Ουσιαστική ενημέρωση, αγανάκτηση αλλά και αγωνιστική ετοιμότητα προέκυψαν από την συγκέντρωση ενημέρωσης που διοργάνωσε η ΡΙ.ΚΙ.Π.   Β.Β.Β.  στην παραλία του Αγ. Νικολάου στο Καβούρι την Τετάρτη 10 Ιουνίου.

  Οι κάτοικοι ενημερώθηκαν διεξοδικά από το δημοτικό σύμβουλο της ΡΙ.ΚΙ.Π.   Β.Β.Β.   Θάνο Ματόπουλο για το «ειδικό» καθεστώς που διέπει τη βίλα (πρώην ξενοδοχείο Καστέλο),  αλλά και για την ευπείθεια με την οποία διαχρονικά με κυβερνητικές επιλογές νομιμοποιήθηκαν με φωτογραφικές αποφάσεις όλες  τις  μέχρι τώρα εργασίες, μέσω προηγούμενων κυβερνητικών επιλογών.

  Συζητήθηκε επίσης η συνεχόμενη και επίμονη προσπάθεια των ιδιοκτητών για την επέκταση του περιβάλλοντος χώρου του κτηρίου, για τη φημολογούμενη κατάργηση του δημόσιου χαρακτήρα της παραλίας, για τη «βολική» διατήρηση της χάραξης της γραμμής του αιγιαλού, για τη  δημιουργία τελικά μιας «αποκλεισμένης» ζώνης γύρω από το εν λόγω ακίνητο.

 Το ανησυχητικό είναι ότι βλέποντας από κοντά την «αλαζονική» εικόνα της βίλας - ναυαρχίδας, γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι αποκλείεται οι προθέσεις των ιδιοκτητών   (τέσσερεις εταιρείες off shore) να σταματούν εδώ. Οι παριστάμενοι διαπίστωσαν ότι εάν δεν κινητοποιηθούν άμεσα κινδυνεύει όλος ο περιβάλλον χώρος εκατέρωθεν του ακινήτου να απωλέσει τον δημόσιο και κοινόχρηστο χαρακτήρα του.

  Αποφάσισαν να στραφούν προς κάθε κατεύθυνση, να ενημερώσουν πολιτειακούς και κρατικούς παράγοντες, αλλά και κοινωνικές δυνάμεις, διεκδικώντας την αυτονόητη νομιμότητα. 

Αλλά ταυτόχρονα ανανέωσαν το ραντεβού τους  για την επικύρωση του ψηφίσματος με το οποίο θα καλέσουν τους κατοίκους της περιοχής, τους δημότες των 3Β αλλά και όλους όσους χαίρονται την παραλία να υπερασπίσουν το δημόσιο και κοινόχρηστο χαρακτήρα της.
 
 
ΟΜΑΔΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΡΙ.ΚΙ.Π.   Β.Β.Β.


Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 828 guests και κανένα μέλος