Καίγεται ο Υμηττός!

Μπήκαμε στις δύσκολες ημέρες του Ιουλίου. Δύσκολες πολιτικά, δύσκολες και περιβαλλοντικά. Οι δυνατοί άνεμοι βρίσκουν έτοιμους, με το φυτίλι στο χέρι, τους πυρρομανείς, καταπατητές... και στοιχειωμένα χόρτα...

Σήμερα Παρασκευή 17 Ιουλίου, έχουν ξεσπάσει διάφορες φωτιές και μεγάλες στην Αττική και στη Λακωνία. Στη Λακωνία μάλιστα είχαμε και αναγκαστική προσγείωση ενός πυροσβεστικού οχήματος, αλλά οι πιλότοι είναι καλά.

Φωτιά καίει και στην Εύβοια, στη Χαλκίδα, κοντά στη Νέα Αρτάκη, σε περιοχή με χαμηλή βλάστηση και ελιές.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, στο σημείο βρίσκονται έξι οχήματα με 40 πυροσβέστες.

Στην Αττική, καίγεται ο Υμηττός στο ύψος του Καρέα με Ηλιούπολη. Η πυρκαγιά βρίσκεται εκτός ελέγχου και εκτείνεται σε δύο μέτωπα, το ένα δεξιά από το ιστορικό μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη, και το άλλο αριστερά από τον Καρέα, προς την Ηλιούπολη.

Στην περιοχή των Προσφυγικών η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη, εκκενώθηκαν κατοικίες και οι κάτοικοι προσπαθούν να περισώσουν ό,τι μπορούν.

Κάτοικοι μιλάνε για εμπρησμό. Ακουσαν εκρήξεις πριν καν εκδηλωθεί η φωτιά.

Ολη η Αττική έχει καλυφθεί από καπνούς και οι πολύ ισχυροί άνεμοι κάνουν δύσκολη την κατάσβεσή της.

fotia amynas tsiprasΟ δήμαρχος Βύρωνα δήλωσε στα κανάλια ότι δεν επιχειρούν αεροπλάνα και υπάρχουν μόνο επίγειες δυνάμεις.

Η εστία της πυρκαγιάς εκδηλώθηκε γύρω στις 12.00 το μεσημέρι, όταν είδαμε τους πρώτους καπνούς στη Βούλα, που έρχονται με τη φορά του ανέμου.

Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επισκέφθηκε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας όπου του έγινε ενημέρωση στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων (ΕΘΚΕΠΙΧ) από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας Κώστα Ήσυχο και τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Τόσκα για την εξέλιξη των επιχειρήσεων κατάσβεσης στα μέτωπα των πυρκαγιών. Βρίσκονταν σε διαρκή επικοινωνία με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο.

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 434 επισκέπτες και κανένα μέλος