Με νέα απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της, η ΚΕΔΕ (Κεντρική Ενωση Δήμων Αττικής) αποφάσισε να μην καταθέσουν οι Δήμοι τα οικονομικά τους διαθέσιμα στην Τράπεζα της Ελλάδος, όπως τους διεμύνησε ο Υπουργός Εσωτερικών Ν. Βούτσης.

Αντ’ αυτού ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης, στην εισήγησή του για το θέμα ζήτησε να από την κυβέρνηση ως προϋπόθεση για να καταθέσουν οι Δήμοι τα χρήματά τους «διαβεβαίωση ότι θα χρησιμοποιηθούν με τέτοιο τρόπο, που θα διασφαλίζει ότι η χώρα θα παραμείνει στην Ευρώπη και την Ευρωζώνη. Και δεν θα επιστρέψουμε στη δραχμή».

Υπέρ των μνημονίων οι δήμαρχοι;

Υπέρ των μειώσεων των συντάξεων στα 300 ευρώ;

Μετά την εισήγηση του προέδρου το Δ.Σ. κατά πλειοψηφία κατέληξε:

 kede Το Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε. επαναλαμβάνει το σταθερό ευρωπαϊκό προσανατολισμό της Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού, τη βούληση και την αποφασιστικότητά μας να διασφαλίσουμε με κάθε τρόπο ότι η Ελλάδα θα παραμείνει ισότιμο μέλος στην μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια.

Η θέση της Κ.Ε.Δ.Ε. παραμένει όπως διαμορφώθηκε στο Συνέδριο της Χαλκιδικής. Παραμένει στη διακριτική ευχέρεια της Κυβέρνησης να προχωρήσει ως έχει τη δυνατότητα, στην ψήφιση νομοθετικής ρύθμισης που θα της δίνει τη δυνατότητα να πάρει τα ταμειακά διαθέσιμα των Δήμων, χωρίς τη συναίνεση των δημοτικών συμβουλίων.

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 160 επισκέπτες και κανένα μέλος