικτύωσης, υπερέβησαν τα εσκαμμένα, γεγονός που προκάλεσε την αποδοκιμασία του κ. Δόγκα από σχεδόν το σύνολο του Δημοτικού Συμβουλίου.

3. Παραπληροφορεί συστηματικά το ακροατήριο ότι ο Δήμαρχος «μοιράζει» δήθεν με απ’ ευθείας αναθέσεις, μελέτες του Δήμου σε μελετητές που επιλέγουν κάποιοι, δήθεν ανώνυμοι χορηγοί, «ξεπουλώντας» έτσι τον Δήμο και τα συμφέροντα του.

Μετά τις διάφορες λοιπόν ασυναρτησίες που διαδίδει συστηματικά ο κ. Δόγκας, είμαστε υποχρεωμένοι να ενημερώσουμε τους συνδημότες μας για την αλήθεια, που γνωρίζει ο κ. Δόγκας και επιλέγει να αποκρύψει.

Ο Δήμαρχος, βλέποντας ότι η διαδικασία εκπόνησης διαγωνισμών για μια σειρά από κρίσιμες μελέτες, που αφορούν έργα πνοής για την πόλη, είναι ιδιαίτερα χρονοβόρα λόγω νομικής πολυπλοκότητας των διαδικασιών ανάδειξης μελετητών, (3 – 3,5 χρόνια) ενώ παράλληλα, θα στοίχιζε περίπου 800 000 € από τον προϋπολογισμό του Δήμου, αναζήτησε τη βοήθεια επιφανών επιχειρηματιών της πόλης μας, να εκπονήσουν τις μελέτες με δικά τους έξοδα και δικά τους μέσα (μελετητές). Ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο, παρουσία του κ. Δόγκα, ότι επί του παρόντος δεν είναι σε θέση να αποκαλύψει την ταυτότητα των δωρητών, ωστόσο δεσμεύτηκε πως όταν οι μελέτες ετοιμαστούν, θα δοθούν στην τεχνική υπηρεσία του Δήμου για τελική έγκριση, αφού ήδη εκπονούνται με οδηγίες και κατευθυντήριες γραμμές που έχουν δοθεί από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου. Κατόπιν, η αποδοχή της δωρεάς θα γίνει με όλες τις διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος, προκειμένου να εξασφαλιστεί η απόλυτη διαφάνεια.

Για το θέμα αυτό, όσες απαντήσεις και να παίρνει ο κ. Δόγκας, από τον Δήμαρχο, από τα ΜΜΕ και ακόμα και από συνομιλητές του σε τηλεοπτικά παράθυρα, ότι αυτό που λέει δεν γίνεται και δεν στέκει, εκείνος επιμένει χρησιμοποιώντας τη δική του εκδοχή. Κατηγορεί τους δωρητές που σήμερα απαλλάσσουν τον προϋπολογισμό του Δήμου από δαπάνες ύψους 800 000 € ότι δεν κάνουν διαγωνισμούς για την ανάδειξη των μελετητών.

Εμείς τον ρωτάμε, εκείνος (ή η οικογένεια του) με ποιο διαγωνισμό ανέδειξε τον εργολάβο που κατασκεύασε την Πλατεία Δόγκα, μπροστά από το σπίτι της οικογενείας του, την οποία δώρισε στο Δήμο; Εκεί δεν ισχύουν οι κανόνες που αναφέρει;

Προτιμάει να μην δοθούν οι μελέτες στο Δήμο από ιδιώτες δωρητές και να πληρωθούν από χρήματα των δημοτών; Αν ναι, ας το δηλώσει ευθαρσώς.

Μήπως το πρόβλημα του είναι πως όταν ολοκληρωθούν οι μελέτες, θα εκπονηθούν στο Δήμο μας τεράστια έργα υποδομής, τα οποία θα βιώσουν άμεσα οι πολίτες της περιοχής μας; Γεγονός, που προφανώς δεν εξυπηρετεί τα μικροπολιτικά του συμφέροντα της πόλης που ορκίστηκε να υπηρετεί.

Άλλως, να επιλέξει την πολιτική του καριέρα στην κεντρική πολιτική σκηνή, με το κόμμα των «Ανεξάρτητων Ελλήνων».

Καλούμε τον κ. Δόγκα επιτέλους να σεβαστεί τους θεσμούς και τις διαδικασίες, να αρχίσει να λειτουργεί μέσα από τα όργανα που εκλέχτηκε και να συνεργαστεί με τη Δημοτική Αρχή για το κοινό καλό». Όταν προσπαθείς να κρατήσεις δύο καρπούζια κάτω από μία μασχάλη, κάποιο θα πέσει, όπως έπεσε το βράδυ της Πέμπτης 3 Ιουλίου, που ενώ συνεδρίαζε το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης με πολλά και σημαντικά θέματα, ο κ. Δόγκας γύριζε τα κανάλια και τις εκδηλώσεις προσπαθώντας να πείσει τον κόσμο να ψηφίσει ΟΧΙ στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, υπηρετώντας πιστά τις επιταγές του κόμματος του.

Αποφασίστε κ. Δόγκα από ποιο μετερίζι θα υπηρετήσετε την πόλη μας και κάντε το, κανείς δεν περισσεύει στον αγώνα αυτό.

Για το Γραφείο Τύπου

 




Ομολογία αδιαφάνειας από τον Δήμαρχο των 3Β καταγγέλει ο Δημοσθένης Δόγκας


Το παρασκήνιο κυβερνά τον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης!

Δεν χρειάζεται καμία άλλη απόδειξη πλέον, από το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε το γραφείο του Δημάρχου, Γρηγόρη Κωνσταντέλλου και το οποίο επιβεβαιώνει μέχρι τελευταίας λέξης τις καταγγελίες μας για συμφωνίες πίσω από την κουρτίνα ή κάτω από το τραπέζι, με “επιφανείς επιχειρηματίες της πόλης μας”, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει. Ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, που προεκλογικά υποτίθεται ότι “ξεσκέπασε τη διαπλοκή”, ως δήμαρχος έρχεται να γίνει ...αρχιερέας της!

Ο λόγος για μια σειρά από κρίσιμες και μεγάλες τεχνικές μελέτες που θα διαμορφώσουν τα επόμενα χρόνια με τα έργα τα οποία θα δρομολογήσουν την εικόνα του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και οι οποίες με προσωπικές παρασκηνιακές πρωτοβουλίες του δημάρχου ανατέθηκαν προς υλοποίηση σε άγνωστους επιχειρηματίες.

Όπως επί λέξει αναφέρει η εν λόγω ανακοίνωση, ο Δήμαρχος “επί του παρόντος δεν είναι σε θέση να αποκαλύψει την ταυτότητα των δωρητών”.

Ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος όφειλε απαντήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο και στους δημότες της πόλης:

Ποιοι είναι οι χορηγοί για κάθε μελέτη;

Για ποιο λόγο παρακάμπτονται τα τοπικά μελετητικά γραφεία, απαξιώνοντας το Μητρώο Μελετητών του Δήμου;

Σε ποιο βαθμό ο Δήμος, εκπρόσωπος του δημοσίου συμφέροντος, θα επιβάλει τις απόψεις του για τον προσανατολισμό των μελετών, όταν η ίδια η εκπόνηση της μελέτης εξαρτάται οικονομικά από άγνωστους ιδιώτες;

Πώς διασφαλίζεται ότι ο κάθε χορηγός δεν κινείται με κίνητρα όχι αποκλειστικά δημοσίου συμφέροντος, αλλά και για την ενδεχόμενη εξασφάλιση ιδίου οφέλους;

Αντί απαντήσεων, ο Δήμαρχος επέλεξε τη σιωπή.

Κύριε Δήμαρχε,

Το γεγονός ότι ο Νόμος προβλέπει χρονοβόρες διαδικασίες που διασφαλίζουν τη διαφάνεια, δεν μπορεί να αποτελεί αιτιολόγηση για να τον αγνοείτε και να τον παρακάμπτετε.

Η εξοικονόμηση των όποιων πόρων δεν αποτελεί καμία δικαιολογία για να παραδώσετε τα κλειδιά της πόλης στα μεγάλα συμφέροντα, που σας κάνουν ένα “δώρο” με κρυφούς όρους και προϋποθέσεις.

Εμείς το Δούρειο Ίππο των “δωρεάν” μελετών που κρύβουν μέσα τους τα συμφέροντα που έρχονται να καταλάβουν την πόλη ΔΕΝ τον δεχόμαστε στον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης!

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 151 guests και κανένα μέλος