Γράφοντας στο προηγούμενο φύλλο μας, στιγμιότυπα από το δημοτικό συμβούλιο Βούλας είχαμε αναφερθεί και στις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Βούλας.
Μάλιστα είχαμε σχολιάσει το θέμα, ιδιαίτερα της περιμετρικής κυκλοφορίας της ανόδου και καθόδου προς το βουνό (οδό Υμηττού). Θέσεις που με ευχαρίστηση βλέπουμε ότι συμπίπτουν και με τον Εξωραϊστικό Σύλλογο Πανοράματος, και με τον πατέρα Κονσολάκη του Αγίου Νεκταρίου...

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις(;)

στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Βούλας


Γράφοντας στο προηγούμενο φύλλο μας, στιγμιότυπα από το δημοτικό συμβούλιο Βούλας είχαμε αναφερθεί και στις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Βούλας.

Μάλιστα είχαμε σχολιάσει το θέμα, ιδιαίτερα της περιμετρικής κυκλοφορίας της ανόδου και καθόδου προς το βουνό (οδό Υμηττού). Θέσεις που με ευχαρίστηση βλέπουμε ότι συμπίπτουν και με τον Εξωραϊστικό Σύλλογο Πανοράματος, και με τον πατέρα Κονσολάκη του Αγίου Νεκταρίου.

3o-dhmotiko-sxoleio.jpgΕτσι παρουσιάζουμε την επιστολή που μας απέστειλε ο “Εξωραϊστικός Σύλλογος Πανόραμα Βούλας” με τις θέσεις τους, τις οποίες έχουν κοινοποιήσει και στο Δήμο.

Ο Σύλλογος κάνει μία αναδρομή από τον Ιούνιο του 2008, που είχε έρθει προς συζήτηση το κυκλοφοριακό πρόβλημα του 3ου Δημ. Σχολείου στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά δεν πάρθηκε απόφαση για να επανελεγχθεί και να καταθέσουν τις απόψεις τους και οι φορείς.

Ετσι ο Σύλλογος σε συνεδρίασή του (1/7/08) κατέληξε σε κάποιες προτάσεις τις οποίες παραθέτουμε:


«Προτείνουμε:

1) Να τοποθετηθούν κάγκελα στα πεζοδρόμια γύρω από το Δημοτικό Σχολείο και στην περιοχή απέναντι από το Σχολείο επί της Πλ. Αλσους καθώς και να υπάρχει διάβαση σε ένα σημείο ελεγχόμενο από κοντά στην είσοδο του σχολείου.

2) Στο καθοδικό ρεύμα της Υμηττού από την οδό Πλαταιών και στην άνοδο από την οδό Ζακύνθου να τοποθετηθούν μεγάλα σήματα από την τροχαία ανωτάτου ορίου ταχύτητας 40χλμ/ώρα.

3) Στα ίδια σημεία στο οδόστρωμα να τοποθετηθούν (μάτια γάτας) με κίτρινους ανακλαστήρες που θα υποχρεώνουν τη μείωση της ταχύτητας στους οδηγούς που οδηγούν προς τον χώρο του δημοτικού σχολείου.

4) Να γίνει η απαιτούμενη διαγράμμιση στους δρόμους που προσεγγίζουν το σχολείο και σε απόσταση τουλάχιστον 100μ.

5) Στην ίδια  περιοχή και μεταξύ των οδών Πλαταιών και Ζακύνθου εκτός από το κύριο φανάρι κυκλοφορίας να τοποθετηθούν και φανάρια προειδοποίησης για μείωση ταχύτητας.

6) Εισοδος και έξοδος των μαθητών του σχολείου να γίνεται από την είσοδο στην οδό Μπιζανίου αλλά και από τη νέα είσοδο στην οδό Σμόλικα αντί της οδού Υμηττού.

7) Να απαγορευτεί η στάση των αυτοκινήτων και ειδικά των γονέων που φέρνουν τους μαθητές στο σχολείο επί της Υμηττού.

8) Ο σχολικός τροχονόμος από το Δήμο προτείνουμε να υπάρχει τις ώρες εισόδου στο σχολείο αλλά και αποχώρησης των μαθητών. Ο Σύλλογος διατίθεται να συνεισφέρει οικονομικά αν το κριτήριο μη χρησιμοποίησης του τροχονόμου είναι οικονομικό.

 

Σημειώνουν δε ότι η μονοδρόμηση της Υμηττού και η υποχρεωτική κατεύθυνση των αυτοκινήτων γύρω από την πλατεία θα δημιουργήσει κυκλοφοριακά προβλήματα και ειδικά την ώρα που εκκλησιάζονται οι ενορίτες αλλά και κατά την τέλεση μυστηρίων.

«Ως γνωστόν, από την περιοχή περνούν μεγάλα φορτηγά απορριμματοφόρα του Δήμου, νταλίκες, λεωφορεία, πυροσβεστικά και άλλα μεγάλα αυτοκίνητα», επισημαίνουν.

Τέλος και ο προϊστάμενος της ενορίας πατέρας Γ. Κονσολάκης έχει εκθέσει τις απόψεις του για το θέμα στη συνεδρίαση του Συλλόγου, όπου επιβεβαιώνει αυτά που και εμείς και ο Σύλλογος επισημαίνουν: ότι η μονοδρόμηση της Υμηττού πρακτικά δεν προσφέρει καμία ασφάλεια, αντίθετα δημιουργεί προβλήματα κυκλοφοριακά γύρω από την πλατεία.

 


Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 222 guests και κανένα μέλος