Εδώ και ένα μήνα λειτουργεί στο Ασκληπιείο Βούλας (στο πρώτο Νοσοκομείο του Ε.Σ.Υ., πανελλαδικά) το σύστημα Laser KTP Greenlight...

Νέες τεχνολογίες στο Ασκληπιείο Βούλας

Αναίμακτες επεμβάσεις!


Εδώ και ένα μήνα λειτουργεί στο Ασκληπιείο Βούλας (στο πρώτο Νοσοκομείο του Ε.Σ.Υ., πανελλαδικά) το σύστημα Laser KTP Greenlight. Πρόκειται για ουρολογικό laser, με το οποίο αφαιρείται ο προστάτης αδένας σε περιπτώσεις καλοήθους υπερπλασίας. Η μέθοδος αυτή είναι ελάχιστα επεμβατική και απαιτεί μόνο μια ημέρα νοσηλείας.


Επίσης, σε ένα μήνα θα λειτουργεί ψηφιακό σύστημα Εξωσωματικής Λιθοτριψίας, το οποίο έχει ήδη παραληφθεί.

Η εξωσωματική λιθοτριψία, έχει πλέον καθιερωθεί σε όλες τις χώρες, καταργεί το νυστέρι, την τομή, τον πόνο και τις πολύμηνες νοσηλείες. Το Ασκληπιείο είναι το δεύτερο Νοσοκομείο στο Νομό Αττικής που θα το παρέχει.

Τι είναι όμως η εξωσωματική λιθοτριψία;

Είναι μια συσκευή εκτός σώματος, από την οποία παράγονται κύματα κρούσης (ακουστικά κύματα με συχνότητα υψηλότερη από αυτή των υπερήχων) τα οποία εστιάζονται στο λίθο και ακολουθεί ο κατακερματισμός του. Αποτελεί μια πρώτης γραμμής θεραπευτική λύση για τις πέτρες των νεφρών και των ουρητήρων με ποσοστό επιτυχίας 50-80% ανάλογα με τη θέση, το μέγεθος, τον αριθμό και τη σύσταση των λίθων.


Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 199 guests και κανένα μέλος