“Λύνεται ένα χρόνιο πρόβλημα κατοίκων του Αγ. Αθανασίου”, λέει ο Δήμαρχος Σπύρος Κωνσταντάς...

Μειώνεται η απόσταση του Κοιμητηρίου Παλλήνης

 

“Λύνεται ένα χρόνιο πρόβλημα κατοίκων του Αγ. Αθανασίου”,

λέει ο Δήμαρχος Σπύρος Κωνσταντάς

 

Μείωση της απόστασης του Κοιμητηρίου Παλλήνης, ζήτησε ο Δήμος Παλλήνης από τα 250 μέτρα που είναι σήμερα (και ορίζει ο Νόμος) στα 150 μέτρα. Σύμφωνα με το σημείωμα του μηχανικού του Δήμου, το Κοιμητήριο βρίσκεται εντός των ορίων του εγκεκριμένου ΓΠΣ.

Η Διεύθυνση Υγιεινής δηλώνει ότι η μείωση στα 150 μ. δεν επηρεάζει τη δημόσια υγεία. Οι υπηρεσίες ύδρευσης συμφωνούν με τη μείωση.

Ο Δήμαρχος Σπ. Κωνσταντάς που βρισκόταν στο Ν.Σ. δήλωσε ότι είναι ομόφωνη η απόφαση του Δ.Σ. και γίνεται για να δικαιωθούν οι άνθρωποι που κατοικούν σ’ αυτό το κομμάτι, τον Αγιο Αθανάσιο, δίπλα στο Κοιμητήριο. Εχει σπίτια με μόνιμους κατοίκους.

Η απόσταση των 250 είναι φοβερά μεγάλη και δημιουργεί τεράστια οικιστικά προβλήματα, ενώ δεν δημιουργεί καθόλου αισθητικά προβλήματα, λόγω της υψηλής δεντροφύτευσης που υπάρχει και το χώρο πρασίνου που αναπλάθεται συνεχώς, σημείωσε ο Δήμαρχος.

Πολλοί σύμβουλοι εξέφρασαν έναν προβληματισμό για τις συχνές αιτήσεις δημάρχων για μείωση της απόστασης των νεκροταφείων από τα σπίτια. Η απόφαση πάρθηκε κατά πλειοψηφία.


Κ. Μετοχιάκη: Μου κάνει εντύπωση που πολλές φορές στα νομαρχιακά συμβούλια, μας έχει απασχολήσει το θέμα της μείωσης της απόστασης Νεκροταφείου από κατοικίες. Και οι Δήμαρχοι πάντα έρχονται με κάποια αιτιολογία γι’ αυτό.


Σ.Σ.: Προφανώς κ. Μετοχιάκη, οι Νεοέλληνες έγιναν πιο φιλόσοφοι και έχουν συμφιλιωθεί τόσο με το θάνατο που μπορούν να τον έχουν (τα μνήματα) κάτω από τα …μπαλκόνια τους! Εχουμε δει και 20 μέτρα απόσταση να ψηφίζεται!


Αρνητικός δήλωσε και ο ν.σ. Γ. Πάντζας, και μάλιστα καυτηρίασε συμπεριφορές δημάρχων, που έρχονται κάθε τόσο και ζητάνε μειώσεις της απόστασης φτάνοντας μέχρι τη μάντρα του κοιμητηρίου!

 

Τσάμπα μάγκας...


Η Χρ. Φράγκου εκφράζει τις απορίες της:

«Όταν υπάρχει αυτή η ακτίνα των 250μ. μέσα εκεί είναι και κάποιες ιδιοκτησίες. Αποζημιώνονται αυτές οι ιδιοκτησίες; Διότι εγώ είμαι υπέρ της ιδιοκτησίας. Αν το κράτος λοιπόν αποζημιώσει τον ιδιοκτήτη να το δεσμεύσει.

Ολοι θέλουμε πράσινο. Ποιος θα το πληρώσει το πράσινο; Τσάμπα πράσινο δεν υπάρχει».

Σ.Σ.: Τα Κοιμητήρια, οι εκκλησίες και τα σχολεία είναι στην προτεραιότητα μιας κοινότητας όταν διαμορφώνεται οικιστικά. Και οι παλιοί κάτοικοι δεν περίμεναν τα ΓΠΣ και τις εισφορές σε γη για να τα εξασφαλίσουν. Ο φαταουλισμός του σημερινού νεοέλληνα φτάνει να μπει μέσα στα μνήματα ως ιδιοκτήτης.

Πού τα έφτιαχναν οι παλιοί τα νεκροταφεία; Μήπως έχει δει η Χρ. Φράγκου;   Μας κάνει δε εντύπωση, η αντίληψή της για το πράσινο! 

Πού τις βρήκαν τις ιδιοκτησίες όλοι αυτοί που καταπατώντας και αυθαιρέτως έχουν κατακρεουργήσει βουνά, λαγκάδια, ποτάμια και λίμνες «χτίζοντας τείχη ιδιοκτησιακά;»

Με χοτζέτια και χρυσόβουλα κι αυτοί;

 


Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 315 guests και κανένα μέλος